Vastattu

Samsung Q64C 55 tuumainen QLED ei vaihda kanavia

  • 18 November 2023
  • 7 kommenttia
  • 132 katselukerrat

Kaukosäädin avaa telkkarin,mutta ei vahda kanavaa,eikä muutakaan(ääni ym.)

Oon ladannut/irrottanut töpselin seinästä,osaako joku neuvoa ? :)

Iso kiitos

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 18 November 2023, 12:58

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Vaihda patterit kaukosäätimeen.

Vaihda patterit kaukosäätimeen.

Minulla oli Sonyn kanssa samankaltainen ongelma kuin aloittajalla ja niin vain oli paristoista kiinni, vaihtamalla korjaantui.

Ihmetytti kyllä, miksi joku toiminto toimi, mutta toinen ei. Minulla toimi virta päälle/pois ja volume, mutta ei mikään muu, esim. “menu” tai “input selection”.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Ehkä tuo johtuu siitä, että tyhjä paristo palautuu ja jaksaa antaa sen verran että tv:n saa päälle mutta seuraava painallus on jo liikaa ja jännite tipahtaa liian matalaksi ja kaukosäädin ei vaan saa riittävästi virtaa. 
Ja paristojen laadussakin on eroja. Halpakauppojen oudot paristobrändit eivät kestä niin pitkään kuin vaikkapa Vartan paristot.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ihmetytti kyllä, miksi joku toiminto toimi, mutta toinen ei.

Tähän voi vaikuttaa kaksi tekijää.

Yksi on kaukosäätimen näppäinten kuluminen. Kuluneiden näppäinten vastus on suurempi kuin vähän käytettyjen näppäinten. Suuri vastus nostaa jännitettä, jonka ohjainpiiri tarvitsee havaitakseen näppäintä painetun.

Toinen on koodien rakenne. Jos kaukosäädin käyttää yksinkertaista päälle/pois-modulaatiota, näppäinpainallusten vaatima energiamäärä vaihtelee sen mukaan, montako bittiä ohjauskomennossa on päällä.

Esimerkiksi välilyönnissä ei ole kuin yksi ykkösbitti. Isossa P-kirjaimessa on kaksi. Pienessä o-kirjaimessa on 6 ykkösbittiä.

Kuten @wellu_76 jo alusti, paristo saattaa väsähtää myös kesken koodin lähetyksen. Silloin  yhden ykkösbitin koodit pystyy vielä lähettämään lähes tyhjällä paristolla. Mutta paristo ei jaksa kuutta ykkösbittiä peräkkäin. Paristo simahtaa ja koodin lähetys jää kesken.

Hetken levättyään paristo toipuu. Sitten voi yrittää uudelleen sellaisen koodin lähettämistä, missä on mahdollisimman vähän ykkösbittejä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Kaukosäädin avaa telkkarin,mutta ei vahda kanavaa,eikä muutakaan(ääni ym.)

Voiko samalla kaukosäätimellä ohjata myös muita laitteita, kuten blueray-soitinta, vahvistinta, digiboksia jne.?

Varmista, että kaukosäädin on tilassa, jolla ohjataan televisiota. Eli jos sieltä löytyy TV-merkitty nappi, paina ensin TV ja yritä sitten ohjata televisiota.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Ratkesko tää asia näillä vinkeillä @Nina.T?😊

Juu,iso kiitos,ensin en löytänyt pattereiden paikkaa,mutta huomasin että mun kaukosäädin toimii laturilla,tosin ei johtunut siitäkään vaan samalla kaukosäätimellä voi ohjata muitakin laitteita,eli yhdistin uudestaan tv:n kaukosäätimeen iso kiitos vinkeistä.

Osallistu keskusteluun