Vastattu

5G Kotinetin porttiohjaus

  • 21 September 2022
  • 7 kommenttia
  • 157 katselukerrat

Toissapäivänä tuli 5G kotinetti, laitteet ZTE MC7010 / Huawei WA8021V5. En löydä porttiohjauksia mistään, en saa www-pelvelinta toimimaan. Mikä avuksi?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 22 September 2022, 07:11

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Huawein hallintaosoite on 192.168.100.1 ja siellä tämän näköinen valikko:

 

On, mutta pitäisi olla joku tällainen:

 

 

 

Käyttäjätaso 7

Huawein hallintaosoite on 192.168.100.1 ja siellä tämän näköinen valikko:

 

Aukeaako tuosta ylläolevan kuvan uusi-painikkeesta tällainen toivomasi ikkuna?

On, mutta pitäisi olla joku tällainen:

 

 

 

 

Tällainen aukeaa:

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

@sakarialanne, Huawein portin käynnistysmääritys ei ole tavanomainen portinohjaus, vaan liipaisuohjaus eli port trigger.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun hassut suomennokset estävät laitteen käyttämisen. Kokeile järjestelmällisesti kaikki turvallisuusmäärity… alla olevat ryhmät ja vertaa, mikä vastaa visuaalisesti lähinnä etsimääsi ruutua:

Älä takerru yksittäisiin sanoihin, vaan vertaile kenttien lukumäärää, sijoittelua ja ulkonäköä.

Itse aloittaisin etsimisen ryhmistä IPv4-portin kartoi… ja palomuurin määrity...

 

Jos tie nousee pystyyn laitteen suomenkielisen käyttöliittymän kanssa, vaihda se englanninkieliseksi.

En löydä sellaista mistään. En edes asetusta, josta kielen voisi vaihtaa. Kuinkahan paljon puukotettu tuo firmware on? Aiemmilla laitteilla onnistunut joka kerta porttiohjaus.

 

Pitäisikö määritys tehdä ulkoyksikössä? Nyt se on oletuksena siltaavassa tilassa, pitäisikö vaihtaa reitittäväksi?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Kuinkahan paljon puukotettu tuo firmware on?

Elisa kyllä muuttelee toimittamiaan modeemeita ja reitittimiä aika paljon.

Jos portinohjausta ei löydy, mutta sinulla on vain yksi laite, joka tarvitsee portinohjauksia, voit käyttää myös DMZ-toimintoa. Se on jättiportinohjaus, joka ohjaa kaikki vapaana olevat portit yhteen sisäverkon osoitteeseen.

Huomioi tietoturva käyttämällä esimerkiksi ohjelmistopalomuuria, Tämä on tärkeää erityisesti, jos samassa osoitteessa pyörii muita palveluita, jotka on tarkoitettu ainoastaan sisäverkon käyttöön.

Pitäisikö määritys tehdä ulkoyksikössä?

Nyt, kun se on siltaavassa tilassa, ei. Siltauksella ei ole olemassa portinohjauksia eikä osoitemuunnosta, sillä idea on välittää liikenne sellaisenaan läpi.

pitäisikö vaihtaa reitittäväksi?

Kun Elisa WA8021V5 sisäyksikkö alkaa vaikuttamaan huonolle laitteelle, niin reitityksen hoitamista ulkoyksiköllä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Kun ulkoyksikkö on vaihdettu reitittäväksi, muista asettaa sisäyksikkö tukiasematilaan, access point mode, AP mode. Jos tällaista asetusta ei löydy, käännä reititys pois päältä, routing off/disabled.

MIkäli sekä ulko- että sisäyksikkö ovat NAT-reitittävässä tilassa, joudut määrittelemään portinohjaukset molempiin laitteisiin. Ellet vaihda sisäyksikköä tukiasematilaan, palaat siis alkutilaan, ettei Elisa WA8021V5 saa asetettua portinohjauksia.

Tämän jälkeen varmista, että www-palvelimesi sai ip-osoitteen ulkoyksiköltä. Jos ip-osoite ei päivittynyt, käytä verkkosovitin alhaalla ja nosta takaisin ylös tai käynnistä www-palvelinta pyörittävä laite uudelleen.

Kun www-palvelimesi on saanut ip-osoitteen ulkoyksiköltä, määrittele ulkoyksikköön portinohjaus www-palvelintasi varten.

Osallistu keskusteluun