Vastattu

Deco m5 asennusongelma

  • 3 March 2023
  • 11 kommenttia
  • 211 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Aloitin ac1300 deco m5yhden laitteenasennuksen lataanalla puhelimeen tarvittavan android apin. Ensimmäinen takaisku oli, että ko. asennusohjelmassa ei pääse valitsemaan ac1300 lsitetta, sitä ei listoilta löydy. Ok. Päätin kokeilla m1300:sta. Kaikki meni muuten ok. Mutta kun azennuksen jälkeen irroitin laitteen virtalähteestä ja kiikuyin sen aiotulle paikalleen eteiseen, niin virrankytkennän jälkeen sai aikaan vain kiinteän punaisen valon. Kyllä kai asennuksen pitäisi voida tehdä modeemi-reitittimen luona ja sitten viedä laite lopulliseen sijaintiina. Tämä ei minulta onnistunut.

Terveisin, Antero Lagerström

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 3 March 2023, 17:38

Katso alkuperäinen viesti

11 kommenttia

Jos sulla on vain yksi Deco, se pitää olla kytkettynä langallisesti. Lisäpurkit sitten langattomasti eri puolille kämppää.

Kyseinen laite ei toimi "extenderinä" eli sillä ei voi laajentaa erimerkkisellä laitteella toteutettua lanatonta verkkoa.

Millä tekniikalla laajakaistaliittymäsi on toteutettu ?

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Modeemi/reititin on ZTE MC801A ja ajatus todellakin oli käyttää tuota decoa extenderinä. Nyt täytyy muuttaa suunnitelmaa. Onko vinkkiä hyvästä rxtenderistä tolle ZTE:lle ?

Itselläni ei ole extendereistä käytännön kokemuksia, olisiko muilla Yhteisöläisillä ?

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Siispä please vinkkejä, jos bollakin on hyviä nokemuksia rctenderist ZTA:n kanssa.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

...siis wifi extenderistä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Laajentimet eivät välttämättä toimi, elleivät ne ole saman valmistajan vehkeitä. Eli yritä etsiä ZTE:n laajennin.

Itse kyllä vastaavasssa tilanteessa tekisin jomman kumman näistä:

  1. Hankkisin suosiolla toisen Decon, kääntäisin ZTE:stä langattoman lähiverkon pois päältä, mobiiliyhteyden siltauksen päälle ja kytkisin toisen Decoista kaapelilla ZTE:hen kiinni.
  2. Vetäisin suosiolla pitkän Ethernet-kaapelin sinne, minne ZTE:n wlan ei kuulu ja laittaisin Decon sinne tukisasema-, access point- eli AP-tilassa.

Koska ZTE:n huonoista reititysominaisuuksista valitetaan keskustelupalstoilla, näistäkin toteuttaisin todennäköisimmin vaihtoehdon 1.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Isot kiitokset neuvoista 🫡

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Lageri47 - itselläni on 2 kpl Deco M5-laitteita ja riittää mainiosti kattamaan n. 100 m2 kaksikerroksisen omakotitalon verkon. @irritus :n vinkeillä pääset varmasti hyvään ratkaisuun kodin verkon osalta!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

@Lageri47 - itselläni on 2 kpl Deco M5-laitteita ja riittää mainiosti kattamaan n. 100 m2 kaksikerroksisen omakotitalon verkon. @irritus :n vinkeillä pääset varmasti hyvään ratkaisuun kodin verkon osalta!

Komppaan itsekin tätä, kun miulta löytyy omasta kaksikerrosrivarikämpästä näitä m5 malleja kaksi ja hyvin riittää koko kämppään wifi. 😎

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Minulla on yksi asus RT-AC3200, ja se kattaa hyvin koko 150m2. Peitto riippuu hyvin paljon mihin reitittimen saa asennettua. Itselläni se on kokolailla keskellä taloa.

 

Meillä on sen verran sokkeloinen yksitasoinen 200m2 talo, että tarvitsee 3 mesh-purkkia, että on hyvä kuuluvuus kaikissa huoneissa.

Sauna, keittiö ja liukuovikomerot hankaloittavat signaalin kulkua. Rakennusvuosi 1982, joten ethernet-verkkoa ei löydy ja sellaisen askartelu jälkikäteen on turhan työlästä kun langallisia laitteita on vain yksi NAS-purkki.

Osallistu keskusteluun