Vastattu

Huawei HG 635 laitteessa yksi avoin portti pitäisi sulkea - miten sen teen?

  • 25 July 2022
  • 6 kommenttia
  • 187 katselukerrat

Kunniamerkki

Tukihenkilöni scannasi reitittimeni ja totesi että minulla on yksi avoin portti - kuinka suljen sen?

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 26 July 2022, 08:02

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Mikä se portti on numeroltaan ?

Kunniamerkki

8080 pitäisi sulkea kun on avoin

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Kävitkö tukihenkilön kanssa läpi, onko onko käytössäsi jokin laite, mikä käyttää porttia 8080?

Esimerkiksi pelikonsolit avaavat useita sisääntulevia portteja, jos UPnP on reitittimessä päällä. Jos UPnP on pois päältä, käyttäjän tulee avata portit käsin, jotta moninpelit toimivat.

Myös valvontakamerat ja verkkolevyt voivat avata portteja ulkomaailmaan.

Kirjaudu Kotiboksi HG 635 hallintaan ja tutki mitä asetuksia sieltä löytyy.

Jos hallinnasta löytyy palomuuriasetuksia, lisää sinne sääntö estä, hylkää tai pudota portille 8080.

Mikäli et löydä palomuuriasetuksia tai sellaisia ei laitteessa ole, mene NAT-asetuksiin ja ohjaa portti 8080 johonkin sellaiseen sisäverkon osoitteeseen, mikä ei ole sinulla käytössä. Esimerkiksi 192.168.100.254. Varmista myös, että laitteen DHCP-palvelimen osoitealue ei yllä tuonne .254 asti, vaan loppuu jo aikaisemmin.

┈─┈

Mikäli haluat, että laitteet eivät voi automaattisesti pyytää porttien avaamisia, vaan joudut tekemään portinohjaukset esimerkiksi pelikonsolille käsin, voit myös kääntään UPnP toiminnon pois päältä reitittimen hallinnasta.

Kunniamerkki

UPnP on nyt pois päältä mutta aiemmin ilmeisesti Qnap kokeiluni tuotti tuon avoimen portin reitittimeen. Qnap toimintoa en ottanut käyttöön, mutta avautunut portti siellä vielä vaivaa. Huawein ohjeesta ei ole mihinkään ja klikattuani asetuksiin niin en löydä portin poisto toimintoja- sen hallinta ei oikein onnistu - NAT toimintoakaan en löytänyt.

Kunniamerkki

Nyt löytyi ratkaisu myqnapcloud oli kokeiluni aikana luonut reitittimeeni portin 8080 ja sain automaattinen reitittimen määritys kohdassa laitettua portit pois käytöstä tosin hetkeksi piti laitta Huaweissa UPnP toiminta päälle että pääsin sivuni asetuksiin. Tämä voi olla moisten QNAP laitteitten käyttäjille yllätys jos myqnapcloudia käyttävät. Itse en osaa ko. porttia suojata ja sieltä olisi asian osaavalle ollut tosi helppo reitti tiedostoihini. Pitänee opiskella lisää, jotta moisen palvelun uskaltaa ottaa käyttöön - portista tulevat hakkeroinnit pitäisi oppia estämään - sinänsä tiedostojen jakaminen tuota kautta on kyllä kätevää - varsinkin kun tavaraa on Tera tolkulla. Kiitos irritus Supersankarille.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Oikein hyvä homma @Maukka että tämä ratkesi! 🙂 Kiitos kun päivitit vielä lopputuloksen ja ohjeet tänne muillekin mahdollisille avunetsijöille, ja iso kiitos @irritus myös avusta 😊