Vastattu

Elisa-kirja sovellus pätkii

  • 28 August 2023
  • 10 kommenttia
  • 484 katselukerrat

Elisa kirjojen kuuntelu pätkii häiritsevästi. Käytössä Oneplus nord puhelin. Kirja kuuluu muutaman minuutin hyvin, jonka jälkeen puhe pätkii kovasti. Olen kokeillut langallisilla kuulokkeilla sekä langattomilla kuulokkeilla, molemmissa sama vika. Kokeilin kuuntelua myös Ipadillä, jolloin ongelmaa ei ollut. Eli joku vika tämän puhelimen ja sovelluksen välillä on. Olin aikaisemmin bookbeatin jäsen ja heidän kirja sovellus toimi puhelimessani moitteettomasti. Mitähän voisin ongelmalle tehdä? Puhelimessa Android versio 13. Ohjelma on asennettu uudelleen. Ei vaikutusta. Myös virta- asetuksia on kokeiltu. Ei vaikutusta.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Snouppi 5 September 2023, 16:54

Katso alkuperäinen viesti

10 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Toimiiko sulla netti kuitenkin ihan niinku pitää? Ettei siitä johtuis. Onko mobiilidata vai wifi käytössä? 🤔 Ja hei muutes tervetuloa tänne OmaYhteisöön @Kössi_P! 😊

Mulla pätkii OP7:ssa myös. Hetken kuuluu hyvin, sitten pätkii alati pitenevästi minuutin ja kuuluu sen jälkeen taas normaalisti. Kirjat lataan laitteelle, joten netillä ei pitäisi olla vaikutusta.

Sovellus toimii muutoinkin luvattoman huonosti: kaatuilee, sammuilee, hyytyilee, jne. Tästä olen jo vuosia raportoinut asiakaspalveluun, mutta sieltä saa enää pelkkiä copy-pastettuja vakiovastauksia. 

Mobiilidata käytössä ja netti toimii moitteetomasti. Huomasin myös, et heti kun ” näyttö pimeni” eli näytönsäästö meni päälle, alko puheen tökkiminen. Tämä tilanne on tosi harmillinen, koska vaihdoin nimenomaan elisakirjaan bookbeatistä koska tämä on kotimainen. Pitäiskö miun nyt kuitenkin siirtyä uudelleen bookbeatin asiakkaaksi ☹️

Mä suljen näytön heti, kun aloitan kuuntelun, joten mulla ne eivät ole yhteydessä.

Olethan ottanut Kirjalta akunkäytön optimoinnin pois päältä virransäästöasetuksista?

Käyttäjätaso 7

Auttaisikohan vaivaan neuvo toisaalta.

 

  1. Varmista, että akun käytölle ei ole rajoituksia sovellusasetuksissa. Järjestelmäasetukset -> Sovellukset -> Elisa Kirja -> Akku -> Hallitse akun käyttöä: valinta Ei rajoituksia
  2. Poista kaikki aktiiviset sovellukset tausta-ajosta overview-näkymästä (eli valikosta, mistä näkee taustalla auki olevat sovellukset)
  3. Pakota sovelluksen lopetus. Asetukset -> Sovellukset -> Elisa Kirja -> pakota lopetus ja käynnistä sovellus uudelleen

 

 

 

Nämä kaikki toimet tehty, mut ei auttanu. Kiitos asiallisista neuvoista ja ohjeista😃. Laitoin puhelimesta näytönsäästö tilan päälle maksimi pituuteen eli 30 minuuttiin. Sillä tavoin kuuntelu onnistuu hyvin tuon 30 min, kun näytönsäästö menee päälle alkaa puhe tökkiä. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Voisithan kokeilla kans ladata varuilta sen kirjan laitteelle, samalla lailla kun fizban, niin ei ainakaan sitten netti vaikuta sullakaan mitenkään siinä. 🤔 Toki fizbanin mukaan ongelmaa esiintyy siitäki huolimatta, mut suosittelen ainakin kokeilemaan. 

Näin lataat Elisa Kirja -sovelluksessa äänikirjan offline-kuuntelemista varten:

  1. Näpäytä äänikirjaa Oma hylly -näkymässä.
  2. Näpäytä Lataa offline -nappia kirjan esittelynäkymässä.

Joo latasin sen kirjan, mut ei auttanut ongelmaan ☹️

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Auttaisiko seuraavat niksit

Järjestelmäasetukset → Sovellukset → Elisa Kirja → Akku → Hallitse akun käyttöä: valinta Ei rajoituksia. Poista kaikki aktiiviset sovellukset taustalta (overview-näkymästä). Viimeisenä vielä Asetukset → Sovellukset → Elisa Kirja → Pakota lopetus. Tämän jälkeen voit avata sovelluksen uudelleen ja testailla toimivuutta. Huomioithan, että polku voi vaihdella mallista riippuen.

 

EDIT: Silmä kätteen ja Kimblezi oli tämän jo neuvonutkin, pahoittelut! :(

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Vastaavaa hämminkiä on havaittu kyllä Android 12 luureilla ja se on tutkinnassa tällä hetkellä. Halutessasi tuosta voi avata vikailmoituksen OmaElisan kautta ja välittää laitetiedot tutkinnan avuksi.

Asiakaspalvelu - Asiakaspalvelun viestit - Uusi viesti - Häiriöilmoitukset - Valitse palvelu - Kirjoita viesti ja laitteen tiedot. Liitetiedostojen lähetyskin onnistuu tarvittaessa.

Osallistu keskusteluun