Kiinnitetty keskustelu Blog

Mikä puhelin sinulla on käytössä? Miksi?

  • 24 lokakuu 2019
  • 35 kommenttia
  • 3265 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
  • OmaYhteisön moderaattori
  • 399 kommenttia

 

 

Puhelimet herättää aina suuria tunteita. Joku pysyy merkkiuskollisena ja vaihtaa puhelimen vuodesta toiseen samanmerkkiseen, ja toiset kokeilevat eri merkkejä ja tuntevat ehkä jossain vaiheessa jonkin merkin “omakseen”.

 

Mites teillä, oletteko merkkiuskollisia vai seuraatteko uusia puhelimia sitä mukaan kun markkinoille niitä tulee, ja mietitte vaihtoa? Miksi olet valinnut nykyisen puhelimen? Merkitseekö sinulle hinta vai ominaisuudet enemmän, vai kummatkin? Kuinka pitkään yleensä käytät yhtä puhelinta?

 

Kun aloitin älypuhelimen käytön, olisikohan ensimmäinen puhelin ollut Samsung Galaxy Trend jos en väärin muista. Älypuhelinta kun alkoi käyttämään niin silloin itse en ajatellut tarkemmin ominaisuuksia eikä ollut kriteereitä luurin hankinnalle. Sitten Sampasta siirryin Sonyyn, ja suht pitkään käytinkin Sonyn puhelimia. Tykkäsin niistä sen takia että niissä oli IP-luokitus, sekä Sonyn puhelimissa on ollut aika hyvin noita Compact -malleja tarjolla. Aikaisemmin tuntui että haluan suht pienellä näytöllä olevan puhelimen, ja Sony tarjosi luuria siihen tarpeeseen. Yhden ainoan kerran ajattelin, että säästän hieman ja ostan puhelimen missä ei ole IP-luokitusta. No eihän se kestänytkään kuin puoli vuotta ja vessanpönttöönhän se tippui :sweat_smile:  Hankin taas uutta Sonya tilalle ja sitä kerkesin käyttää ehkä 1,5 vuotta mutta tuntui jotenkin kuitenkin, että ei tunnu enää istuvan omaan käyttöön tuo vaikka sinänsä luurissa ei mitään vikaa. Päädyin sitten kuitenkin hyvän tarjouksen tullen ostamaan Huawei P20 Pro:n. 

 

Pidän siitä, että nyt pari viimeistä vuotta markkinoille on alkanut myös muilta valmistajilta tulemaan puhelimia missä on IP-luokitukset, antaa vaihtoehtoja tulevaisuudessa. Toki nämä tuntuu löytyvän enemmän näistä lippulaivamalleista (niin kuin Huaweilla esim. Pro -versiot) mutta kuitenkin. Kun mietin uutta puhelinta, omia kriteereitä alkavat olla hyvä akunkesto, hyvä kamera ja IP-luokitus. Huawei P20 Pro tuntui tarjoavan nämä kaikki, ja olen kyllä ollut hyvin tyytyväinen :) 

 

Itse en ole varsinaisesti mitään “ehdotonta” aikaa laittanut siihen, että miten pitkään puhelinta tulisi käyttää ennen kuin annan itselleni luvan hankkia uuden. Ajatuksen tasolla mietin että pari vuotta olisi hyvä, tai viimeistään sitten kun alkaa puhelimessa tökkimään joku (käyttö, akku tms).

 

Mutta tosiaan mites te arvon OmaYhteisöläiset, mikä luuri käytössä ja miksi? Mitkä asiat merkitsee puhelimen hankinnassa? 


35 kommenttia

Käyttäjätaso 5

Tällä hetkellä omana puhelimena on OnePlus 6t. Se on mahtava puhelin. Akku kestää hyvin ja muutenkin hieno puhelin, kaikki toimii. Aiemmin oli Sonyn xperia xz1 compact, mutta puhelin oli laadullisesti surkea. Nyt se on metsäpuhelimena, siinä se juuri ja juuri menettelee lähinnä kokonsa vuoksi. Työluurina on iPhone 7 ihan vain kontrastina Android maailmalle

Alkuun oli tietysti työpuhelimena Mobira Cityman 450 ja ensimmäinen oma puhelin oli tietysti Nokialainen 5110. Niitä olikin sitten muutama, kunnes tuli nämä sporttipuhelimet 5120 ja 5140.

Älypuhelimet samaa sarjaa eli Samsungilta Xcover 3 ja nykyään 4. Työpuhelimena huima Doro 530X.

Itselle tärkein ollut toimintavarmuus ja kestävyys kaikissa olosuhteissa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hyvää päivää.

Ennen minulla oli pääasiassa Samsungin puhelimia ja on vieläkin, onhan minulla sentään kaksi älypuhelinta, ja toinen niistä on Xiaomi. Miksi? Koska se on paras puhelin mitä voi olla. Puhdas Android, näyttää iPhonelta, ja toimii oikein hyvin jo 08.08.2018 alkaen. Ostin puhelimen DNA Ratinasta, koska Elisa Ratina ei vieläkään myy Xiaomin mainioita puhelimia. MIKSI?

Tästä Elisalle noottia, kauppa kyllä käy!

Samsungin puhelimista en välitä, mutta se tuli työni kautta, joten menettelee. Puhelimessa on A6 2018 -malli. Siinä on Telian SIM-kortti Huoleton 10M, jossa €0 hintaan on 5000 minuuttia puhetta, 50 tekstiviestiä, 10 Gt EU ja rajaton 10M 4G. Tästä syystä minun ei ole järkevää maksaa toisesta paketista henkilökohtaisessa puhelimessa, Xiaomissa, jossa on €6,90 hintaan rajaton 4G 1M ja muu käytön muukaan. Työpuhelimen takia lasku on tas €6,90. Haluan toimia noin, koska en halua työpuheluita henkilökohtaiseen luuriin, ollessani vaikkapa Väinö Paunun bussissa.

Samsung A8 ja Xiaomi Mi A1 + Sennheiserin €50 hifikuulokkeet

Xiaomi Mi A1 on PARAS puhelin Nova Launcherilla. Siinä ei ole mitään turhaa ja kaikki toimii liukkaasti megabitin 4G:llä. Musiikki suoratoistuu hyvin ja dataa on 10-20 Gt kk. Minusta puhelimia saa harkita pitkään, että tekee hyvän valinnan. Samoin kuulokkeisiin kannattaa panostaa. Työluuri eroaa henkilökohtaisesta sovellusten osalta. Siinä vain työsovelluksia, kun taas toisessa on hupia ja muita henkilökohtaisia sovelluksia jatkuvaan käyttöön tiellä ja kotona.

Kannattaa harkita Xiaomia. Miksei Elisa myy sitä? Samalla rahalla ENEMMÄN vastinetta. Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa!!! Ja etenkin jos saa toisen liittymän ILMAISEKSI, niin ei omasta kannata enää sen jälkeen maksaa maltaita. Kun on vielä D:n verkkoonkin TÄYSIN tyytyväinen alueella ja vähän muuallakin missä sitä käyttää Länsilinjojen bussista käsin. Tuokaa heti Xiaomeja myyntiin. Kauppa kyllä käy, kun sen annetaan käydä. Joten nyt oikeasti hoks!

Elisa ei voi olla ainoa joka ei myy parasta halvalla.

Nyt soi Da Tweekaz - Because Of You (Radio Edit).

 

Ei ei ei, tätä samaa s..t.a päiväästä toiseen:rage:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Itsellä toimii siviilipuhelimena OnePlus 5T ja työpuhelimena OnePlus 6. Normaalisti oon siviilissä kahden vuoden välein vaihtanu puhelinta uuteen, lähinnä kun puhelinten ominaisuudet on kehittynyt ja käyttö sekä ikä luureissa tuntumaan. Nyt alkaa tolla 5T:llä olla se pari vuotta kohta täynnä, mutta ei kyllä vielä ole mitään syytä minkä vuoksi lähtisin heti normaalilla aikataululla tuota vaihtamaan :blush: Omasta kokemuksesta pohjaten voin siis suositella ko. valmistajan puhelimiin tutustumista! Toki kun kokemukset on ollut niin hyviä molemmista luureista niin tekis vähän mieli lähteä tuohon OnePlus 7T malliin tutustumaan :thinking::sweat_smile:

Ja ​​​@Huopa muistetaan pelisäännöt (Ole kohtelias) :) 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

 

Ei ei ei, tätä samaa s..t.a päiväästä toiseen:rage:

Pistä tilinumerosi, laitan euron korvaukseksi.

Käyttäjätaso 2
Mulla on kolmas känny. Ensin oli semmoinen oranssi ja paksu, joku Nokia 3510i malli ehkä oli nimeltään. Vaihdoin sen Nokia L`Amoureder malliin, koska se oli niin paljon nätimpi. Se putosi ja siitä hajos näyttö, niin piti ostaa uus. Vuosi oli kai 2010 ja kuvassa olevan ostin.                        Tää mulla yhä on :-O
Miksi? No, ei ole tullut vielä tarvetta vaihtaa. Vaihtosyy mille vaan tekniselle laitteelle on ensisijaisesti laitteen hajoaminen tai suuri tarve johinkin muutokseen.
Olisin tämän vaihtanut, JOS olisi löytynyt nätti simpukka näppäinpuhelin, jossa vähintään 5M kamera. Eikä oo muita turhuuksia ku se kamera ja txt.

 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki

Microsoft Lumia 435. Win10 asennettu.

Toimii hyvin, puhelut, teksti- ja MSM-viestit, kamera, kartat, netti… kaikki mitä tarvitsen…. :hugging:

Samsungilla mennään. S2, S5, S7 ja nyt S9+. DexPadin kanssa puhelin toimii myös "läppärinä".

Seuraava luuri tulee olemaan S11 5G.

Valinta johtui aikoinaan siitä, että minulla oli jo Android-tabletti enkä halunnut puhelimen käytettävyyden olevan hirveästi erilainen.

Applen iPhoneen en ole koskaan tykästynyt, vaikka molemmilla tytöilläni on sellaiset.

Jossain hyllyn päällä on pölyyntymässä Lumia 950XL joka silloin tällöin on kamerakäytössä, SIM-korttia siinä ei ole koskaan ollut ja se tarttui joskus Black Friday tarjouksesta mukaan.

Nykyinen luuri on Nokia 8.1, sitä ennen: Nokia 6.1, paria Nexusta, HTCtä, Samsungia jne ensimmäinen oli Nokia 2110.  Syitä 8.1n hankkimiseen oli:

  1. Optinen kuvanvakaaja
  2. Android One, turvapäivitykset tulee kuukausittain (useimmiten)
  3. Hinta eli tuli saatua loppuerä edulliseen hintaan

Älypuhelin on nykyisin vaan oltava, mutta sen ei tarvitse olla hypeä eikä uusinta uutta. Tuo noksu on pelittänyt ihan hyvin joten täyttää meikäläisen nykyisen käyttötarpeen.

Käyttäjätaso 2

Minulla puhelimeen ei liity suuria tunteita, mutta jostain syystä olen tottunut HTC:n puhelimiin. No tiedä sitten julkaisevatko enää uusia puhelimia. Ainakaan viime vuonna ei uusia puhelinmalleja tullut. Olen kyllä miettinyt seuraavaksi muutenkin edullisempaa puhelinta, ja mahdollisesti puhelinta jossa olisi Android One. Ainakaan vielä ei tosin uutta puhelinta tarvitse, kun tuo HTC:n toissa vuoden malli toimii vielä hyvin. :relaxed:

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Itsellä on ollut OnePlus6 puolitoista vuotta käytössä. Valikoitui lähinnä sen takia, että oli hankkiessa uutukainen malli ja työkaverin kehuma. Aikaisempaa kokemusta ko. merkistä ei ollut. Hyvin on kyllä toiminut ja oon ollut tyytyväinen, muistin tila on riittävä 128Gt ja kamera hyvä. Nyt viimeaikoina on vain alkanut luuri lämmetä pienessäkin käytössä huolella ja akku kuluu 15 tunnissa peruskäytöllä melkein tyhjäksi. :confused:  Kesällä tulee sitten hankittua uusi puhelin, kun nykyisen parin vuoden käyttöikä tulee täyteen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mulla on kolmas känny. Ensin oli semmoinen oranssi ja paksu, joku Nokia 3510i malli ehkä oli nimeltään. Vaihdoin sen Nokia L`Amoureder malliin, koska se oli niin paljon nätimpi. Se putosi ja siitä hajos näyttö, niin piti ostaa uus. Vuosi oli kai 2010 ja kuvassa olevan ostin.                        Tää mulla yhä on :-O
Miksi? No, ei ole tullut vielä tarvetta vaihtaa. Vaihtosyy mille vaan tekniselle laitteelle on ensisijaisesti laitteen hajoaminen tai suuri tarve johinkin muutokseen.
Olisin tämän vaihtanut, JOS olisi löytynyt nätti simpukka näppäinpuhelin, jossa vähintään 5M kamera. Eikä oo muita turhuuksia ku se kamera ja txt.

 

Arvostusta ja hatunnosto sinulle LADYMUMMO. :astonished:

Itse ostin 2014 peruspuhelimen VK.com ja oli aikomus käyttää loppuelämän, mutta juuri kun Elisa nosti Norppa+-hintaa ja tuli pakkodata. DNA sai myytyä älypuhelimen ja saunaa edullisemman liittymän niin innostuin taas. Oli rentouttavaa käyttää peruspuhelinta ja uskon että sinäkin tunnet niin, kunnes tuli 512 kbps €5,90. Peruspuhelimeen palaan varmasti → etenkin jos puheliittymissä kipukynnykseni ylittyy hinnoittelussa. Nyt se on ollut rajoilla etenkin normaalihintaan. Peruspuhelimella pärjää pitkälle elämässä.

Hyvä nyrkkisääntö on se, että kun älypuhelimeni menee rikki, kysyn mitä hyötyä saan tästä jos en uusikaan sitä vaan ostan €50 euron peruspouhelimen ja jatkan matkaa.

Minkälainen kamera noissa peruspuhelimissa nykyään on?

Korkein kynnykseni lopulliseen vaihtoon oli kalenterin ja kameran huono laatu.

Nyt soi Sephyx - Into Infinity (Radio Edit).

Käyttäjätaso 5

Itsellä on ollut OnePlus6 puolitoista vuotta käytössä. Valikoitui lähinnä sen takia, että oli hankkiessa uutukainen malli ja työkaverin kehuma. Aikaisempaa kokemusta ko. merkistä ei ollut. Hyvin on kyllä toiminut ja oon ollut tyytyväinen, muistin tila on riittävä 128Gt ja kamera hyvä. Nyt viimeaikoina on vain alkanut luuri lämmetä pienessäkin käytössä huolella ja akku kuluu 15 tunnissa peruskäytöllä melkein tyhjäksi. :confused:  Kesällä tulee sitten hankittua uusi puhelin, kun nykyisen parin vuoden käyttöikä tulee täyteen.

Oletko katsomut akun hallinnasta, ettei joku sovellus ole jumissa ja kuluta akkua. OnePlussassa vaikuttaa olevan todella tehokas akunsäästö toiminto, mutta joskus itselläni esim Spotify on jäänyt kummailemaan taustalle ja akku on kulunut nopeesti. Ja Android nyt vain vaatii viikottaisen uudelleenkäynnistyksen, ios maailmassa voi mennä kuukausiakin ilman uudelleenkäynnistystä.

Käyttäjätaso 7

Ja Android nyt vain vaatii viikottaisen uudelleenkäynnistyksen,

Hmmm…

Tuo on kyllä enemmänkin puhelimesta kiinni kuin Androidista. Minulla on Nokian Android One kapula ja eipä ole sitä tarvinnut manuaalisesti buutata kertaakaan. Androidin päivitysten yhteydessä se toki tekee sen ihan itse.

Mahdankohan edes muistaa mitä kaikkia tullut joskus hommattua.. Nyt on käytössä ollut 2v Honor9, oli pakko ostaa joku inhimillisen hintainen, mutta jolla sais edes jonkinlaisia kuvia otettua. Harmi että siinä ei ole kuvanvakaajaa. Tykkään kuvailla omaksi ja muiden harmiksi, nyt pitäisi kohta päättää mikä luuri on seuraava. Omppuhan se ois kiva mutta kun persus ei kestä enkä laskulla luuria osta 🤔

Muita luureja on ollut Ericsson, jossa sai otettua vastaan txt muttei lähetettyä (😁), joitakin Noksuja mm. N95(? Olikohan se noin), pari Omppua ja htc jossain välissä pari kk, sitten ollut tää honor.

Oiskohan se seuraava sitten Sammmsunggi. 

Kuvaaminen kun on niin kivvoo. 

 

Ja Android nyt vain vaatii viikottaisen uudelleenkäynnistyksen,

Hmmm…

Tuo on kyllä enemmänkin puhelimesta kiinni kuin Androidista. Minulla on Nokian Android One kapula ja eipä ole sitä tarvinnut manuaalisesti buutata kertaakaan. Androidin päivitysten yhteydessä se toki tekee sen ihan itse.

En ole minäkään mitään uudelleenkäynnistystarpeita havainnut Samsungin kanssa. Paremmin se on toiminut kuin tyttärien omput.

 

Käyttäjätaso 5

No täytyy kyllä sanoa, että OnePlussaa tulee harvakseltaan uudelleen käynnistettyä, voi mennä useampi viikkokin. Vanha Sony Xperia XZ1 compact vaati joka viikko käynnistyksen. Ensinnäkin se alkoi muistuttaa käynnistystarpeesta, mutta alkoi kyllä lagaamaankin. Joskus piti joka päivä jopa käynnistellä. Kai Sonyn puhelimet on kohta historiaa muutenkin. Eikä ihme tuolla softalla.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Itse olen viimeiset reilut kahdeksan vuotta luottanut siviilielämässä Applen laitteisiin. 4S, 6, 7, ja nyt viimeiset pari vuotta X. 6 siirtyi parin vuoden käytön jälkeen pojalle, joka käytti sitä pari vuotta ja sai sitten minun käytössä olleen seiskan, kun ostin X:n itselleni reilun vuoden kuluttua seiskan ostosta. Olen ollut tyytyväinen X:n toimintaan ja kun tuo on 256 gigan muistilla varustettu versio, olen ajatellut käyttää sitä pitkään, kun maksoin siitä sen 1349 euroa aikoinaan. Pojan seiskalla alkoi olemaan kohta 3,5 vuotta ikää ja akku heikennyt kovassa käytössä, niin hommasin hänelle nyt sitten uuden iPhone 11:n. Saa nähdä, tuleeko syksyllä oma X päivitettyä uuteen malliin, jos tulee jotain suurempia muutoksia ulkonäöllisestikin.

Siviilissä käytettävät laitteet ovat muutenkin Applea, 3 iPadia, iMAC ja lisäksi vielä Apple Watch.

 

Työpuhelimet vaihtuvat aika useasti ja olen viime vuosina pitänyt firman laitteena pääasiassa Androideja. Oli minulla Nokia Lumia 950 XL myös aikoinaan työpuhelimena ja tykkäsin kyllä siitäkin. Viimeisimmät työpuhelimet ovat olleet Samsungeja, S8, Note 8, Note 9, S10+ ja nyt Note 10+. Näin pysyy tuntuma myös Andoidmaailmaan ja osaa auttaa asiakkaita myös niiden kanssa.

Käyttäjätaso 7

Olen ollut tyytyväinen X:n toimintaan ja kun tuo on 256 gigan muistilla varustettu versio, olen ajatellut käyttää sitä pitkään, kun maksoin siitä sen 1349 euroa aikoinaan.

Minä taas olen ollut tyytyväinen Nokiaani , joka maksoi kymmenesosan tuosta Applen virityksestä. On toiminut kuin junan vessa ja siinä on ihan kaikki mitä minä tarvitsen.

No itsekunkin tarpeet on erilaisia. :blush:

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1

Minä olen tykästynyt Oneplussan laitteisiin. :slight_smile: Käytössä on ollut Oneplus 1, 2, 3, 5, 6 sekä nyt tällä hetkellä 7 Pro. T-mallit olen skipannut, mutta muuten on kaikki käynyt käsissä ainakin hetkellisesti. Joskus tuntuu pahalta käytännössä vuosittain tapahtuva puhelimen vaihtaminen, mutta onneksi ostaja edelliselle puhelimelle on aina löytynyt lähipiiristä! Ensimmäinen OP maksoi muistaakseni 299 euroa, viimeisimmät sitten ovatkin jo huomattavasti arvokkaampia laitteita.

Tykkään etenkin siitä, että Oneplussan käyttämä Android on melko puhdas, eikä sisällä paljoa ylimääräistä rompetta. Itse sitten muokkaan puhelimesta aina minulle sopivanlaisen esimerkiksi launcher -sovelluksia hyödyntämällä. Oneplussat eivät ole minusta ominaisuuksien puolesta ikinä olleet parhaita laitteita oikeastaan millään osa-alueella, mutta silti riittävän hyviä kaikessa, että kokonaisuus kannattaa!

Hinta/laatusuhteeseen olen ollut ihan tyytyväinen, joskin nämä parin viimeisen vuoden hinnat ovat ehkä jo alkaneet hieman turhan korkeiksi karkaamaan, vaikka vielä monien valmistajien jopa yli tuhannen euron hinnoista suhteellisen kaukana ollaankin.  

Uusin malli todennäköisesti nähdään touko-kesäkuussa, kuten aiempina vuosina. Innolla sitä odottelen! :sweat_smile:

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1

 

Puhelimet herättää aina suuria tunteita.

kun noita android luureja tullut käytettyä niin monta kirosanaa on lentänyt.

yritän tiivistää, kauheus oikeastaan huipentui miui käyttikseen joka on xiaomi valmistajan tuotos. tämä ihan kirjaimellisesti teki omiaan taustalla ja kontrolli muutenkin heikkoa. tämä johti modattuihin android versioihin.

android:sta tullut liikaa google kontrolloitu, monet ajattelee että android on opensource mutta suurin osa sisältää google suljettuja osia mm. google play services ja google play. iphone on täysin apple kontrolloitu.

älypuhelimissa tuntuisi olevan filosofinen suunnittelu ongelma, jossa puhelinen käyttis on vain orja operaattorille, sim-kortille tai valmistajalle. ja käyttäjä vielä tupla-orja.

puhelimena kuitenkin xiaomi mi max 3, jossa on suuri akku 5500 mAh. bootloader:in epälukitus oli jokseenkin hankala toimenpide. uutta puhelinta ei varmaan vähään aikaan tule, ellei jotain poikkeussellista tapahdu.

pidän vähän kummallisena tuhlata jotain noin 1000 euroa älyluuriin tällä hetkellä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Itselläni tällä hetkellä käytössä Samsung Galaxy S9. Tätä ennen käytössä ovat olleet mm. Samsung Galaxy S7, Lumia 900, Lumia 710, Nokia E7 & E75. Olen hankkinut noita valmistajien “lippulaivoja” (tai ainakin hyvin läheltä sieltä) osittain ihan sen takia, että saisin optimoitua puhelimen käyttöiän. Koskaan ei toki voi etukäteen ennustaa teknisiä vikoja tai sitä, milloin se puhelin lipeää katuun. Toki se puhelimen suorituskyky on toinen merkittävä tekijä. Ihan täyttä hintaa en kuitenkaan ole yhdestäkään maksanut. Nykyisen S9:n sai tarjouksesta samalla hinnalla kuin aiemman S8:n, vaikka erot näillä kahdella ovatkin aika pienet.

 

Mitä noihin Xiaomin puhelimiin tulee.. Eivät ne ole “maailman parhaimpia”, kuten @hpguru kovasti mainostaa ja hehkuttaa. Hänellä käytössä oleva Xiaomi saattaa olla juuri hänelle “paras” malli. Xiaomi on ikävä kyllä joutunut pitämään peräpäätä niissä testeissä, joita olen itse lukenut. Paljon pitää markkinoilla tapahtua, että Xiaomin puhelimeen sijoittaisin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Itselläni tällä hetkellä käytössä Samsung Galaxy S9. Tätä ennen käytössä ovat olleet mm. Samsung Galaxy S7, Lumia 900, Lumia 710, Nokia E7 & E75. Olen hankkinut noita valmistajien “lippulaivoja” (tai ainakin hyvin läheltä sieltä) osittain ihan sen takia, että saisin optimoitua puhelimen käyttöiän. Koskaan ei toki voi etukäteen ennustaa teknisiä vikoja tai sitä, milloin se puhelin lipeää katuun. Toki se puhelimen suorituskyky on toinen merkittävä tekijä. Ihan täyttä hintaa en kuitenkaan ole yhdestäkään maksanut. Nykyisen S9:n sai tarjouksesta samalla hinnalla kuin aiemman S8:n, vaikka erot näillä kahdella ovatkin aika pienet.

 

Mitä noihin Xiaomin puhelimiin tulee.. Eivät ne ole “maailman parhaimpia”, kuten @hpguru kovasti mainostaa ja hehkuttaa. Hänellä käytössä oleva Xiaomi saattaa olla juuri hänelle “paras” malli. Xiaomi on ikävä kyllä joutunut pitämään peräpäätä niissä testeissä, joita olen itse lukenut. Paljon pitää markkinoilla tapahtua, että Xiaomin puhelimeen sijoittaisin.

Minulle riittää että pouhelimella pääsee pankkiin, on ääniliitäntä ja puhelu- ja viestimahdollisuus löytyy. Kalenterista annan plussaa. Xiaomi Mi A1 on hyvä luuri kyseiseen käyttöön. Kaiken muun teen kotikoneella. On toki olemassa niitä tuhansien älypouhelimia en vain ymmärrä mikä niissä on niin paljon parempaa, joka ei onnistu nykyluurilla (viimeisin hinta €129 uutena)…. :D

Mi A1 on lisäksi kehuttu Android ONE -konseptin puhelin.

Työluurina minulla on edellä mainittu Samsung A8 2018 ja tarjoutui mahdollisuus vaihtaa se jo 7 kk vanhana. En ole vaihtanut, koska kyseinen luuri sopii käyttööni eli työasioiden hoito. Meillä jatkossa luurit toimitetaan paikallisen IT-tuen sijasta TELIAn kautta ja saa itse valita… en valinnut. Toki työluurit voi vaihtaa normaalisti 2 vuoden välein, ja niin aion tehdä jos maksajana muu.

Pouhelin, kuten myös kannettava tietokon, on minulle vuosien sijoitus.

Siis henkilökohtaisessa käytössä. Ensimmäinen omalla rahalla ostettu kannettava kesti viisi vuotta sylissäni. Harkitsen hankintoja tuntikaupalla, koska ajatuksena on käyttää vuosia.

Vaihdoin kun meni kokonaan rikki ja kone senkin jälkeen kesti kolme vuotta.

Nykyisellä menen jo kolmatta vuotta ja tehojen puolesta mennään vielä kolme lisää.

Nyt soi DJ Mad Dog - Game Over (Radio Edit).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Huawei P30 Pro ja valinnan ratkaisi kameraominaisuudet

Osallistu keskusteluun