Skip to main content
Vastattu

Zyxel NR5103 määritykset?

  • 24 May 2024
  • 2 kommenttia
  • 210 katselukerrat

Ostin äsken Zyxel NR5103 5G modeemin vanhan TP-link 4G modeemin tilalle koska minulla on jo pidemmän aikaa ollut 5G liittymä käytössä.

Helpottaakseni siirtymää niin vaihdoin Zyxelissä saman verkon tunnuksen (SSID) ja salasanan kuin aiemassa modemissa. Siirsin SIMin uuteen modemiin ja verkko nousi nätisti pystyyn. Puhelin ja tabletit löysivät verkon hienosti ja nopeus nettiin nousi merkittävästi.

Kuitenkin muilla laitteilla (TV, latausasema, lämpöpumppu, ...) oli ongelmia. Näyttivät löytävän Wifi-verkon, ja kytkeytyvän siihen, mutta eivät sitten saaneet internet yhteyttä (ei internetyhteyttä).

Eli vaikuttaa kuin modemi blokkaisi näiltä pääsyn internettiin? Onko minulta jäänyt jokin asia huomaamatta/määrittelemättä, vai missä vika? Mitä tehdä jotta muutkin laitteet pääsevät internettiin?

 

P.S. Siirsin SIMin takaisin vanhaan modemiin ja kaikki toimii taas hienosti, mutta 4G nopeudella.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Yksi yleisimmistä ongelmista uusien langattoman lähiverkon kaksitaajuustukiasemien kanssa on 2,4 GHz yksitaajuuslaitteiden toimiminen.

Kokeile sulkea 5 GHz langaton lähiverkko pois käytöstä uudesta reitittimestäsi. Tai ota pois ruksi Keep 2.4G and 5G wireless network name the same ja anna 5 GHz langattomalle lähiverkolle toinen nimi. Muista tallentaa asetukset sivun alareunasta klikkaamalla Apply. Näiden asetusten pitäisi löytyä Zyxelin hallintasivustolta Network Setting → Wireless → General.

Kokeile myös vaihtaa Network Setting → Wireless → Others → 802.11 Mode -asetusta. Käy kaikki reitittimen tarjoamat vaihtoehdot läpi. Aloita vaikka 802.11g asetuksesta.

Jos nämä eivät auta, saattaa olla, että osa laitteista on jäänyt roikkumaan vanhan reitittimesi sisäverkon osoiteavaruuteen, joka on TP-Linkillä ja Zyxelillä eri.

Tähän auttaa yleensä, että sammutat kiukuttelevista laitteesta virran ja kytket sen hetken kuluttua uudelleen takaisin.

Voit myös vaihtaa Zyxelin sisäverkon ip-osoitteet vanhan reitittimesi mukaisiksi vaihtamalla Zyxelin LAN-osoitteen Network Setting → Home Networking → LAN Setup:

  • LAN IP setup, IP address 192.168.0.1 (tai mitä hyvänsä TP-Linkkisi käyttikään)
  • IP Adressing Values
    Beginning IP Adress 192.168.0.2 (tai mitä hyvänsä TP-Linkkisi käyttikään)
    Ending IP Address 192.168.1.254 (tai mitä hyvänsä TP-Linkkisi käyttikään)

Muista tallentaa arvot klikkaamalla sivun alareunasta Apply.

Kiitos vihjeistä.

Kokeilen myöhemin ja toivotaan että jokin niistä auttaa.

Osallistu keskusteluun