DG8245W2

  • 25 November 2021
  • 7 kommenttia
  • 135 katselukerrat

Hei!

Ostin Elisalta n. kuukausi sitten modeemin DG8245W2 ja nyt ongelmana, etten saa wifin kautta yhdistettua siihen valvontakameraa. Ilmoittaa vaan, että “toissijainen wifiverkko” tai “ei verkkoyhteyttä” tmv. Joka tapauksessa aluksi luulin, että vika kamerassa. Vein kauppaan takaisin ja vaihdoin uuteen, merkiltään toiseen. Teki ihan samaa. Eli vika ei ole kameroissa vaan wifiverkossa. Kaivelin sitten nettiä ja huomasin, että ihmisillä, jotka olivat ostaneet saman merkkisen modeemin, oli samanlaisia ongelmia - valvontakameran yhdistäminen wifiin ei onnistu. 

Soitin Elisan asiakaspalveluun, siellä puhuttiin jotain siltauksesta...no valitettavasti en tiedä mikä se on. Ehdotti myös Omaguruun soittoa mutta tämä on todella kallis soitto. Niinpä kirjoitan tänne, jospa täällä joku osaa auttaa.

Puhelimet yhdistyy kyllä wifin kautta hyvin nettiin, samoin tabletit.

Löysin joltain sivulta sellaisen kysymyksen/vastauksen, koskee samanmerkkistä modeemia: 

-”Anonyymi

11.01.2021 18:38

Eli kyseinen purkki kyseessä, jossa emme saa DNS palvelimen kautta valvontakameroiden kuvaa näkyviin internetin välityksellä. Vanhassa purkissa sai helposti määriteltyä portin ja sisäisen ip:n minkä piti olla avoinna, jotta netin kautta laitteen katselu oli mahdollista. Tämä uusi on aivan kummallinen ja alkaa toivo mennä pikkuhiljaa.
Jos joku osaa neuvoa, kiitos paljon!

Anonyymi

18.02.2021 01:36

Vika on helposti korjattu:

Päivitä DNS palvelimella olevan domainin julkinen IP osoite (julkinen IP osoite vaihtuu heti, kun otat uuden purkin käyttöön koska siinä on eri MAC osoite), jos käytät dynaamista DNS palvelua kuten noip.com, lataa dynaamisen DNS tarjoajan IP osoitteen päivitysohjelma koneelle, kytke kone kiinni purkkiin, käynnistä IP päivitysohjelma ja kirjaudu käyttäjätilille sisään.”-

---------------------------------------------------------------------------------------------

Valitettavasti en ole tekniikan ihmelapsi enkä ymmärrä termeistä mitään. Eli onko ko. vastaus nyt sitten ratkaisu tähän ongelmaan ja mitä minun pitää tehdä? Voisiko joku oikein askel-askeleelta ystävällisesti kertoa/avata minulle tämän, pliis. Olisin kovin kiitollinen.


7 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Mikä on kameran merkki ja malli?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Ongelma lienee siinä, ettei kamera pääse aukaisemaan portteja Internettiin asti. Itse kierrän operaattorien (varskinkin Elisan) verkkolaitteet kaukaa. Kyseinen modeemi on DSL modeemi, VDSL yhteydelle. Joten paras olisi jos sen saisi palautettua ja hankittua halvemman ja paremman Telewellin tilalle niin sen avulla kyllä saadaan kaikki tarpeellinen tehtyä.

 

En tiedä miten haluat valvontakameraa käyttää, mutta oletettavasti ainakin haluat päästä reissussa ollessa katsomaan sen kuvaa. Monella kameravalmistajalla on oma ohjelma sitä varten ja ne ovat riippuvaisia kameran valmistajasta. No itse pyrin sellaisia välttämään, jos mahdollista eli tekisin asiat perinteiseen tapaan:

dy.fi::hin rekisteröinti ja osoitteen teko, se Telewelliin (huawei, zyxel jne. yleensä tukee vain jotain ulkomaalaisia, jotka monesti vielä ovat maksullisia). Portti ohjaus kameraa varten, jotta netin kautta saa siihen yhteyden tai sitten turvallisempi vaihtoehto ja OpenVPN palvelin Telewelliin pyörimään ja sen kautta yhteys kameraan.  Telewellillä on hyvät ohjeet näihin tehtynä ja niitä itse yleensä aina seuraan.

 

Kyseisen Huawein modeemin asetuksista en tiedä, mutta ainakin porttiohjaus pitäisi onnistua ja dynaaminen DNS onnistuu jonkin “maksullisen” palvelun kautta eli joko sähköpostitse joutuu säännöllisesti kuittailemaan jotain tai maksamaan palvelusta jotain maksua.

Toki se, että kameralle oma verkko, sen siltaus ja kamera saa julkisen IP osoitteen ja kameran valmistajan dyndns käyttöön, tietoturva mielessä en suosittele, mutta pitäisi toimia, jos vain Huaweissa sellainen edes on mahdollista.

Meni kyllä tekniseksi selostus, voin kyllä askel askeleelta opastaa, mutten kyseisen laitteen osalta, kun siihen en käsiksi pääse.

Kimblez  - Huawei DG8245W2

 

 

Käyttäjätaso 7

Kimblez  - Huawei DG8245W2

Hmmmm….

Taisi @Kimblez kysyä kameran merkkiä ja mallia eikä modeemin.

ihmettelijä2

Kiitos kun jaksoit paneutua vastaukseen vaikken kaikkea ymmärtänytkään :) Edellinen modeemi oli myös Elisan (ZTE) ja silloin mun vanha valvontakamera (SW360) toimii hyvin, ei tarvinnut tehä mitään, yhdistin vaan ja sillä siisti.  

Yritän selvittää tilannetta vielä vähän itsenäisesti.

 

Kimblez

Ups...sorry

Kamera sama vanha SW 360, joka toimii erittän hyvin ennen. Olisiko malli SW 360 CIP 37186RT

 

Käyttäjätaso 6

ihmettelijä2

Kiitos kun jaksoit paneutua vastaukseen vaikken kaikkea ymmärtänytkään 🙂 Edellinen modeemi oli myös Elisan (ZTE) ja silloin mun vanha valvontakamera (SW360) toimii hyvin, ei tarvinnut tehä mitään, yhdistin vaan ja sillä siisti.  

Yritän selvittää tilannetta vielä vähän itsenäisesti.

 

Huikkaa toki mihin lopputulemaan itsenäiset selvitykset johtavat 👍

 

Pähkinänkuoressa, oikeat portit kun vain on auki niin homman tulisi kyllä pelittää.

Osallistu keskusteluun