Kiinnitetty keskustelu Blog

Mikä puhelin sinulla on käytössä? Miksi?

  • 24 lokakuu 2019
  • 6 kommenttia
  • 654 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
  • OmaYhteisön moderaattori
  • 329 kommenttia

 

 

Puhelimet herättää aina suuria tunteita. Joku pysyy merkkiuskollisena ja vaihtaa puhelimen vuodesta toiseen samanmerkkiseen, ja toiset kokeilevat eri merkkejä ja tuntevat ehkä jossain vaiheessa jonkin merkin “omakseen”.

 

Mites teillä, oletteko merkkiuskollisia vai seuraatteko uusia puhelimia sitä mukaan kun markkinoille niitä tulee, ja mietitte vaihtoa? Miksi olet valinnut nykyisen puhelimen? Merkitseekö sinulle hinta vai ominaisuudet enemmän, vai kummatkin? Kuinka pitkään yleensä käytät yhtä puhelinta?

 

Kun aloitin älypuhelimen käytön, olisikohan ensimmäinen puhelin ollut Samsung Galaxy Trend jos en väärin muista. Älypuhelinta kun alkoi käyttämään niin silloin itse en ajatellut tarkemmin ominaisuuksia eikä ollut kriteereitä luurin hankinnalle. Sitten Sampasta siirryin Sonyyn, ja suht pitkään käytinkin Sonyn puhelimia. Tykkäsin niistä sen takia että niissä oli IP-luokitus, sekä Sonyn puhelimissa on ollut aika hyvin noita Compact -malleja tarjolla. Aikaisemmin tuntui että haluan suht pienellä näytöllä olevan puhelimen, ja Sony tarjosi luuria siihen tarpeeseen. Yhden ainoan kerran ajattelin, että säästän hieman ja ostan puhelimen missä ei ole IP-luokitusta. No eihän se kestänytkään kuin puoli vuotta ja vessanpönttöönhän se tippui :sweat_smile:  Hankin taas uutta Sonya tilalle ja sitä kerkesin käyttää ehkä 1,5 vuotta mutta tuntui jotenkin kuitenkin, että ei tunnu enää istuvan omaan käyttöön tuo vaikka sinänsä luurissa ei mitään vikaa. Päädyin sitten kuitenkin hyvän tarjouksen tullen ostamaan Huawei P20 Pro:n. 

 

Pidän siitä, että nyt pari viimeistä vuotta markkinoille on alkanut myös muilta valmistajilta tulemaan puhelimia missä on IP-luokitukset, antaa vaihtoehtoja tulevaisuudessa. Toki nämä tuntuu löytyvän enemmän näistä lippulaivamalleista (niin kuin Huaweilla esim. Pro -versiot) mutta kuitenkin. Kun mietin uutta puhelinta, omia kriteereitä alkavat olla hyvä akunkesto, hyvä kamera ja IP-luokitus. Huawei P20 Pro tuntui tarjoavan nämä kaikki, ja olen kyllä ollut hyvin tyytyväinen :) 

 

Itse en ole varsinaisesti mitään “ehdotonta” aikaa laittanut siihen, että miten pitkään puhelinta tulisi käyttää ennen kuin annan itselleni luvan hankkia uuden. Ajatuksen tasolla mietin että pari vuotta olisi hyvä, tai viimeistään sitten kun alkaa puhelimessa tökkimään joku (käyttö, akku tms).

 

Mutta tosiaan mites te arvon OmaYhteisöläiset, mikä luuri käytössä ja miksi? Mitkä asiat merkitsee puhelimen hankinnassa? 


6 kommenttia

Käyttäjätaso 3

Tällä hetkellä omana puhelimena on OnePlus 6t. Se on mahtava puhelin. Akku kestää hyvin ja muutenkin hieno puhelin, kaikki toimii. Aiemmin oli Sonyn xperia xz1 compact, mutta puhelin oli laadullisesti surkea. Nyt se on metsäpuhelimena, siinä se juuri ja juuri menettelee lähinnä kokonsa vuoksi. Työluurina on iPhone 7 ihan vain kontrastina Android maailmalle

Alkuun oli tietysti työpuhelimena Mobira Cityman 450 ja ensimmäinen oma puhelin oli tietysti Nokialainen 5110. Niitä olikin sitten muutama, kunnes tuli nämä sporttipuhelimet 5120 ja 5140.

Älypuhelimet samaa sarjaa eli Samsungilta Xcover 3 ja nykyään 4. Työpuhelimena huima Doro 530X.

Itselle tärkein ollut toimintavarmuus ja kestävyys kaikissa olosuhteissa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hyvää päivää.

Ennen minulla oli pääasiassa Samsungin puhelimia ja on vieläkin, onhan minulla sentään kaksi älypuhelinta, ja toinen niistä on Xiaomi. Miksi? Koska se on paras puhelin mitä voi olla. Puhdas Android, näyttää iPhonelta, ja toimii oikein hyvin jo 08.08.2018 alkaen. Ostin puhelimen DNA Ratinasta, koska Elisa Ratina ei vieläkään myy Xiaomin mainioita puhelimia. MIKSI?

Tästä Elisalle noottia, kauppa kyllä käy!

Samsungin puhelimista en välitä, mutta se tuli työni kautta, joten menettelee. Puhelimessa on A6 2018 -malli. Siinä on Telian SIM-kortti Huoleton 10M, jossa €0 hintaan on 5000 minuuttia puhetta, 50 tekstiviestiä, 10 Gt EU ja rajaton 10M 4G. Tästä syystä minun ei ole järkevää maksaa toisesta paketista henkilökohtaisessa puhelimessa, Xiaomissa, jossa on €6,90 hintaan rajaton 4G 1M ja muu käytön muukaan. Työpuhelimen takia lasku on tas €6,90. Haluan toimia noin, koska en halua työpuheluita henkilökohtaiseen luuriin, ollessani vaikkapa Väinö Paunun bussissa.

Samsung A8 ja Xiaomi Mi A1 + Sennheiserin €50 hifikuulokkeet

Xiaomi Mi A1 on PARAS puhelin Nova Launcherilla. Siinä ei ole mitään turhaa ja kaikki toimii liukkaasti megabitin 4G:llä. Musiikki suoratoistuu hyvin ja dataa on 10-20 Gt kk. Minusta puhelimia saa harkita pitkään, että tekee hyvän valinnan. Samoin kuulokkeisiin kannattaa panostaa. Työluuri eroaa henkilökohtaisesta sovellusten osalta. Siinä vain työsovelluksia, kun taas toisessa on hupia ja muita henkilökohtaisia sovelluksia jatkuvaan käyttöön tiellä ja kotona.

Kannattaa harkita Xiaomia. Miksei Elisa myy sitä? Samalla rahalla ENEMMÄN vastinetta. Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa!!! Ja etenkin jos saa toisen liittymän ILMAISEKSI, niin ei omasta kannata enää sen jälkeen maksaa maltaita. Kun on vielä D:n verkkoonkin TÄYSIN tyytyväinen alueella ja vähän muuallakin missä sitä käyttää Länsilinjojen bussista käsin. Tuokaa heti Xiaomeja myyntiin. Kauppa kyllä käy, kun sen annetaan käydä. Joten nyt oikeasti hoks!

Elisa ei voi olla ainoa joka ei myy parasta halvalla.

Nyt soi Da Tweekaz - Because Of You (Radio Edit).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

 

Ei ei ei, tätä samaa s..t.a päiväästä toiseen:rage:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Itsellä toimii siviilipuhelimena OnePlus 5T ja työpuhelimena OnePlus 6. Normaalisti oon siviilissä kahden vuoden välein vaihtanu puhelinta uuteen, lähinnä kun puhelinten ominaisuudet on kehittynyt ja käyttö sekä ikä luureissa tuntumaan. Nyt alkaa tolla 5T:llä olla se pari vuotta kohta täynnä, mutta ei kyllä vielä ole mitään syytä minkä vuoksi lähtisin heti normaalilla aikataululla tuota vaihtamaan :blush: Omasta kokemuksesta pohjaten voin siis suositella ko. valmistajan puhelimiin tutustumista! Toki kun kokemukset on ollut niin hyviä molemmista luureista niin tekis vähän mieli lähteä tuohon OnePlus 7T malliin tutustumaan :thinking::sweat_smile:

Ja ​​​@Huopa muistetaan pelisäännöt (Ole kohtelias) :) 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

 

Ei ei ei, tätä samaa s..t.a päiväästä toiseen:rage:

Pistä tilinumerosi, laitan euron korvaukseksi.

Osallistu keskusteluun