Häiriö/Robottipuhelujen esto

  • 4 June 2022
  • 1 kommentti
  • 177 katselukerrat

Hei.

Minulle ja vaimollenikin tulee usein (kerran-pari viikossa) soittoja numeroista,  jotka alkavat 040923* tai 040924* -numeroista.  Hälyttää ja kun vastaa, ollaan toisessa päässä hetki hiljaa ja lopetetaan puhelu.

Haluaisimme laittaa nämä puhelut estoon, ja kysymys kuuluukin: Voidaanko esto määritellä noilla pelkillä alkuosilla? Soittajien numeron loppu vaihtelee, ja tällöin kombinaatioita lienee useita tuhansia, eikä kaikkia voi millään laittaa estoon yksitellen. Jos tällainen onnistuu, niin tekstiviestitkin voidaan myös estää. Tai sallia, jos esto ei viesteissä onnistuisi.

Ei haittaa, jos joku oikeakin tavoittelija joskus sattuisi tulla estetyksi. Jos on tärkeää asiaa, soittaja kyllä keksii muun konstin (sähköposti, kirje yms). 

En ole enää vastaillut, mutta se ei näköjään lannista robottia.

Terv; Tuomo 2022-06-04

(Puhelimet: Samsung XCover4 ja Nokia 6.1)


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Hei @TuomoS! Olikos asiaan saatu jo ratkaisua vai tuleeko vielä outoja soittoja? Puhelimissa lähtökohtaisesti voi estää koko numeron ja joissakin puhelimissa on mahdollista estää suoraan tuntemattomat numerot ja lisätietoa täältä https://support.google.com/phoneapp/answer/6325463?hl=fi. On olemassa myös sovelluksia jotka hoitavat estämisen ja näissä yleensä on enemmän toimintoja estämisen suhteen, mutta näistä ei henkilökohtaista kokemusta ole kuinka hyvin asian hoitavat, niin en siksi lähde suosittelemaan. Suosittelen numerosi salausta ja se onnistuu tarvittaessa OmaElisan kautta jos on kyseessä Saunalahden liittymä.