Xiaomi Mi Scooter Pro 2 - akun kesto kaukana luvatusta?

  • 23 June 2021
  • 4 kommenttia
  • 1924 katselukerrat

Eli täällä seuraavanlainen ongelma.

 

Viime kesänä ostettu Xiaomin sähköpotkulauta (malli Electric Scooter M365) on toiminut moitteettomasti. Toimintasäde on koko ajan ollut melko tarkalleen myyntilupausten mukainen, noin 23-25 km yhdellä latauksella. 

 

Nyt keväällä tilattiin Elisalta tämä uudempi ja “parempi” malli (Pro 2), jonka toimintasäteeksi luvattiin jopa 45 km. Tiedän, että toimintasäteet on mitattu testiolosuhteissa ja että arkikäytössä maaston muodot jne vaikuttavat matkaan. Mutta usean mittauksen jälkeen on todettava, että uuden laudan toimintasäde jää hädin tuskin puoleen luvatusta - parhaimmillaan sillä on päästy 22 km ennen akun loppumista. Eihän tämä voi mitenkään olla tarkoituksenmukaista?! Jopa vanha lautamme kantaa pidemmälle kuin tuo uusi (ja kalliimpi) pro-malli. Ystävä tilasi itselleen uuden laudan samaan aikaan minun kanssani, ja hän pystyy kertomansa mukaan ajamaan laudallaan luvatun mittaisen matkan. 

 

Ilmeisesti meille on siis osunut jonkinlainen maanantaikappale? Onko muilla vastaavia kokemuksia? Olen yrittänyt resetoida lautaa painamalla virtanappia, jarrua ja kaasua yhtäaikaa usean sekunnin ajan, mutta tuloksetta. Onko vielä jotain, mitä voisi kokeilla? Vai pitääkö suosiolla laittaa lauta huoltoon/vaihtoon?


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro @johnny77 ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Ilmeisesti nää matkat mitä oot tuolla uudemmalla ajellut on suoraan siis verrannollisia tuon aiemman laudan kanssa eli data helposti ristiinverrattavaa? Onko tuo siis suoraan alusta asti jäänyt heti noille heikommille lukemille vai onko tuossa tullut mittauksissa heikentymää  ajan myötä?

@Patomiäs  Jep, oon ajanut saman reitin vertailun vuoksi vanhalla ja uudella laudalla, ja kummassakin laudassa on akku matkan päätteksi lähes tyhjä (enää viimeinen merkkivalo palaa, lauta hyytyy loivassakin ylämäessä jne). Ollaan myös vaimon kanssa lähdetty ajamaan yhtä matkaa täyteen ladatuilla laudoilla, ja uudempi lauta jaksaa juuri ja juuri saman matkan kuin vanha.  Ja tilanne on tosiaan tuon Pro 2:n kohdalla ollut sama laudan hankkimisesta asti, ei ole siis muuttunut miksikään tässä muutaman kuukauden sisällä.

Mulla on työmatka 5-6 km ja akku loppuu paluumatkalla vähän ennen kotia. Akku ei siis kestä edes 15 km.

Matka on mäkinen ja olen tehnyt sen vasta kahdesti. Haluaisin testata akun kestoa ajamalla täyden akun tyhjäksi tasaisella.

Valitettavasti huomasin takarenkaan tyhjentyneen. Kun yritin täyttää sitä, niin huomasin oranssin takaheijastimen hävinneen ja jarrun ottavan kiinni rengasta pyörittäessä.

Nyt siis pitäisi korjata ainakin jarru ja rengas, että pääsisin toteamaan, onko heijastimen irtoamisen lisäksi myös akku viallinen.

Aika paljon murhetta, kun laudalla on ajettu vasta 54 kilometriä..

Käyttäjätaso 7

Sähköpotkulaudat vähän semmoisia vehkeitä, että joku toimii jotenkin ja mikä mitenkin. Pitää vaan sisäistää, että se mitä luvataan, niin ei välttämättä pidäkään paikkaansa.