Nokia asha 503 yhdistäminen tietokoneeseen


Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Hei !

Tietääkö kukaan miten nokia asha 503 saa näkymään pöytäkoneella tarkoitan sen muistikortin kuvat ja musiikit ?

 


10 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Tuliko tuotteen mukana muinoin jonkinlainen datakaapeli?

Jos tuli niin, luurin näytöltä pitänee käydä hyväksymässä tiedonsiirto, jotta se alkaisi näkyä pöytäkoneessa.

 

https://deviceguides.vodafone.co.uk/nokia/asha-503/connectivity/transfer-files-between-computer-and-phone/

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Hei !

Käytän puhelimen laturin johtoa (usb) tähän tarkoitukseen mutta yritin vissiin vielä modeemin kautta enkä sitä alinta vaihtoehtoa minkä asha antaa. Kiitos sinulle neuvosta ! LeonM ! Laitoin sen muistikortin täs välillä minun honoriin mut siinä se muistikortti valitti et muistikortti on liian hidas ? Miten muistikortti voi olla liian hidas ??

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Hei !

 Laitoin sen muistikortin täs välillä minun honoriin mut siinä se muistikortti valitti et muistikortti on liian hidas ? Miten muistikortti voi olla liian hidas ??

Paha sanoa, mutta ainakin muutama vuosi sitten USB 2.0 -nopeuksinen muistitikku oli liian hidas tallentamaan televisiosta suoraa lähetystä. En osaa sanoa, miksi Honor herjaisi kortista, jos siellä on vain vanhoja pienen tarkkuuden kuvia ja muzakkia. 

Parasta kuitenkin, jos saat siirrettyä tauhkat ensin koneelle. Voithan vielä tyhjentää/alustaa kortin sitten siinä uudessa laitteessa ja kopioida ne sitten takaisin sieltä tietokoneelta. 

Jos Asha 503:n muistikortti on samalta vuodelta kuin tuo luuri. Laite julkaistu 2013. Se on tietotekniikan saralla varsin pitkä aika. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Hei @LeonM !

Kiitos sulle kaikista näistä neuvoista ! Yritän liittää sen asha 503 muistikortteineen pöytäkoneeseen ku sain niin hyvät ohjeet sulta ! Ja siihen vataisin et tää kyseinen mustikortti on vanhempi viel ku tuo asha 503.. Et ei ihme et se ei ole enää yhteensopiva nyky älypuhkien kans. Kerron myöhemmin sainko kuvat siirrettyä pöytäkoneelle.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Ihan vain tiedoksi: 

Muistikortit ovat nykyään tosi halpoja, 32 Gt.n microSD maksaa alle kympin ja tallennustilaltaan 4x suuremmankin UHS-1 nopeuksisen saa alle 20 e. Ja uusissa luureissakin alkaa olla vähintään 64 Gt sisäistä tallennusmuistia, joten erillistä muistikorttia ei välttämättä enää tarvita. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

@LeonM 

Joo ystävä vain haluaa vanhalta muistikortilta kuvat ja musiikit uuteen muistikorttiin mikä sillä on jo hankittuna. Mä vaan teen tän homman Ja mä sain vanhan muistikortin nyt näkymään pöytäkonees et kiitos vielä neuvosta !

 

Mulla itsellä on luurissa se 64gt sisäistä tallennustilaa ja vielä muistikorttikin !  Olin jo vain unohtanut miten nämä vanhan mallit luurit toimii heheh !

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Miten muistikortti voi olla liian hidas ??

Uudet puhelimet voivat todellakin valittaa tuosta. Ilmoituksen voi jättää huomiotta, ellei korttia ole tarkoitus liittää puhelimen sisäisen muistin jatkeeksi.

Huomaa, että jos kortin liittää puhelimen sisäisen muistin jatkeeksi, niin puhelin alustaa kortin uudelleen ja kaikki kortilla olevat tiedot häviävät!

Muistikortti kannattaa ottaa aina käyttöön tilassa portable storage / kannettava talletustila, ellei tiedä täsmälleen mitä on tekemässä.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Hei taas ! @LeonM  @irritus 

Ilmeisesti uusi ja tyhjä puhelimen muistikortti pitää aina alustaa ? Käykö se sitten tyyliin kaikissa puhelimissa ? Tarkoitan et jos laitan muistikortin täyteen toisen puhelimen kautta niin jos vaihdan muistikortin toiseen puhelimeen niin kuvat säilyy siellä kans ? Pahoittelut “tyhmistä” kysymyksistä mut kysyvä ei tieltä eksy ku aloittelija olen näis hommis hehe

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ilmeisesti uusi ja tyhjä puhelimen muistikortti pitää aina alustaa ?

Uudet muistikortit on yleensä tehtaalla alustettu valmiiksi. Mikäli tehdasalustus toimii laitteessasi, voit ottaa kortin suoraan käyttöön ilman alustamista.

Jos laite ei tunnista uutta korttiasi, tai käyttötarpeesi edellyttävät jonkun muun tiedostojärjestelmän käyttöä, kortin uudelleenalustus voi olla tarpeen.

Esimerkiksi FAT32 alustetulle kortille ei voi tallentaa yli 4 Gt kokoisia tiedostoja. Jos käsittelet hyvin isoja tiedostoja, voi olla tarpeen alustaa kortti esimerkiksi ExFAT, NTFS- tai ext4-tiedostojärjestelmään. Hyvin isoja tiedostoja ovat esimerkiksi tunteja kestävät videot.

Käykö se sitten tyyliin kaikissa puhelimissa ?

FAT32 alustetut kortit toimivat lähes kaikissa puhelimissa ja tietokoneissa. ExFAT alustetut kortit toimivat uusissa puhelimissa ja tietokoneissa.

Ext3 ja ext4 alustetut kortit toimivat Android-puhelimissa sekä Linux-tietokoneissa. NTFS alustetut kortit toimivat Windows-tietokoneissa.

 

Tarkoitan et jos laitan muistikortin täyteen toisen puhelimen kautta niin jos vaihdan muistikortin toiseen puhelimeen niin kuvat säilyy siellä kans ?

Kyllä, kunhan kortti toimii kannettavana talletustilana. Nokia asha 503:ssa mitään muuta käyttötapaa kortille ei olekaan, mutta uusista Android-puhelimista voi löytyä myös adopted / liitetty / jaettu käyttötapa.

Mikäli käyttötavaksi valitsee adopted / liitetty / jaettu, niin kortin kapasiteetti sisällytetään osaksi puhelimen sisäistä muistia. Tällöin kortti alustetaan ja se sidotaan kyseiseen puhelimeen. Tällä käyttötavalla kortille tallennetut tiedot eivät ole luettavissa millään muulla puhelimella tai tietokoneella.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8

Tarkennuksena tuohon muistikorttien nopeustasovaatimukseen uudemmissa laitteissa, kuten älypuhelimissa, digitaalissa (video)kameroissa ja tabletlaitteissa: erityisesti näiden vähänkin uudempien laitteiden mahdollistamat suuren tarkkuuden video-otokset (esimerkiksi täysteräväpiirtoresoluutio eli Full HD 1920x1080p sekä varsinkin tätä korkeammat tarkkuudet, kuten 4k) mutta osin myös valokuvaus (suurimmalla mahdollisella tarkkuudella, etenkin raaka- eli raw-muodossa) vaativat muistikortilta todella hyvää suorituskykyä, jotta otokset tallentuisivat kortille ilman teknisiä häiriöitä, hidastelua ja muuta vastaavaa.

Myös eräs kiintoisahko käytännön esimerkki tähän asiaan liittyen tuli omakohtaisesti vastaan joitain vuosia sitten: älypuhelin oli valmistettu 2015. Se vaati hyvin nopeaa muistikorttia. Sellaisen hankin. No, sitten latasin mieluisan kamerasovelluksen, ja ihmettelin aikani, kun video-otoksia kuvatessani homma välillä toimi, välillä ei. Puhelinvalmistajan omalla kamerasovelluksella videot tallentuivat muistikortille aina ongelmitta täysteräväpiirtona (1920x1080p) – mutta sillä muuten paremmalla kamerasovelluksella (monipuolisemmat toiminnot) useimmiten videonauhoituksiin taltioitui esimerkiksi palikoitumista, täyspysähtymisiä, tökkivää liikettä, ja joskus videonauhoitus jatkui vielä tyyliin pari minuuttia pysäyttämisen jälkeenkin. 😅 Selvitellessä asiaa sitten paljastui, että kyseinen sovellus kertakaikkiaan vaati tehokkaamman suorittimen. Siinä älypuhelimessa oli siis liian tehoton suoritin sille sovellukselle, ja näin aiheutui pitkälti vastaavanlaista viiveongelmaa kuin jos muistikortti olisi liian hidasta tyyppiä.

Osallistu keskusteluun