Vastattu

Tabletti T21 on lukossa, mitä teen?

 • 30 June 2023
 • 3 kommenttia
 • 135 katselukerrat

Nokia T21 tabletti; mummo sai tabletin lukitustilaan,  miten lukituksen saa pois?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sjuhani 30 June 2023, 09:46

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8

Hei!

Kyseinen tabletlaitehan käyttääpi niin kutsuttua puhdasta Googlen Android-käyttöjärjestelmää (v. 12). Mikäli kyseessä on tilanne, jossa esimerkiksi väärän suojaus-PIN-koodin toistuvan näppäilemisen vuoksi laite on lukinnut itsensä, saattaapi seuraavista ohjeistuksista olla apua.

→ Tablet on tässä tapauksessa tyhjennettävä eli palautettava alkuperäiseen tilaansa. Ohessa on ensin ohjeita etätyhjennysmahdollisuudesta (jota voit mahdollisesti halutessasi kokeilla), ja lopuksi sitten ohjeistusta sen sijaan tabletin fyysisillä perustoimintopainikkeilla tapahtuvaan tyhjentämiseen.

 

A.) Jos laite on jo aiemmin liitetty Google-tiliin, ja käyttöön on otettu etäseuranta / etätyhjennys, niin laite näkyy kyseisellä Google-tilillä Omissa laitteissa. (Tätä varten siis kirjaudutaan vaikkapa joltakin tietokoneelta Googlen laite-etsintäsivustolle (android.com/find) – vaiheet:

 1. Siirry selaimella osoitteeseen android.com/find
 2. Kirjaudu Google-tilille. [ Jos sinulla on useita laitteita, niin valitse kyseessä oleva laite sivupalkin yläreunasta. Jos puolestaan kyseisellä laitteella on useampi käyttäjäprofiili, kirjaudu pääprofiilin tai henkilökohtaisen profiilin Google-tilillä. Lisätietoa profiileista: https://support.google.com/nexus/answer/2865483 ]
 3. Kadonneelle laitteelle tulee näkyviin ilmoitus. Katso kartalta tiedot laitteen sijainnista. Tämä on vain arvio sijainnista, ei tarkka tieto.
 4. Jos laitetta ei löydy, näet mahdollisesti viimeisimmän tiedossa olevan sijainnin.
 5. Jos saat kehotteen, valitse “Salli lukitus ja tyhjennys”.
 6. Valitse vaihtoehto “Laitteen poistaminen”. Tyhjennys aloitetaan.

[ ^ Lähde: https://support.google.com/android/answer/6160491?hl=fi – Android-laitteen etsiminen, lukitseminen ja tyhjentäminen ]

 

B.)  Vaihtoehtoisesti fyysisillä painikkeilla seuraavasti:

 1. Kun laitteessa on virta päällä (ja akkuvirtaa on ainakin selvästi yli 50 %), paina yhtäaikaisesti näitä kahta painiketta: “äänenvoimakkuus ylös” JA “virtapainike” niin kauan aikaa, että näkyviin tulee tämän tyyppinen Android Recovery -palautustoimintonäkymä:
 1. Valitse “äänenvoimakkuus alas” -painiketta käyttäen rivi 5, eli “Wipe data / factory reset”, ja napsauta kertaalleen virtapainiketta.
 2. Valitse seuraavaksi vielä samaan tyyliin vaihtoehto “Factory data reset”, ja napsauta kertaalleen virtapainiketta.
 3. Tyhjäys alkaa.
 4. Kun tyhjäys on valmis, palaa näkymä tuohon 1-vaiheen tilaan. Valitse (tarvittaessa, mikäli se ei ole jo korostettuna) rivi “Reboot system now” (1. vaihtoehto), ja napsauta kertaalleen virtapainiketta, niin laite käynnistyy normaalisti ensikäyttöönottotoimintoon.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Nyt on kyllä kunnolliset ohjeet tarjoillut @sjuhani 🤗

Huikkaatko miten ohjeiden avulla homma hoituu @pappa63 😊 Tervetuloa OmaYhteisöön @pappa63 !

Hei ja kiitos tyhjentävästä vastauksesta.

pahoittelut vastauksen viipymisestä lomamatkasta johtuen.

Yrityksistä huolimatta ei omin avuin asiasta selvitty, joten mummo kipitti Elisan huoltoon ja ystävällismielinen kaveri sai kuin saikin laitteen auki.

Ikäihminen ei aina tiedä kysyykö laite lukituskoodia vaiko sim-koodia, eli olisi heti pitänyt tarjota 8 nroista PUK-koodia, olis selvitty paljon vähemmällä.

Nyt on kaikki kyselyt pois käytöstä ja ainakin vielä hyvin tabletti ja mummo 76v. rullaa.

On muuten mummon ensimmäinen tabletti ikinä.

Kaikille leppoisaa kesän jatkoa

ps. Mummo on syntymästään saakka ollut kuuro.

 

Osallistu keskusteluun