Ongelmia Xiaomi-sähköpotkulaudan kanssa? Kokeile nämä, ennen kuin lähetät potkulaudan huoltoon!

  • 27 August 2020
  • 6 kommenttia
  • 9041 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +12
  • OmaYhteisön yhteisömanageri
  • 2163 kommenttia

Kokosimme yhdessä sähköpotkulautojen huoltoyrityksen kanssa listan asioista, joista useasti tulee kysymyksiä sekä meille että sähköpotkulautojen huoltoyritykseen.

Lue nämä, ennen kuin lähetät sähköpotkulautaa huoltoon :point_down_tone2:

M365-sähköpotkulaudan nopeus on hidastunut, enkä saa lautaa kulkemaan haluamallani nopeudella. Mikä neuvoksi?

M365 laudoissa on nk. Eco-moodi, joka leikkaa potkulaudan tehot 50%:n normaalista ja rajoittaa laudan nopeuden max. 15 km/h.

Eco-moodi kytkeytyy päälle, jos painat virtanappia 2 kertaa. Kun akkuvalojen alareunaan syttyy vihreä valo, on Eco-moodi kytketty päälle.

Saat Eco-moodin kytkettyä pois päältä painamalla virtanappia 2 kertaa.
 

Sähköpotkulautani rengas tyhjeni - kuuluuko rengasrikko takuuseen?

 Takuuseen eivät kuulu renkaiden tyhjenemiset ja / tai rengasvauriot.

HUOM! Malleissa M365, M365 Pro, Essential, 1S ja PRO2 renkaat ovat ilmatäytteiset. Huolehdi että niissä on riittävästi ilmaa minimoidaksesi mahdolliset rengasrikot. ( Max 50psi, 3,4 bar) 


Sähköpotkulautani jarrut ovat kuluneet - kattaako takuu jarrujen kulumisen?

Takuuseen ei kuulu jarrujen normaali kuluminen, tämä koskee jarrulevyä, jarrupaloja sekä jarruvaijeria. Puhdista ja säädä jarruja säännöllisesti. 

Tämä takuuehto koskee malleja M365, M365 Pro, Essential, 1S ja PRO2.
 

Mitä jos sähköpotkulautani kastuu? Kestää sähköpotkulauta vettä?

M365 ja M365 Pro laudat ovat vain roiskevesisuojattuja. Joten älä aja laudalla sateella, märällä tai muutoin saata sitä vedellä alttiiksi. Älä myöskään säilytä lautaa niin että se voi altistua kosteudelle.

Kosteusvauriot eivät kuulu takuun piiriin. Tämä takuuehto koskee malleja M365, M365 Pro, Essential, 1S ja PRO2.


Miten varmistan, että sähköpotkulautani akku säilyy hyvänä?

Huolehdi akusta. Jos tiedät, että sähköpotkulaudalla ajamiseen on tulossa pidempi tauko, lataa akku noin ¾ täyteen. Tarkista ja lataa akku 1-2kk välein niin, että akun varaus ei pääse tippumaan alle 40%. Näin akku säilyttää parhaan mahdollisen kuntonsa. 

Malleissa M365, M365 Pro, Essential, 1S ja PRO2 Akun takuu on 6kk.

 

Sähköpotkulautani ruuvit ovat löystyneet, miten toimin?

Suosittelemme kiristämään sähköpotkulaudan ruuveja ja pultteja säännöllisesti. Ruuvien/pulttien kiristäminen on osa sähköpotkulaudan normaalia huoltoa. Löystyneet ruuvit/pultit eivät kuulu takuun piiriin.


6 kommenttia

Entä laitteen aktivointi appsin kautta, kun ei yhdistä millään. Piippaus jatkuu niin kauan kunnes laite on aktivoitu. 

Mitä jos sähköpotkulautani kastuu? Kestää sähköpotkulauta vettä?

M365 ja M365 Pro laudat ovat vain roiskevesisuojattuja. Joten älä aja laudalla sateella, märällä tai muutoin saata sitä vedellä alttiiksi. Älä myöskään säilytä lautaa niin että se voi altistua kosteudelle.

Kosteusvauriot eivät kuulu takuun piiriin. Tämä takuuehto koskee malleja M365, M365 Pro, Essential, 1S ja PRO2.

Miten voi olla mahdollista, että suomessa saa myydä tuotetta ulkokäyttöön joka ei kestä sadetta? Ei kukaan voi tietää etukäteen, koska tulee sadekuuro. Takuun pitää olla voimassa kosteuden osalta tai lauta pitää ottaa pois myynnistä ominaisuuksiltaan käyttötarkoitukseen sopimattomana. Itse ainakin laittaisin asian kuluttajasuojaan ja ennakkotapaukseksi. Kyllä muut laudat sateella toimii. Jos joku laite  on tehty autiomaahan, niin myykää niitä sinne eikä  tänne Härmään.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Eräs lafka myy lautaa ns. leasing periaatteella. Ei huolta mistään, hajoaa kumi tai lauta menee muuten rikki, puhelinsoitolla uusi tilalle..

Itse ostin Unagi E500 Elisan verkkokaupasta, jossa ilmoitetaan takuuajaksi ruhtinaalliset 24kk. Kerroin viasta Elisan huoltokumppanille Yoloki:lle josta sain vastaukseksi että vika olisi akussa. Akulle on annettu erillinen takuuaika, joka on 6kk ja tämä on mielestäni melko tärkeä asia joka kannattaisi kuluttajalle selkeästi tuoda esille. Akku nimittäin on melko oleellinen osa sähköpotkulaudassa. Tästä ei kanna vastuuta Elisa, valmistaja eikä huoltokumppani. Hienoa maksaa melkein 30e kuukaudessa toimimattomasta potkulaudasta, jonka uuden akun vaihdon hinnaksi huoltokumppani Yoloki arvioi 320 euroa.

Kannattaa kysyä sähköpotkulaudan huoltoa skootterihuollosta: https://www.skootterihuolto.com/ 

Itse ostin varaosat ja huollatin sähköpotkulautani https://sahkolaudat.fi verkkokaupasta. Helppoa oli.

Osallistu keskusteluun