Huawei nettitikun E160 käyttöikä

  • 14 April 2021
  • 4 kommenttia
  • 128 katselukerrat

Kunniamerkki

Miten kauan voi toimia n.10v  vanha oliko   korjaan HUAWEI E160  3gmodeemi?

Nopeus 3.6 mbs/sek

 


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Laite on tosiaan 3G-verkon modeemi (USB-tikku), joka osaa käyttää ainoastaan yhtä taajuutta kerrallaan. Laite toimii niin kauan kuin käyttämässäsi verkossa on tuki 3G:lle. Elisa ovat ilmoittanut sulkevansa ko. verkon vuoden 2023 jälkeen. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Oikeastaan Huawei E160 parasta ennen päivämäärä on jo mennyt ohitse. Siitä puuttuu UMTS 900 tuki. Elisa on jo pitkälti purkanut tikun tukeman UMTS 2100 verkon pois.

Näin ollen tikku toimii pääosin vain GSM-verkossa, joka on nykymittapuun mukaan liian hidas normaaliin internetin käyttöön. E160 voi vielä käyttää sähköpostiin ja vaikka etäluettavan termostaatin säätöön, mutta muuhun käyttöön siitä ei enää juuri ole.

Ja kuten @LeonM jo mainitsi, jäljellä oleva UMTS 900-verkkokin tulee poistumaan käytöstä.

Kunniamerkki

 varmaan siten samaten 4g  LTE: DD800/1800/2600MHz…..  modeemeilla käyttöikaän niin kauan verkot toimii, ja niiden hiluilla ei siis ole suurta merkitystä laitteen toimivuuteen?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

 varmaan siten samaten 4g  LTE: DD800/1800/2600MHz…..  modeemeilla käyttöikaän niin kauan verkot toimii, ja niiden hiluilla ei siis ole suurta merkitystä laitteen toimivuuteen?


4G:tä tukevilla reitittimillä on tosiaan käyttöikää kyllä reilusti ja ovat kyllä huomattavasti nopeampia kuin tuo E160.  :) Toki näidenkin välillä on eroja, esim. osa laitteista voi saada parempia nopeuksia, sillä jotkin 4G-laitteet pystyvät käyttämään useampaa 4G-taajuutta samanaikaisesti hyödyksi.

 

Mikäli sinulla on uuden reitittimen hankinta ajankohtainen, autamme mielellämme valinnassa esim. yksityisviestien puolella (viestiä voi laittaa @OmaYhteisö-tiimi -käyttäjälle) :)