Vastattu

CS:GO virallisiin palvelimiin ei saatu yhteyttäNäytä ensimmäinen kirjoitus

653 kommenttia

Käyttäjätaso 1

Itsellä loppui tämä ongelma ainoastaan sillä että vaihdoin tuolta modeemin yhteyskohdasta tuon IPv4&IPv6, pelkästään IPv4. En sitten tiedä “huonontaako” tuo netin nopeuksia tai mitään kun en tuosta niin ymmärrä. Mutta jos tuon muuttaa tuohon pelkästää IPv4 muotoon niin ei ole kertaakaan tullut että ei löydä matsia. Heti jos tuon muuttaa tuohon että se tukee nuita molempia muotoja niin alkaa ongelmat. Välillä toimii ja sitten taas ei… buuttailet niin saattaa toimia hetken jopa pari päivää ja ongelma palaa. Viisammat voi varmaan kertoa mikä ero nuilla asetuksilla on ja miksi tämä alkaa toimimaan normaalisti kun vaihtaa pelkästään tuohon IPv4.. ja onko tässä jotain huonoa jos käyttää vain tuota? Elisan päässä mahdollisuutta tuota jotenkin parantaa tai korjata ?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Hyvä että oot saanu tolla toimimaan kunnolla. Ei tuon pitäs onneks mitenkään huonontaa netin nopeutta. Eikä siinä oo mitään huonoa jos käyttää pelkästään IPv4sta. 👍 Täällä on muutes lisätietoa IPv4 ja IPv6 osoitteista.

Esimerkiks pelatessa NAT (Network Address Translation eli dynaaminen osoitteenmuutos)  tyypillä on usein merkitystä, ja IPv4 osoitteet on tuon osoitteenmuutoksen takana, kun taas IPv6 osoitteet ei. Tällä varmasti tossa merkitys.

Itsekkin voin vahvistaa tämän, että Elisa 5G liittymällä ja Huawei CPE Max N5368x:lla on CS2:n kanssa serveriongelmia jos yhteysprofiilissa on julkinen IP sekä IPv4 & IPv6 käytössä. Huawei on siltaavassa tilassa ja Asus RT-AX86U hoitaa reitityksen. Sama ongelma toistuu jos ottaa Asuksen pois ja laittaa Huawein reitittävään tilaan.

 

IPv6:n ollessa käytössä peli ei löydä mitään muita EU-servereitä kuin ainoastaan Helsingin (ja ei edes aina sitäkään), muuten löytää vain US ja China -servereitä jonne ping ~150-300ms. Kun IPv6:n tiputtaa pois niin löytyy kaikki EU-serverit.

 

Kuinkahan moni Elisan asiakas kärsii tästä samasta osaamatta yhdistää tätä Elisan liittymään/5G-modeeminsa firmware ongelmaan?

 

Tässä näkymä kun IPv6 pois käytöstä. Jos IPv6 käytössä niin serverilistauksessa ei näkyisi kuin enintään EU, Finland eikä aina edes sitä. Muuten olisi vain US/China-serverit.

 

 

Osallistu keskusteluun