Vastattu

Huawei 5186 pätkii

  • 2 February 2021
  • 3 kommenttia
  • 98 katselukerrat

Huawei 5186, Elisa 100 mobiilidataliittymä

Laite katkaisee yhteyden joka toinen vuorokausi eikä aukea kuin buuttaamalla

Virrat pysyy päällä

Onko jokin asetus pielessä?

Kannettavan wifi listassa näkyy 2 samannimista yhteyttä yhtä voimakkaana, toisen perässä 5g

Meilläpäin ei kyllä 5g verkkoa ole kellään operattorilla

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi draakki 16 February 2021, 18:36

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Huawei 5186, Elisa 100 mobiilidataliittymä

Laite katkaisee yhteyden joka toinen vuorokausi eikä aukea kuin buuttaamalla

Virrat pysyy päällä

Onko jokin asetus pielessä?

Kannettavan wifi listassa näkyy 2 samannimista yhteyttä yhtä voimakkaana, toisen perässä 5g

Meilläpäin ei kyllä 5g verkkoa ole kellään operattorilla


Se läppärin näkemä 5G ei ole mobiiliverkko , vaan modeemin WiFi. Kyseinen Huawei tukee WiFiä sekä 2,4GHz että 5GHz taajuudella.

Olisikohan siinä mobiiliverkon katkeamisen taustalla tukiaseman virransäästö? Elisalla on tapana sammuttaa yöajaksi korkeammat taajuudet (1800 MHz ja enemmän) ja jättää vain 800 MHz päälle. Tästä ei kaikki modeemit aina itsekseen toivu , vaan vaativat buutin. No voihan se Huawei olla särkymässäkin.

Voiko sen jotenkin pakottaa käyttämään vain sitä 800 verkkoa? 

Sitten yhteys ilmeisesti hitaampi? 

Telian kortilla ei ollut mitään ongelmia

Käyttäjätaso 6

Morjes @Huawei5186 ja tervetuloa OmaYhteisöön! :slight_smile:

Tuossa Huawei E5186 -laitteessa pitäisi olla ominaisuuteena taajuuslukitus jos se on päivitetty uusimpaan ohjelmistoversioon. Taajuuslukituksella voi pakottaa laitteen käyttämään tiettyä 4G-taajuutta. Taajuksia on Elisalla yleisimmin käytössä neljä 4G-verkossa, LTE800, LTE1800, LTE2100 ja LTE2600 joista kaikki taajuudet eivät ole saatavilla kaikilla alueilla, LTE800 ja 1800 ovat yleisimmät. LTE800 kantaa yleisesti ottaen pisimmälle mutta myös ruuhkautuu osin tämän vuoksi helpoiten, joten taajuudesta ei välttämättä saa huippunopeuksia irti.

Lisätietoja tuosta kyseisestä Huawei E5186 -laitteesta ja mm. etähallinan sivun osoite ja tunnukset mitkä tarvitset jotta pääset muuttamaan laitteen asetuksia löytyy tältä sivulta ja taajuuslukitus asetuksena pitäisi löytyä kun valitset etähallinnassa Asetukset > Mobiiliverkkoasetukset > Valitse kohdasta Verkko: Suositustila jokin seuraavista: LTE800 (vain FDD800), LTE1800 (vain FDD1800), LTE2100 (vain FDD2100) tai LTE2600 (vain FDD2600). Asetuksen pitäisi löytyä samasta pudotusvalikosta kuin pelkkään 4G- tai 3G-verkkoon lukitseminen.

Kannattaa samalla varmistaa että laite on varmasti päivitetty uusimpaan ohjelmistoversioon, valitsemalla yläpalkista Päivitä > Vahvista päivitys.

(Huawei tosin saattaa jossain vaiheessa muuttaa tuota pääsyä taajuuslukitukseen varmistaakseen optimaalisen toiminnan reitittimilleen, joten taajuuslukitusta voi testata ja käyttää siihen asti jos ja kun valmistaja päättää päivittää reitittimistä tämän ominaisuuden mahdollisesti käyttöliittymästä pois. Tähän minulla ei valitettavasti ole antaa varmempaa tietoa, mutta halusin varoittaa asiasta yleisesti että asetus ei välttämättä ole aina saatavilla suoraan reitittimen käyttöliittymästä. Laitteet voi pakottaa käyttämään tiettyjä taajuuksia myös kolmannen osapuolen ohjelmilla, mutta niiden käyttö on asiakkaan vastuulla.)

Jos mobiiliverkossa tuntuu olevan jotain kummallisuuksia, niin voisimme myös mieluusti vilkaista ihan verkon tilanteenkin tarkemmin :blush:  laittaisitko meille vielä profiilin @OmaYhteisö-tiimi kautta yksityisviestillä lisätiedot mm. alueesta millä tuo purkki ja Elisan liittymä on käytössä, niin päästään kurkkaamaan tilanne!