Pilvilinnan tiedostojen hallinnan hitaus ja jumittelu

  • 3 September 2022
  • 1 kommentti
  • 66 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +6

Pilvilinnan toiminnasta ja kehityskohteista olen tänne aiemminkin kirjoitellut.

Pilvilinna on ollut nyt käytössäni vajaat kaksi vuotta ja pääsääntöisesti Pilvilinna toimii, kuten oletankin palvelusta maksamani hinnan perusteella.

 

Muutama asia kuitenkin käyttökokemustani hieman edelleen himmentää ja näihin toivoisin vastausta/korjausta Elisan puolelta:

 

  1. Elisa Pilvilinna Plus:n Mac-version ajottainen jumittuminen. Tähän yleensä auttaa Pilvilinna-ohjelmiston sulkeminen ja uudelleenkäynnistys. Jumittuminen on kuitenkin ikävä ominaisuus, koska ohjelma on taustalla kaiken aikaa käynnissä ja kun sitä tarvitsee niin saa sitten välillä kikkailla.
  2. Tiedostoja tarkastellessa Pilvilnnasta ohjelmistoa vaivaa usein hitaus ja siirtyminen kansioissa kestää ja kestää. Ajoittain selaus toimii kuitenkin hetkellisesti hyvinkin rivakasti, mutta hetket ovat lyhyitä ja harvinaisia. Sama hitaus kiusaa käyttäen työpöytäsovellusta Macilla tai nettiselaimen kautta toimiessa. Nettiyhteyden nopeudesta ei pitäisi tämä ongelma johtua, toteutuneet nopeudet tasaisesti 100M/100M valokuidulla.

 

Ilmeisen paljon Pilvilinnassa ei kehitystyötä ole viime aikoina tapahtunut (ainakaan käyttöohjelmiston osalta). Vajaat kaksi vuotta sitten käytön aloittaessani Pilvilinna Plus -ohjelmiston Mac-version versionumero oli 2.6.1 ja se on edelleenkin ihan se sama. 😐


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Kiitos @nettiukko ajatuksella kirjoitetusta palautteesta! Välitän sen meillä eteenpäin 🙂 kiva kuulla että näistä yksittäisistä hitailuista huolimatta Pilvilinna on tuntunut palvelleen suhteellisen hyvin. Voit aina tietysti varmuuden vuoksi koittaa poistaa Pilvilinnan asennuksen ja ladata sen täältä uudestaan, mutta ainakin versionumero näytti olevan yhä 2.6.1 myös tuossa asiakaspalvelusivuilta saatavassa lataus- ja asennustiedostossa. 🤔

Osallistu keskusteluun