Nopeustesti Elisa vastaan muut.

  • 15 April 2021
  • 4 kommenttia
  • 530 katselukerrat

Käyttäjätaso 7

Käytössä Saunalahti kotikuitu 50M. Tein piruuttani nopeustestin seitsemällä eri testillä.

6 testiä näytti latausnopeudeksi 47M, Elisa 21M, lähetysnopeudet ovat kaikissa reilu 10M.

Outo juttu. Pitäisiköhän huolestua.

 


4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Elisan 4G.llä omien testien mukaan käy päinvastoin. Eli aina Elisan palvelin nopein ja sillä ei miniminopeuden alle juuri koskaan mene. Hiukan kyllä epäilyttää luotettavuus...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Olen itsekin törmännyt tilanteeseen, että eri nopeustestipalvelimet näyttävät eri nopeuksia. Välillä Elisan palvelin antaa parhaan tuloksen, välillä heikoimman.

Funetin FTP-testiä tulee eniten käytettyä. Allaolevassa esimerkissä heittoa tuloksissa jonkun verran, testit tehty peräkkäin samalla minuutilla. 5G-liittymä kyseessä.

 

Käyttäjätaso 7

Pari päivää tässä testaillut urakalla. Elisa on kaikissa testeissä jäänyt alle puoleen muiden lukemista.

Eikä minulle nopeustesteillä ole mitään senkummempaa merkitystä, monen vuoteen en ole testaillutkaan. Riittää, että netti toimii suurimman osan aikaa ihan mukavasti

Se vaan ihmetyttää, että yksi on noin paljon alitse muiden.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

@sakarialanne Onko tullut millonkaan vastaan semmosta, että Elisan yhteyden kautta tulisi Funetistä tiedostot jotenkin hitaasti? Juuri samaa testi tiedostoa olen ruukannut latailla, mutta monesti päiväsaikaan tuntuu tulevan Elisan yhteyden kautta noin 20M ja jos perään koittaa ladata Java pakettia niin se tulee 40-50M. Ihmetellyt tätä suuresti, mutta sitten testiksi latasin yhtäaikaa CSC verkossa olevalla palvelimella niin täyttä nopeutta tuli. Miettinyt jos jossain joku pullonkaula, kun aika harvoin pääsee CSC:n verkossa olevilla Xeon koneillakaan (gigaset verkkoportit, runkoverkko kytkimelle 10G, siitä eteenpäin en tiedä) Elisan speedtest.net palvelimella yli 600/600M (päivisin voi jäädä jopa noin 200M).

Voisitko ehdottaa Elisan päässä jos Elisakin laittaisi jonkin testitiedoston palvelimilleen?

Osallistu keskusteluun