Arris TG2492S kaapelimodeemi, Google Wifi ja UniFi UAP-AC-LITE - Miten kaapelimodeemin saa viritettyä hoitamaan DHCP-palvelimen virkaa Unifille?

  • 22 September 2021
  • 2 kommenttia
  • 77 katselukerrat

Taloudessa oli jo Arris TG2492S kaapelimodeemi siltaavana ja Google Wifi.
Sain UniFi UAP-AC-LITE vahvistamaan piha-alueen langatonta verkkoa ja samalla tarjoamaan myös IoT laitteille oman langattoman verkon, jotta muut laitteet voivat olla erillään toisistaan langattomassa verkossa. Tällä hetkellä ongelmana on, ettei Unifissä ole DHCP-palvelinta niin IP-osoitteita ei ole jakaa laitteille.

Google Wifistä en haluaisi luopua, koska tarvitsen sen avulla rakennettua mesh verkkoa ja se on näppärä nettiyhteyksien hallinnassa.

Pystyykö kaapelimodeemin määrittää Unifille DHCP-palvelimeksi ja Google Wifille sillatuksi (Google Wifi hoitaa itse DHCP-palvelimen hommat)?

Laitteiden ei ole tarvetta nähdä toisiaan sisäverkossa, koska pilvipalvelut on käytössä.


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Itse en kyllä nyt osaa sanoa miten tuo sisäverkko ja asetukset kannattaisi rakentaa mutta olisko joillain Yhteisön käyttäjillä vinkkejä antaa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Eiks ton Unifin osalta pitäis riittää että Controller ohjelmalla katsoo sen asetukset ja tän jälkeen heittää Arriksen hallinnassa kiinteän sisäverkon IP:n vain sille Unifille? Arriksessa toi onnistuu LAN Setup > Client List > Reserved IP Client List kautta muistaakseni

Siltaa ei muistaakseni Arriksesta saanut aikaiseks yksittäiselle laitteelle, eli joko porttiohjauksia kikkailemaan tai sitten miten itse tekisin niin siirtäisin Google Wifin käyttämään samaa aliverkkoa muiden laitteiden kanssa. Vaikkei laitteilla ole tarvetta nähdä toisiaan sisäverkossa, niin mitäpä haittaakaan siitä olisi ja tällöin ei ainakaan pitäisi kahden sisäkkäisen sisäverkon tuottaa ongelmia :)