Vastattu

ZTE reititin 5G

  • 20 July 2022
  • 12 kommenttia
  • 283 katselukerrat

Vaihdoin ZTE_reittimen edellisen rikkouduttua. Nyt yhdistettäessä näkyy vain 5G verkko. Edellisessä pystyi valitsemaan 4G tai 5G. Miten pääsen 4G verkkoon, jota tarvitsen esim robotti-imurin käyttöön?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi tontze 22 July 2022, 13:45

Katso alkuperäinen viesti

12 kommenttia

Oikea termi on tässä yhteydessä “puuttuva 2.4 GHz verkko”, ei 4G.

Mikä se ZTE on tarkemmin ottaen laitenumeroltaan, vilkaisetko laitteen pohjasta ?

Uuden malli on MC801A-1, S/N 320314646435, aiempi MC801A, S/N320124504335

Käyttäjätaso 4

Löytääkös mikään laite tuota 2.4 Ghz verkkoa ja kerkesitkö kurkkaamaan tuon ZTE:n hallintasivun sekä Wi-Fi asetukset?

Vanha laite löysi, pohjamerkinnöissäkin on kaksi yhteyttä. Vanha ei toimi enää. Uuden laitteen pohjassa vain yksi yhteysmerkintä ja hallintasivuilla näkyi vain tuo 5G eikä siellä päässyt mitenkään eteenpäin tai vaihtamaan. Ehkä en osannut tarpeeksi.

Käyttäjätaso 3

Taitaa noi uudet wlan reitittimet yhdistää oletuksena 2.4 & 5G wlanit yhdeksi verkoksi, asetuksista pitäisi muuttaa ettei yhdistä varmaan sitte. Tosin ei ole kyseisestä vermeestä kokemusta.

Käyttäjätaso 5

Taitaa noi uudet wlan reitittimet yhdistää oletuksena 2.4 & 5G wlanit yhdeksi verkoksi, asetuksista pitäisi muuttaa ettei yhdistä varmaan sitte. Tosin ei ole kyseisestä vermeestä kokemusta.

Joo näin se tuntuu usein nykyisin menevän, että samalla SSID:llä tarjoaa molempia wlan taajuuksia.

 

Saitko @Mansesta hommaa ratkeamaan? 😊

Vaihdoin ZTE_reittimen edellisen rikkouduttua. Nyt yhdistettäessä näkyy vain 5G verkko. Edellisessä pystyi valitsemaan 4G tai 5G. Miten pääsen 4G verkkoon, jota tarvitsen esim robotti-imurin käyttöön?

Vielä sellainen vinkki tuli mieleen, että jos vaihdat uuteen reitittimeen saman verkon nimen ja salasanan, kuin vanhassakin oli, niin imuri saattaisi tulla uuden laitteen kanssa toimeen “itsestään”.

Taitaa noi uudet wlan reitittimet yhdistää oletuksena 2.4 & 5G wlanit yhdeksi verkoksi, asetuksista pitäisi muuttaa ettei yhdistä varmaan sitte. Tosin ei ole kyseisestä vermeestä kokemusta.

Joo näin se tuntuu usein nykyisin menevän, että samalla SSID:llä tarjoaa molempia wlan taajuuksia.

 

Saitko @Mansesta hommaa ratkeamaan? 😊

Vielä on ratkaisematta. Yritän edelleen. Kiitos kaikille vastauksista, lisääkin vinkkejä toivotan tervetulleiksi!

Reitittimen asetuksista löytyi WPS-kohdasta oletusarvo 2,4GHz. Täytyypä kokeilla käyttää sitä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +6

Jos kyseessä on Roborock S6 MAX, niin siinä on kimurantti wifi piiri, itselläni on kyseinen imuri ja siinä joutui sammuttamaan 5G verkon kokonaan ja silti joutui yrittämään useita kertoja ennenkuin yhteys onnistui. Sen jälkeen on kyllä toiminut kuin junan vessa.

Mutta jatkossa kannattaa tosiaan uuden purkin kanssa tehdä niin kuin @sakarialanne sanoi, että verkon nimi(SSID) vaihtaa samaksi kuin ennenkin oli ja salasanan myös, niin säätyy kaikkien laitteiden verkkotunnuksien uusimiselta :)

Ainakin TP-Link deco tekee niin että yhdistää 2.4 ja 5GHz verkon yhden SSID alle. Tämä saattaa aiheuttaa kans ongelmia vanhemmissa 2.4GHz laitteissa.

Jos kyseessä on Roborock S6 MAX, niin siinä on kimurantti wifi piiri, itselläni on kyseinen imuri ja siinä joutui sammuttamaan 5G verkon kokonaan ja silti joutui yrittämään useita kertoja ennenkuin yhteys onnistui. Sen jälkeen on kyllä toiminut kuin junan vessa.

Mutta jatkossa kannattaa tosiaan uuden purkin kanssa tehdä niin kuin @sakarialanne sanoi, että verkon nimi(SSID) vaihtaa samaksi kuin ennenkin oli ja salasanan myös, niin säätyy kaikkien laitteiden verkkotunnuksien uusimiselta :)

Ainakin TP-Link deco tekee niin että yhdistää 2.4 ja 5GHz verkon yhden SSID alle. Tämä saattaa aiheuttaa kans ongelmia vanhemmissa 2.4GHz laitteissa.

Kiitos! Pääsen kokeilemaan maanantaina. Imuri on Roborock S7.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +6

Vinkkinä vielä, jos ei millään onnistu roborockin kotiverkkoon yhdistäminen, kokeile sammuttaa kotireitittin, avaa kakkospuhelimesta tukiasema kotiverkon nimellä(SSID:llä) ja salasanalla, siihen yrittää roborockkia sitten yhdistää ykköspuhelimella ja jos yhdistyy, tekee asetukset loppuun, tämän jälkeen kakkospuhelimesta tukiasema pois päältä ja kotireititin päälle ja avot, taas toimii :)

Tarvitset siis kaksi puhelinta, lainaa vaikka kaverilta siksi aikaa.

Osallistu keskusteluun