Vastattu

Onko Elisa Viihde talouskohtainen vai TV-kohtainen?

  • 15 July 2022
  • 5 kommenttia
  • 403 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Luulisi rehellisen kaupanteon ehtona olevan, että Elisa Viihde on talouskohtainen, ei TV-kohtainen.

Asun 2-kerroksisessa omakotitalossa ja minulla on TV sekä ylä- että alakerrassa. Vaihdoin hiljattain liittymäni Premiumiin ja oletin Viihteen liittymän oleva talouskohtainen siten, että voin hyödyntää liittymääni TV-katseluun myös yläkerrassa vanhalla jo maksamallani boksilla, onhan liittymäni IP sama riippumatta siitä, missä huoneessa boksia käytän ja TV:tä käytän.

Nyt sitten paljastui, että Elisa omalla tavallaan huijaa, kun Elisa katkaisi yhteyden vanhaan boksiini ja olen pakotettu katsomaan TV:tä pelkästään alakerrasta. Elisa Viihteen liittymä onkin siis laite- eli TV-kohtainen vaikka kaikki toiminta tapahtuu jo maksetuilla laitteilla samaa IP-osoitetta käyttäen. Ihmettelen vain milloin Elisa ottaa seuraavan loikan ja alkaa vaatia joka boksille omaa Internet liittymää?

Olen ollut HPY/Elisan asiakas vuodesta 1964 lähtien ja olen myös pienosakas Elisassa. Minun on pakko myötään, että luottamukseni Elisan toimintaan on mennyt, yritykseen johon olen luottanut vuosikymmenet.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 15 July 2022, 21:46

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Kyllä Elisa Viihde on talouskohtainen, ei tv-kohtainen, mutta jos aiot katsoa kahdessa paikassa yhtä aikaa, ts. käyttää kahta boksia niin tarvitset Elisa Viihde Tuplan! Se että Elisa alkaisi vaatia joka boksille omaa internetliittymää, on höpöhöpöä, koska ennenmuinoin Elisa Viihde tosiaan vaati Elisan nettiliittymän mutta niin ei ole ollut enää vuosiin vaan Elisa Viihde toimii kaikilla nettiliittymillä. Sitäpaitsi samassa taloudessa ei voi ollakaan kahta, samalla tekniikalla toimivaa, nettiliittymää. Toki jos käytät esim. kuten itselläni on kotona, että on Dnalta Ethernet-yhteys ja Elisalta VDSL2-yhteys niin sellainen kombo toki toimii.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Elisa Viihde Tupla tosiaan tarvitaan, jos haluaa käyttää kahta eri digiboksia samaan aikaan. 

 

Tässäkin on sitten rajoitus maksukanavien tms. kohdalla. Maksukanavat ovat laitekohtaisia, eli ne pitää tilata molemmille digibokseille erikseen.

 

Toinen vaihtoehto on esim. Chromecast, jonka avulla voi toistaa mobiililaitteen kautta Viihteen sisältöä melkeinpä mistä tahansa televisiossa ilman digiboksia.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Kiitos vastauksista. Homma selvä - Elisa viihde on TV-kohtainen, ei talouskohtainen. Elisan ansaintalogiikka on hanurista ja perustuu pelkästään asiakkaiden lypsämiseen ilman kuluperusteita.

 

Itse vaihdoin Premiumiin laadukkaan vaihtoehdon toivossa ja sain boxin, joka ei lainkaan sovellu tallenteiden järkevään hallintaan ja arkistointiin. N7950 on tehty ja configattu ainoastaan maksullisten suoratoistolähetysten katseluun ja ainoastaan tilapäisten ohjelmien tallentamiseen. Tämän pettymyksen jälkeen Elisa sulki N7700 boksini, joka on todellinen tallenteiden katsojien helmi. Saamistani vastuksista selvisi, että voin rahaa vastaan käyttää N7950 rinnalla myös N7700. Rahaa eli veloitusta vastaan, joka ei aiheuta mitään kuluja Eliisalle paitsi laskutuskulut.

Kuten jo alkuperäisessä kysymyksessäni kerroin, asun kahden kerroksen ja kahden TV:n taloudessa. Olen ollut vuosia Elisa viihteen tilaaja eli olen jo moneen kertaan maksanut omistani N7700:n. Kahta boksia en havittele yhteis- vaan vuorottelu käyttöön. Ainoastaan IPTV:n käyttö saattaa olla rinnakkaista.

Lopuksi uusi kysymys, Onko mahdollista palata N7700 käyttöön N7950 sijaan ja siirtää N7950 kaapin hyllylle odottamaan parempaa configiä jos jo moneen kertaan maksetun N7700 maksuton rinnakkaiskäyttö ei ole mahdollista, todella melkeinpä rikollisen, Elisan ansaintalogiikan vuoksi?

Toinen asia on, jos asiakkaalle ei ole jo Elisalle maksettua boksia niin kohtuullista olisi myydä asiakkaalle boksi normaaliin myyntihintaa aika lypsää asiakasta kuukausimaksuilla siitä mahdollisuudesta voiko asiakas katsoa TV:tä tai tallenteita joko ylä- tai alakerrasta

Tämä asia on minusta varsin tärkeä monelle kahden kerroksen ja kahden TV:n asunnossa asuville Elisa viihteen asiakkaille, siksi harkitsenkin asian nostamista julkiseen keskusteluun jos keskustelu asiasta Elisan kanssa ei suju.

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Niin no miten sen nyt ottaa, omasta mielestäni se ei ole tv-kohtainen vaan talouskohtaisia koska eihän se boksi ole sidottu tiettyyn telkkariin vaan homman juju on juuri tuo Elisa Viihde Tupla jolloin ne boksit saa sijoiteltua mieleisesti ja katsottua samat tallenteet. Ja kuten Dj_God tuossa jo sanoikin, niin maksukanavat pitää tilata kummallekin boksille erikseen. Lisäksi, voit ottaa nuo Viihde-boksit mukaan vaikka mökille ja katsella siellä, jos vaan nettiyhteys on mökillä, joten ei ne ole tv-kohtaisia.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Kiitos mielipiteestäsi, vaan kun en ole yhtään maksukanavaan tilannut enkä tule koskaan tilaamaan. Minulle riittää ihan tarpeeksi katsottavaa ja tallennettavaa maksuttomilla kanavilla. Niin, ja katson 99% televisiota tallenteina silloin kuin minulle sopii, siksi minulle tärkeää miten hyvin boksi palvelee nimenomaan tallenteiden  katsomista ja hallintaa. Suorista lähetyksistä katson vain uutiset, kaiken muun tallenteina.