Elisa kirjan kuukausitilaus uudistus

  • 10 January 2021
  • 7 kommenttia
  • 720 katselukerrat

8.1.2021 asiakastiedotteen otsikossa sanotaan tämä kuukausitilauksen uudistuksen olevan toivottu. Tämä on mielestäni kaikkea muuta. Ketkä tätä on siis toivoneet?

Nopealla gallupilla voisin täällä kysyä, oliko tämä mielestäsi hyvä vai huono uudistus? Vastatkaa ihmeessä kuinka asian laita todella on.

Lisäksi aika heikosti tämä informoitu käyttäjille, itse satuin vaan ohimennen huomaamaan.

MiikaMoi 8 kuukautta sitten

Hei! Saavun ilouutisten kera. 👋 E-kirjat löytyvät nykyään Elisa Kirjan kuukausitilauksesta: https://kirja.elisa.fi/uutiset/e-kirjat-elisa-kirja-kuukausitilauksessa

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 1

Kyllähän tässä uudistuksessa tai ainakin siitä tiedottamisessa mentiin metsään. Vanha kuukausitilaus sopi minulle loistavasti, hinta oli sopiva ja sillä sai juuri omiin tarpeisiini sopivan määrän luettavaa. Ehdottomasti parasta koko Elisa Kirjassa. Nyt odotan epätietoisina, sopiiko tämä uusi palvelu minulle vai ei, sillä minulle kriittisimmät tiedot on jätetty tiedotteesta pois:

  1. Milloin e-kirjat tulevat palveluun?
  2. Voiko niitä lukea lukulaitteella?

Jos e-kirjat tulevat palveluun vanhojen kuukausitilaajien tarjoushinnan voimassaoloaikana tai hyvin pian sen jälkeen, ja jos kuukausitilauksen kirjoja voi lukea myös (jo olemassa olevalla) lukulaitteella, tämä uudistus sopii minulle. Muussa tapauksessa se on ehdoton dealbreaker. Mikäli e-kirjojen tulo kestää pidempään, olisin odottanut, että vanha kuukausitilausmalli olisi ollut käytössä uuden rinnalla siihen asti.

 

Äänikirjoja voi kuunnella kuukausimaksulla jo miljoonalla eri palvelulla (ja osassa vielä edullisemminkin) mutta e-kirjojen lukemista lukulaitteella kuukausimaksua vastaan taida juurikaan olla saatavilla. Ainoat syyt, miksi en siirtynyt käyttämään kilpailijan palvelua kokonaan, oli se, että heidän kuukausitilauksena olisi vaatinut heidän oman lukulaitteensa käyttämistä ja minulla on jo Elisalta ostettu Bookeenin Cybook Muse, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen, ja Elisan krediittipohjainen kuukausitilaus oli minulle erittäin sopiva.

Ainahan näissä on kaksi puolta, palvelun tarjoajan ja palvelun käyttäjän.

Käyttäjänä entinen kuukausitilauksen tapa sopi minulle hyvin, kuuntelen/luen noin 1-2 kirjaa kuussa. Vaikka valikoima oli suppeampi/rajoitettu, tähän asti minulle oli löytynyt hyvin sopivaa ja mielenkiintoista materiaalia. Nyt valikoima lisääntyy huomattavasti (ainakin äänikirjojen osalta) mutta niin tuplaantuu hintakin, 16,99€/kk on allekirjoittaneelle vaan liian paljon yhdestä tai kahdesta kirjasta kuukaudessa. Suurin heikennys on mielestäni se, ettei omaa kirjastoaan pysty enään kuukausitilauksella laajentamaan. Uudella tavalla maksat 170€ vuodessa ja kuuntelet/luet mitä haluat. Vuoden jälkeen olet luku/kuuntelukokemuksia rikkaampi, mutta varsinaisesti mitään muuta ei jäänyt käteen. Vanhassa tyylissä sait lukukokemuksen lisäksi kirjat omaan kirjastoosi ja pystyit palaamaan niiden pariin myös jatkossa niin useasti kuin halusit.

Palvelun tarjoajan puolesta entinen kuukausitilaus ja krediitit eivät varmasti ollut tarpeeksi hyvää liiketoimintaa. Mutta niinhän se menee, että kehitys kehittyy. Itse en tule siirtymään uuteen kuukausitilaukseen, ehkä silloin tällöin tulen tarjouksesta mielenkiintoisia teoksia nappaamaan. Kiitos siis menneistä vuosista.

Ps. Alkuperäisessä viestissäni ihmettelin että kuka tätä uudistusta lienee toivonut. Itse itselleni vastaten: toiveen on varmasti epäsuorasti esittäneet osakkeenomistajat, jotka toivovat liiketoiminnalta parempaa tulosta. Käyttäjät joko sopeutuvat tai äänestävät jaloillaan, itse teen molempia.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Moikka! E-kirjat saapuvat kuukausitilaukseen mukaan arviolta kevään aikana. :) Toistaiseksi kuukausitilauksen kirjoja ei voi lukea lukulaitteella, vaan ainoastaan iOS- ja Android-sovelluksilla. 

Mielestäni on ihan käsittämätön ratkaisu tehdä kuukausitilauksesta ja kirjojen ostamisesta toisensa poissulkevat. Nyt, jos kuukausitilaus on päällä, ei näköjään pysty ostamaan kirjoja ollenkaan. Ja tässä vaiheessa, kun on vain äänikirjoja kuukausitilauksella, ei luettavia e-kirjoja pysty teiltä hankkimaan mitenkään. Sen vuoksi kuukausitilaus loppuu kyllä nyt ensimmäisen kauden jälkeen saman tien.

 

Järkevämpää jättää Elisa Kirja ostopaikaksi ja ottaa joku ihan muu (halvempi) kuukausimaksullinen äänikirjapalvelu käyttöön.

Siis onko nyt tosiaan niin, että eKirjat on poistuneet Elisa kirjoista vaan kaikki on äänikirjoja ja podcasteja?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kuukausitilauksesta eKirjat on ainakin tällähetkellä poissa mutta tarkoitus olisi niitä sinne taas tuoda saataville. 

Käyttäjätaso 5

Hei! Saavun ilouutisten kera. 👋 E-kirjat löytyvät nykyään Elisa Kirjan kuukausitilauksesta: https://kirja.elisa.fi/uutiset/e-kirjat-elisa-kirja-kuukausitilauksessa

Osallistu keskusteluun