Kiinnitetty keskustelu ELISA KIRJA UUDISTUU

Elisa Kirja uudistuu – Elisa Kirja Premium ja Elisa Kirja Mini

  • 1 December 2022
  • 20 kommenttia
  • 1676 katselukerrat
Elisa Kirja uudistuu – Elisa Kirja Premium ja Elisa Kirja Mini
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +8
  • OmaYhteisön yhteisömanageri
  • 262 kommenttia

Elisa Kirjan kuukausitilaus uudistuu kahdeksi tilausvaihtoehdoksi, joiden tavoitteena on vastata nykyistä paremmin erilaisten äänikirjojen kuuntelijoiden ja e-kirjojen lukijoiden tarpeisiin ja toiveisiin.

Uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa joulukuussa 2022 saataville tulee uusi Elisa Kirja Premium, ja alkuvuodesta 2023 myyntiin tulee myös uusi Elisa Kirja Mini. Uudistuksen myötä nykyinen rajaton Elisa Kirja kuukausitilaus poistuu myynnistä.
 

Elisa Kirja Premium sisältää kuuntelu- ja lukuaikaa 110 tuntia kuukaudessa eli keskimäärin 8-10 kirjaa, joka on suurimmalle osalle sopiva. Palvelun hinta on 16,99 €/kk.

Elisa Kirja Mini sisältää kuuntelu- ja lukuaikaa 20 tuntia kuukaudessa eli keskimäärin 1-2 kirjaa, joka sopii vähemmän kuuntelevien ja lukevien tarpeisiin. Palvelun hinta on 9,99 €/kk.

Nykyiset Elisa Kirjan kuukausitilaukset päivittyvät uuteen Elisa Kirja Premium -versioon vaiheittain alkuvuoden 2023 aikana. Tiedotamme kaikkia nykyisiä tilaajia tarkemmasta aikataulusta sähköpostilla.


Miksi Elisa Kirjan nykyinen rajaton kuuntelu- ja lukumahdollisuus poistuu?

  • Olemme tutkineet nykyisten asiakkaidemme kulutustottumuksia, ja muodostaneet tältä pohjalta suurimmalle osalle sopivat vaihtoehdot. Olemme huomioineet asiakastoiveet edullisemmasta tilausvaihtoehdosta vähemmän kuunteleville ja lukeville asiakkaille.
  • Viime vuosina ääni- ja e-kirjojen käyttö on kasvanut, mutta keskimäärin kuuntelu- ja lukuaika on alle 100 tuntia kuukaudessa.

Mistä voin hallita tilaustani ja seurata tilaukseen kuuluvien tuntien käyttöä? 

  • Voit hallita tilaustasi Elisa Kirjan omista tiedoista netissä. Omiin tietoihin kirjaudut Elisa Kirja -tunnuksella (ei Elisa Tunnuksella), jolla kirjaudut Elisa Kirja -sovellukseen. 
  • Kuuntelu- ja lukuajan seuranta on tulossa Elisa Kirja -sovellukseen myöhemmin, tulet löytämään seurannan palvelusi Profiili/Omat tiedot -osiosta.

Lisätietoa ja usein kysyttyä muutoksesta


Mitä mieltä olet uudistuksesta? Kommentoi alle tai kysy uudistuksesta.
 

 


20 kommenttia

Käyttäjätaso 2

Sanotte, että 110 tuntia on 8-10 kirjaa, aika optimistista 😂

Minun kuuntelemista kirjoista se on 2-3 kirjaa.

110 tuntia on aivan liian vähän. Laittakaa ainakin puolet lisää aikaa. Tai 500 tuntia, kaikki kuukauden hereilläolo tunnit, se olisi rajattomasta järkevämpi pudotus.

Käyttäjätaso 3

Elisa Kirjan rajoitus luku- ja kuunteluaikaan on todella huono muutos paljon lukeville ja se laskelma, että 110 tuntia kattaisi 8-10 kirjaa on väärin perusteltu (riippuu täysin kirjojen pituudesta ja lukumieltymyksistä). 

Meitä on varmaan monta, joilla ei ole mahdollisuutta valita muuta kirjan käyttömuotoa kuin äänikirjat ja jos käyttörajoitus, olisi asiakasystävällistä, että vähintään oma käyttöaika näkyisi selvästi näytöllä, ettei sitä tarvitsisi tarkastella ja hakea jostain näkyviin (vanhukset ja vammaiset).

Tini62

Käyttäjätaso 3

Sanotte, että 110 tuntia on 8-10 kirjaa, aika optimistista 😂

Minun kuuntelemista kirjoista se on 2-3 kirjaa.

110 tuntia on aivan liian vähän. Laittakaa ainakin puolet lisää aikaa. Tai 500 tuntia, kaikki kuukauden hereilläolo tunnit, se olisi rajattomasta järkevämpi pudotus.

MallaLaapotti

Arvaa mikä meteli nousisi, jos tv- ja elokuvakatselua alettaisiin rajoittamaan... miksi siis kuunteluaikaa? Tilanne: katsot elokuvaa, rajoitettu aika täyttyy, jatkat ensi kuussa. Tämä on aivan verrattavissa oleva asia ja mielettömän huono idea. 

Tini62

Käyttäjätaso 3

Miten Elisa kirjan kuukausitilauksen irtisanominen astuu voimaan?

Tini62

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Lisäksi tosta puuttuu kans podcastit kun niitähän on Elisa Kirjan valikoimassa ja niitä voi myös kuunnella kk-maksullisella tilauksella.

Ja oon samaa mieltä että molempiin pitäs lisätä tuota tuntimäärää.

Käyttäjätaso 1

erittäin huono muka uudistus pitäisi olla paljon lukevan rahastus

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +6

Jos kuunteluaika useimmilla on alle 100 tuntia kuukaudessa, niin miksi ihmeessä sitä pitää lainkaan rajoittaa. Elisan ahneuttako?

 

Kuuntelemani kirjat ovat useimmiten noin 18 tuntia pitkiä, joten yksi kirja sopii kuukauteen. Ja alakouluikäiselle tyttarelle pitää sanoa että mene kirjastoon, kun hänellä on kirja auki välillä koko päivän.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kiitos kommenteista ja palautteista, pahoittelut myös vastausviiveestä!

Olemme tutkineet asiakkaidemme kulutustottumuksia ja muodostaneet tältä pohjalta suurimmalle osalle sopivat tilausvaihtoehdot. 110 tuntia on tutkimustemme mukaan suurimmalle osalle sopiva tuntimäärä. 110 tunnissa voi kuunnella keskimäärin 8-10 kirjaa, mutta määrä riippuu kuunneltavien kirjojen pituudesta. Jos kuunneltavat kirjat ovat pidempiä kuin monille romaaneille tyypillinen 10-13 tuntia, kirjojen määrä voi olla pienempi. Tai jos kuuntelee enimmäkseen lyhyitä kirjoja, määrä voi olla myös huomattavasti suurempi.  Oman käyttöajan seuranta on tulossa palveluun alkuvuoden aikana, jatkossa omia tunteja voi seurata helposti palvelun kautta.
 

Elisa Kirja seuraa uudistuksellaan kirja-alan käytäntöjä. Tilausmalli, jossa kuukausihintaan sisältyy tietty määrä kuuntelu- ja lukuaikaa, on yleistymässä ja uskomme, että jatkossa ääni- ja e-kirjapalvelut siirtyvät aikaperusteiseen tilausmalliin, joka on jo tällä hetkellä rajatonta versiota yleisempi.

Toistaiseksi voimassa olevan tilauksen voi perua koska tahansa. Tilaus päättyy kuluvan tilausjakson loppuun, eli palvelu on tilauksen perumisen jälkeen käytettävissä vielä maksetun tilausjakson loppuun asti.

 

Lisäksi tosta puuttuu kans podcastit kun niitähän on Elisa Kirjan valikoimassa ja niitä voi myös kuunnella kk-maksullisella tilauksella.

Ja oon samaa mieltä että molempiin pitäs lisätä tuota tuntimäärää.


Elisa Kirjan valikoimassa on tosiaan jonkin verran myös podcasteja, joita voi kuunnella Elisa Kirja Premium -palvelulla 110 tuntia kuukaudessa. Jos kuuntelee vain podcasteja, jaksoja mahtuu 110 tuntiin reilusti.

Käyttäjätaso 1

miten kulutustottumuksia on tuttkittu vai tuttkittu muita palveluja ja todettu ne paremmin rahaa tuottaviksi    

Käyttäjätaso 1

jos on maksanut 110 tuntia kuukaudessa ja käyttänyt 80 tuntia niin siirtyykö 30 tuntia seuraavalle kuukaudelle

Ja sitten on äänikirjoja, jotka on yli 20 h, eli minillä ei voi kuunnella koko kirjaa, vaan täytyy tilata premium palvelu yhden kirjan takia. Eli tuossa tapauksessa parempi kytätä tarjousta ja ostaa omaksi tai tutkia muita palveluntarjoajia.

Eli rajat uudelleen mietintään ja luotava kahden sijaan kolme palvelua:

mini 40 tuntia(olisi minulle sopiva ja voisin harkita jatkuvaa tilausta 9,99 hintaan),

normal 120 tuntia (tähän uusi hintakategoria) ja

premium 360 tuntia minimissään heille, jotka kuuntelevat paljon(nykyinen hinta16,99).

Hei, 

lukuaika siis on sovelluksen käyttöaikaa eikä riipu esim luettavan kirjan pituudesta? Eli jos nukahtaa ja palaa kolme kappaletta taaksepäin, aikaa palaa silti? 
 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei, 

lukuaika siis on sovelluksen käyttöaikaa eikä riipu esim luettavan kirjan pituudesta? Eli jos nukahtaa ja palaa kolme kappaletta taaksepäin, aikaa palaa silti? 
 

 

Juuri näin, kuunneltujen minuuttien perusteella kuluu aika. Näin konkreettisena esimerkkinä, jos kuuntelet kirjasta tunnin alusta ja tunnin lopusta, kuluu kuunteluaikaa 2 tuntia, oli kirjan kokonaispituus mikä tahansa.

Palaute: Rahastustahan tämä on, entä me ketkä lukevat/kuuntelevat yli tuon rajan? Ei tuo ole kuin 3h päivässä. No onneksi on muitakin palveluja, nyt jos joku pöhisijä muilta operaattoreilta lukee tätä viestiä niin annan ilmaisen idean: Rajaton äänikirjojen kuuntelu(ei taida omista löytyä muilta vielä mutta neuvottelee johonkin palveluun hyvän tarjouksen samalla) ja liittymätarjous niin tältä lähtee kaikki liittymät ja Elisa-kirja heti vaihtoon 😎

 

EDIT 20.4.2023 // Muokattu kirosanat pois. -Burnett

Hinta noussut elisakirjassa vuodentakaisesta 10kk tilauksesta jo nyt 13% ja sitten vielä tämä kuuntelurajoitus päälle 👎👎

 

Siirryttävä varmaan storytelin puolelle, siellä rajoittamaton 16,99€/kk.

 

Olen kuunnellut laskujeni mukaan premiumilla n. 250 kirjaa, kaikki 10-18 tuntia pitkiä. On suuri pettymys, että rajoitus tuli. Viimeksi tänään olisin ruvennut jatkamaan eilen kesken jäänyttä kirjaa, ja tuli ilmoitus, että tunnit ovat täynnä 18. päivään asti. Siis kolmessa viikossa kuuntelin tunnit täyteen, ja heinäkuun aikana kuuntelua tuli vähemmän kuin normaalisti. Pitää tutkia, onko rajoittamatonta vaihtoehtoa jossain muualla. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Juu eipä kirjapalvelusta ole hyötyä jos on vaan x määrä tunteja. Kuuntelen kirjoja töissä sen 6-7h päivässä ja nopeus on 1,2x riippuen palvelusta. Aika lasketaan kuitenkin normaalille nopeudelle niin tulee tunnit täyteen jo parissa viikossa. Mitäs semmosilla palveluilla tekee? Kierrän kaukaa moiset ja ainoastaan jos on hyvä tarjous vaikka parieuroo kuukausi (yleensä muu kuin Elisan) niin voin ottaa mutta en niitä missä vähän aikaa. Sen 100h+ tohon hintaan on ihan ok. Elisalla ainoo hyvä että voi ostaa kirjoja itselle niin voi uudelleen kuunnella niitä ilman erillismaksuja.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Olis pari kysymystä eli onko pakko rekisteröityä Elisa Kirjaan jos haluaa ostaa e-kirjan tai äänikirjan omaksi? En haluaisi mitään pakollista kk-maksua kun en tule kuitenkaan lukemaan niitä säännöllisesti enkä liioin haluaisi antaa maksukortin tietoja, vaikka luotankin Elisaan. Entä miten hyödynnän Elisalta lahjaksi saamaani lahjakorttia, siis se joka annettiin luottojäsenille?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8

@JV0600  Voit lunastaa Elisa Kirjaan saamasi euromääräisen lahjakortin Elisa Kirjan verkkokaupasta löytyvältä Lunasta lahjakortti -sivulta. Lunastusvaiheessa voit valita hyödynnätkö lahjasaldosi yksittäisten ääni- ja e-kirjojen ostamiseen omaksi vai Elisa Kirjan ääni- ja e-kirjapalvelun tilaamiseen. 👍

Kirjoja voi kuunnella ja lukea Elisa Kirjan valtavasta ääni- ja e-kirjavalikoimasta joko ottamalla koko valikoiman käyttöön kiinteällä kuukausihinnalla tai ostamalla mieleisiä ääni- ja e-kirjoja Elisa Kirjan verkkokaupasta omaksi. Täältä löytyy aika hyvin ohjeita ja tietoa palveluun liittyen. 👇

https://kirja.elisa.fi/sivu/ohjeet-ja-kayttovinkit

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Kiitos kommenteista ja palautteista, pahoittelut myös vastausviiveestä!

Olemme tutkineet asiakkaidemme kulutustottumuksia ja muodostaneet tältä pohjalta suurimmalle osalle sopivat tilausvaihtoehdot. 110 tuntia on tutkimustemme mukaan suurimmalle osalle sopiva tuntimäärä. 110 tunnissa voi kuunnella keskimäärin 8-10 kirjaa, mutta määrä riippuu kuunneltavien kirjojen pituudesta. Jos kuunneltavat kirjat ovat pidempiä kuin monille romaaneille tyypillinen 10-13 tuntia, kirjojen määrä voi olla pienempi. Tai jos kuuntelee enimmäkseen lyhyitä kirjoja, määrä voi olla myös huomattavasti suurempi.  Oman käyttöajan seuranta on tulossa palveluun alkuvuoden aikana, jatkossa omia tunteja voi seurata helposti palvelun kautta.
 

Elisa Kirja seuraa uudistuksellaan kirja-alan käytäntöjä. Tilausmalli, jossa kuukausihintaan sisältyy tietty määrä kuuntelu- ja lukuaikaa, on yleistymässä ja uskomme, että jatkossa ääni- ja e-kirjapalvelut siirtyvät aikaperusteiseen tilausmalliin, joka on jo tällä hetkellä rajatonta versiota yleisempi.

Toistaiseksi voimassa olevan tilauksen voi perua koska tahansa. Tilaus päättyy kuluvan tilausjakson loppuun, eli palvelu on tilauksen perumisen jälkeen käytettävissä vielä maksetun tilausjakson loppuun asti.

 

Lisäksi tosta puuttuu kans podcastit kun niitähän on Elisa Kirjan valikoimassa ja niitä voi myös kuunnella kk-maksullisella tilauksella.

Ja oon samaa mieltä että molempiin pitäs lisätä tuota tuntimäärää.


Elisa Kirjan valikoimassa on tosiaan jonkin verran myös podcasteja, joita voi kuunnella Elisa Kirja Premium -palvelulla 110 tuntia kuukaudessa. Jos kuuntelee vain podcasteja, jaksoja mahtuu 110 tuntiin reilusti.

Kyllä silti erittäin vähän tuo 20 tuntia, mutta toki joillekin se voi riittää. Itselleni se ei riittäisi. Mutta käytän tällä hetkellä ilmaista Celia äänikirjapalvelua ja myös jotkut kirjastot ainakin Helmet tarjoaa ilmaiseksi äänikirjoja kuunneltavaksi ja digitaalisia kirjoja myös luettavaksi. Toki niissä kirjastojen ääni ja digitaalisissa on lyhyempi laina-aika.

Osallistu keskusteluun