Vastattu

Samsung Q64BA valovuoto

  • 9 August 2023
  • 11 kommenttia
  • 915 katselukerrat

Moi!

Tuli tuossa tilattua kohta kuukausi sitten Elisalta Samsungin 65 tuumainen QLED televisio. Jo vähäisen käytön jälkeen tuli huomattua, että kyseisessä TV:ssä esiintyy huomattavasti valovuotoa. Nyt reilun viikon verran keskusteltu sekä Samsungin, että Elisan asiakaspalveluiden kanssa. Toisen mielestä televisiossa ei ole vikaa, toisen mielestä tämä kuuluu QLED:n ominaisuuksiin. Kuitenkin Samsungin myyntipalvelusta kerrotaan, ettei heidän televisioissaan ole havaittu valovuotoa (tämä on hieman ristiriidassa Elisan edustajan lausunnon kanssa). 

Elisalta tarjottu mahdollisuus palautukseen, kuitenkin 30% arvonaleneman kanssa. Mikä avuksi? Laitan kuvan televisiosta, jokainen voi päätellä kuuluisiko sen tuolta näyttää.

 

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Kimblez 10 August 2023, 11:59

Katso alkuperäinen viesti

11 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Oletko ollut yhteydessä Samsungin tuen kanssa tuosta? 🤔 Omiin silmiin näyttää aika runsaalta tuo valovuoto kieltämättä.

Teretulemast OmaYhteisöön @JJEK ! 😊

Käyttäjätaso 7

Tuollaista tietoa:

“Valovuodolla tarkoitetaan monille näytöille ja televisioille tyypillistä, mutta epätoivottua ilmiötä, jossa näytön reunat ovat vaaleammat kuin muu osa näytöstä. Valovuoto voi olla myös epätasaista, jolloin vuoto keskittyy esimerkiksi vain osaan reunoista.”

Tuollaista toisaalla:

“Ostin Samsung the Frame television (75”). Televisiossa ilmeni heti kuvissa näkyvää valovuotoa, mikä häiritsee pimeissä kohtauksissa katselukokemusta todella paljon. Laitoin asiasta viestiä Samsungin supporttiin kuvien kera ja sieltä vastattiin, että täysin normaalia, eivät korjaa takuuseen kuuluvana.”

Tuollakin valovuodosta parin vuoden takaa:

Testissä Samsung Q80T

“Taustavalon vuotamista näkyy suhteellisen selkeästi silloin, kun television näyttämä tumma kuva sisältää joitakin kirkkaita yksityiskohtia, esimerkiksi yksittäisiä valoja. Q80T:n FALD-taustavalaistus toki helpottaa tätä jonkin verran, sillä sen ansiosta tätä niin kutsuttua blooming-efektiä näkyy pienemmällä alueella, kuin reunoilta valaistujen televisioiden ruudulla. Tästä huolimatta taustavalon vuoto-ongelma voi käydä häiritseväksi, sillä sitä ilmenee ajoittain myös ruudulla näkyvien tekstitysten ympärillä. Oikeanlaisilla säädöillä tätä ongelmaa saadaan lievitettyä paljonkin, mutta koska Samsungin televisioissa niin sanottua local dimming -ominaisuutta ei voida kytkeä kokonaan pois päältä, kyseisestä ongelmasta ei voida päästä koskaan täysin eroon.”

Saakohan uudemmista Samsungeista

tuon local dimmingin pois päältä.

 

 

 

 

 

 

 

Kiitoksia vastauksista. Samsungilta käytännössä kohautettiin olkapäitä, ja kerrottiin että televisiota pitäisi katsoa valoisammassa tilassa 😂 Ei mene ihan omaan ymmärrykseen tämä, en jaksa uskoa että telkkarin kuuluisi näyttää tältä.


Mielenkiintoisena lisänä vielä Samsungin vastaus kysyttäessä valovuodosta myyntipuolelta. Eipä Elisankaan myyntikuvauksessa lukenut, että televisiolla ei voi pimeitä kohtauksia katsoa ilman ärsyyntymistä.

Taitaa jäädä meikäläisen viimeiseksi Samsungiksi. Koitetaan selvitellä vielä, että kuuluuko tuo nyt olla telkkarissa vai ei.

Käyttäjätaso 7

Tuollakin aiheesta:

https://eu-community-samsung-com.translate.goog/t5/tv/the-frame-2022-backlight-bleeding-issue/td-p/5475918?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=sc

Ainakin vähän saatu valovuotoa vähäisemmäksi

esim. tuolla ohjeella:

“ Asetukset > Yleiset > Älykäs tilan asetukset > Mukautuva kuva ja kytke tämä vaihtoehto pois päältä. Siirry lisäksi kohtaan Asetukset> Kuva> Asiantuntijaasetukset> Paikallinen himmennys ja aseta tämä kohtaan Matala. Siirry nyt kohtaan Asetukset> Yleiset> Virran ja energiansäästö> Kirkkauden optimointi> Pois.”

Tuollainenkin kommentti:

“Soitin tukeen ja kävin etätarkastuksessa, lähetin heille videoita jne. He sanoivat, että tämä kuuluu television ominaisuuksiin. Joten he eivät ota asiaan kantaa eivätkä tee asialle mitään.”

Samaa vaivaa ja vähän samanlaista ohjetta, kuin edellä, tuollakin:

https://eu-community-samsung-com.translate.goog/t5/tv/q60a-backlight-bleed/td-p/5567870?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=sc

 

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Minulla ei ole kokemusta tuosta valovuodosta, mutta onko kokeiltu valoisuus, kontrasti yms säätöjä onko niillä minkä verran vaikutusta asiaan?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Itselläni on, muistaakseni 2020 tai 2021, Samsung Q90T QLED, eikä tuommoista valovuotoa ole lainkaan. En myöskään ole kuullut kavereilta mitään vastaavaa, heilläkin QLEDiä käytössä.

 

Itselläni on käytössä suoratoistoissa elokuva-asetus, joka laskee taustavalon määrää. Kuva on siltikin hyvä. Myöskään tekstien ympärillä tai kuvan reunoilla ei valovuotoa. Pelatessa käytössä on pelimoodi, enkä tällöinkään ole huomannut mitään normaalista poikkeavaa, vaikka ruudun kirkkaus on huomattavasti elokuvatilaa korkeampi.

 

Ja kyllä. Televisiota katsellaan yleensä nimenomaan hämärässä huoneessa, myös pelatessa.

 

Oletko @JJEK kokeillut Googletella tuolle mallille parhaita kuva-asetuksia? Auttaako ne tuon valovuodon kanssa?

Tämä juuri itseäni ihmetyttää, sillä en ole aikaisemmissa Samsungeissa tai kenenkään tutun samanlaatusissa telkkareissa törmännyt vastaavaan. Tässä yksilössä vaikuttaa ihan selvästi siltä, että vika on ihan fyysisesti jossain näytön ja kehyksen kiinnityksien välillä tms. Näiden kokemusten perusteella edelleen uskon että ns. ”Maanantai-kappale” kyseessä.

 

@jniiranen @Dj_God Asetuksia säätämällä saan tätä ongelmaa kyllä lievitettyä, mutta silloin mun mielestä taas kuvan laatu tippuu niin paljon ettei katselu ole enää mielekästä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

On täysin mahdollista, että televisiossa on jokin fyysinen tekijä, jonka takia valovuotoa on noin paljon. Samsung on vain ikävän tarkka siitä, mikä menee takuuseen ja mikä ei. Lopulta kuitenkin jälleenmyyjä on aina vastuussa myymästään tuotteesta.

 

Kannattaa kurkata asetuksia oheisen linkin takaa. Sieltä otin itsekin vinkkiä omaan ruutuun ja olen kyllä tyytyväinen kuvaan.

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q60-q60b-qled/settings

Käyttäjätaso 7

Tuoltahan löytyy oivia konsteja

muiden ohella:

https://www-technewstoday-com.translate.goog/backlight-bleeding/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=sc

Esim:

  • Tarkista, onko paljaita ruuveja, jotka pitävät paneelit yhdessä. Jos ruuveja on paljaana eikä näyttö ole enää takuun alainen, voit yrittää löysätä tai kiristää ruuveja varovasti.
  • Etsi paikkoja, joissa valo vuotaa läpi ja yritä peittää se osa paneelista sähköteipillä, jos se ei peitä näyttöä tai ilmankiertoaukkoja.
  • Ota mikrokuituliina ja pyöritä sitä varovasti paneelin reunoja pitkin, missä taustavalon vuoto näkyy parhaiten.

Mikäpä estää noitakin kokeilemasta.

Kaikki keinothan on sallittuja.

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Mulla on kaksi noita Samsungin smart telkkuja eikä kummassakaan ole moista valoilmiötä….

-Repisin kyllä pelihousuni jos olisi, EI OLISI HYVÄKSYTTÄVÄÄ….! 😡

Todella huonoa mainosta jos ei Samsung vaihda töllötintä uuteen ja EHJÄÄN….! 😠

 

EDIT: 14.8.2023 // Muokattu kirosana pois. -Burnett

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Tuoltahan löytyy oivia konsteja

muiden ohella:

https://www-technewstoday-com.translate.goog/backlight-bleeding/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=sc

Esim:

  • Tarkista, onko paljaita ruuveja, jotka pitävät paneelit yhdessä. Jos ruuveja on paljaana eikä näyttö ole enää takuun alainen, voit yrittää löysätä tai kiristää ruuveja varovasti.
  • Etsi paikkoja, joissa valo vuotaa läpi ja yritä peittää se osa paneelista sähköteipillä, jos se ei peitä näyttöä tai ilmankiertoaukkoja.
  • Ota mikrokuituliina ja pyöritä sitä varovasti paneelin reunoja pitkin, missä taustavalon vuoto näkyy parhaiten.

Mikäpä estää noitakin kokeilemasta.

Kaikki keinothan on sallittuja.

 

Kaikki keinot eivät ole sallittuja silloin kun kyse on tuliterästä televisiosta. En todellakaan suosittele mitään sähköteippivirityksiä, takuu menee samantien. Jos kyseessä olisi esim. 8 vuotta vanha televisio, jota ei enää virhevastuukaan koske, niin sitten saa päästää sisäisen teippaaja-pron valloilleen.

 

Ainoa on tuo mikrokuituliina, mutta senkin kanssa saa olla varovainen, ettei paneeli vaurioidu lopullisesti.

 

Jos paneelissa on valovuotoa noinkin paljon, ei sitä kyllä millään purkkaviritelmällä korjata. Lisäksi jos televisiota tarvitsisi käyttää huollossa tarkistuttamassa ja televisiossa on käyttäjän tekemiä "tein-itse-ja-säästin" ratkaisuja niin ei ole enää mitään toivoa saada laitetta takuuseen.

 

Tämän voin kertoa jo ihan omasta kokemuksesta työn puolesta. Olen kuitenkin hoitanut erilaisia tuotereklamaatioita ja huoltoja kuluttaja-asiakkaiden laitteisiin yli 20 vuotta.

Osallistu keskusteluun