Suositeltu DOCSIS 3.1 siltaava kaapelimodeemi

  • 13 November 2020
  • 10 kommenttia
  • 1861 katselukerrat

Mikä seuraavista kolmesta kaapelimodeemista on Elisan tai yhteisön mielestä paras siltaavaan käyttöön? Onko Elisa testannut yhtä tai useampaa näistä malleista?

Minulla on tällä hetkellä Elisan 250/50 kamo (joskin Elisa on ilman mitään ilmoitusta ilmeisesti tiputtanut upstream-nopeuden 20 megaan). Jossain vaiheessa mahdollisesti tarve nostaa nopeutta gigaan.

  • Arris SB8200
  • Motorola MB8600
  • NetGear CM1000

Kaikki yo. modeemit ovat ymmärtääkseni DOCSIS 3.1 yhteensopivia.

Onko vinkkejä mistä näitä voisi Euroopassa ostaa? Löysin malleja ainoastaan Amazonista, joskin lupailevat toimitusta Suomeen.


10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moro @Ei Nimimerkkkiä ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Itse ehkä noista ensivilkaisulla lähtisin tuohon Netgearin kelkkaan pohjaten ihan vain aiempiin tutustumisiini laitevalmistajien osalta. Arris on ihan OK valmistajana, mitä nyt toki tuon meidän myymän mallin kanssa saanut vähän painiskella itsekin aikanaan. Motorolasta aiemmat kokemukset eivät ole olleet ihan niitä parhaita, toki voi olla että tuo kaapelimodeemipuoli heillä paremmin hallussa :) Mutta Netgear oli sellainen mitä toivoin jo aikoinaan että tulisi EuroDOCSIS alueelle tarjolle eli nyt tuon 3.1 myötä tuo voisi jopa olla oikeasti toimivakin vaihtoehto :thinking:

Hepulista.

Ymmärsinkö oikein? Netgear toimisi Elisan kaapelimodeemiverkossa ja jopa Docsis 3.1 tuella? Kuuluisiko siihen Low Latency Docsis 3.1 joka pudottaisi motikan ja operaattorin välisen latenssin 1ms luokkaan?

Low Latency Docsis on kuin Graalin Malja kaapelimodeemiyhteyksille sillä sitten ollaan kuidun kanssa käytännössä tasoissa ainakin kotitalousyhteyksissä joissa gigabitin siirtonopeudet yhdistettynä 1ms latenssiin kattavat kyllä vaativankin pelaajan yms. harrastajan tarpeet.

Jos LLD ei vielä ole todellisuutta niin osaako Elisalta kukaan kertoa milloin? Please?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Tällähetkellä mennään vielä meidän kaapelimodeemi verkossa Eurodocsis 3.0:lla ja tuosta Low Latencey Docsiksen tuesta ei ole vielä tarkempaa tietoa milloin ois mahdollisesti tulossa. 

Ei taida tuo Netgeari toimia vielä tällähetkellä meidän verkossa kun ei ole Eurodocsis 3.0 tuettu :s

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Omasta puolesta voin suositella FritzBox 6660 modeemia. Tukee Eurodocsis 3.0 ja mahdollisesti joskus tulevia 3.1 yhteyksiä. Tällä modeemilla keskimääräinen pingi ensimmäiseen pingiin vastaavaan elisan reitittimeen on 7ms. luokkaa. Jotain 6ms pingejäkin tuossa näytti olevan kun pingailin.

Näyttää menevän Arriksellakin 7..9ms luokkaan kun piuhalla kokeilen. Arris on siltaavana ja reitittimenä Ubiquiti:n EdgeRouter-X.

Ei auta kuin jäädä odottamaan milloin Elisa tukee Docsis 3.1:stä ja sitten hankkia siihen sopiva motikka. (Mielummin pelkkä modeemi jottei tarvitse maksaa erikseen modeemin kyljessä olevasta onnettomasta reitittimestä.)

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Tuskin kannattaa odotella. 5G-kiima on sen verran kova, jotta kiinteän verkon kehittämiseen ei riitä paukut. En yllättyisi vaikka kiinteä verkko ajettaisiin alas lähivuosina ja pakkosiirrenttän 5G-käyttäjiksi.

Kaikki edelliset yritykset siirtyä langattomaan ovat päättyneet katastrofiin. Pari vuotta sitten otin kokeiluun (kun tarjottiin) 50Mbit/s yhteyden joka ikkunaa vasten nostettuna tarjosi parhaimmillaan reilua kahdeksaa megaa alaspäin. Tekninen tuki ilmoitti että täysin hyväksyttävä koska minimilupaus (pienellä painettuna) 50Mbit/s yhteydelle oli juurikin se kahdeksan.

Langaton myös täysin tukossa iltaisin ja viikonloppuisin kun sitä tarvitsisi. Toimii ihan jees arkena, mutta muina aikoina kaista jaetaan satojen muiden käyttäjien kanssa ja on yhtä tuskaa.

En jaksa uskoa että 5G on juurikaan kummempi. Paljon lupauksia, satunnaisesti toimii hyvin, mutta yhteyden nopeuksiin ja pingeihin ei voi koskaan luottaa.  

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Käyttäjäkokeumuksella ei ole nykyään enää mitään väliä, kunhan vaan saadaan uutta mokkulaa ja liittymää myytyä

Millainen tilanne tällä hetkellä (2021-06)
Onko markkinoille tullut uusia tuotteita tähän liittyen?

Itselläni hakusessa uusi kaapelimodeemi Cisco epc3825 (valmistettu 10/2010) tilalle. Modeemi on sillattuna ja työläppäri suoraan eth portissa niin silti yhteys pätkii satunnaisesti useita kertoja päivässä. Ajattelin, jos uudella modeemilla saisi pätkimisen pois. Liittymänä Saunalahti kotikuitu 250/20.

Asentajakin on käynyt pari kertaa säätämässä rivitalon keskuksessa ja modeemin perään on laitettu Teleste Attenuator 6 dB, Ff-Fm, 5-1218 MHz. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Itse olen ollut harvinaisen tyytyväinen Fritz!Box 6660 modeemiin. Tässä siltaaminen vaatii hieman enemmän askartelua, mutta kun sen kerran on tehnyt niin asetus säilyy päivitystenkin läpi. Tätä ennen oli Elisan toimittama Arris ja sitä ennen Bewan.

 

Edit.

Huomasin että olinkin tähän jo kolme kuukautta sitten vastannut. No mielipide ei ole päässyt sinä aikana muuttumaan.

Osallistu keskusteluun