Kiinnitetty keskustelu Pelaaminen

Mikä pelikonsoli sopii sinulle parhaiten - Switch, PS5 vai Xbox Series X?

  • 1 December 2023
  • 2 kommenttia
  • 173 katselukerrat
Mikä pelikonsoli sopii sinulle parhaiten - Switch, PS5 vai Xbox Series X?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Oletko jo pannut merkille, että Elisa tarjoaa kattavan valikoiman myös pelaamiseen liittyvää elektroniikkaa? Tässäpä pienimuotoinen yleiskatsaus uusimpiin konsoleihin ja muutama tärppi ostoskoriin loppuvuotta silmällä pitäen.

 

Nintendo Switch

Nintendo Switch on huippusuosittu hybridikonsoli: Sen pystyy yhdistämään olohuoneen televisioon taikka sitten käyttämään käsikonsolina. Siinä olevan näytön ansiosta pystyt siis pelaamaan myös kodin ulkopuolella. 

Konsolista on saatavilla kaksi versiota: Alkuperäinen Nintendo Switch -hybridikonsoli ja Nintendo Switch Lite -käsikonsoli.

Nintendo tarjoaa lapsi- ja perheystävällisiä pelejä eli se mahdollistaa mukavia pelihetkiä perheen kaiken ikäisille! 

Tämän vuoden suosituimpia peliuutuksia ja tärppejä: Super Mario Bros. Wonder, Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Nyt on loistava tilaisuus pelata uutta Super Marioa!
 


Sony PlayStation 5

PlayStation 5 on Sonyn uusin konsoli, joka tarjoaa pelimaailman parhaimmistoa niin konsolin kuin pelienkin osalta. Julkaisun jälkeen konsoleita ei riittänyt kaikille halukkaille, mutta vihdoinkin saatavuustilanne on parantunut niin että kukaan ei jää ilman. 

Sony on keskittynyt tarjoamaan pelejä huippuluokan grafiikoillaan sekä pelattavuudellaan. Kilpakumppaneistaan poiketen siinä on tuki lisäksi myös VR-lisälaitteelle. Satutko muistamaan vielä artikkelin VR-pelaamisesta?

Konsolista on saatavilla sekä standardi (Slim)- että digitaalinen versio. Jälkimmäisessä ei ole levyasemaa eli sillä ei pysty pelaamaan fyysisiä pelejä. Tällöin pelit tulee ostaa digitaalisena Sonyn PS-storesta.

Tämän vuoden peliuutuuksia ja tärppejä: Spider-Man 2 ja Final Fantasy XVI. Heilutko ennemmin seittien varassa vai uppoudutko kenties ennemmin koukuttavaan fantasiamaailmaan klassikkosarjan merkeissä? Miksei vaikka molempia!
 


Microsoft Xbox Series X | S

Xbox Series X on tällä hetkellä markkinoiden tehokkain pelikonsoli. Muskeliensa ohella Microsoft on panostanut oman kuukausimaksullisen Game Pass -pelipalvelun kehittämiseen ja näin useimmat uutuuspelit julkaistaan juurikin siellä.

Game Pass mahdollistaa useiden eri pelien pelaamisen ja kokeilemisen kiinteällä kuukausimaksulla.

PS5:n tavoin myös Xboxista on kaksi versiota: Xbox Series X (levyasemallinen) ja Xbox Series S (digitaalinen). Kuten Playstation, myöskään Xboxin digitaalisessa versiossa ei ole levyasemaa eikä sillä näin ollen pysty pelaamaan fyysisiä pelejä. Xbox Series S:n kanssa kannattaakin hyödyntää Game Pass –palvelua.

Mitä muskeleihin tulee, niin Xbox Series S ei ole aivan yhtä tehokas kuin Xbox Series X. Ennen ostopäätöstä kannattaakin tutustua tarkemmin laitteiden teknisiin ominaisuuksiin. Valitsit kumman version tahansa niin pelit ovat optimoitu molemmille versioille – tällä ei siis ole vaikutusta pelattavuuteen.

Tämän vuoden peliuutuuksia ja tärppejä: Starfield ja NHL 24. Aiotko lentää avaruusaluksilla vai tyytyväisenä hakata änäriä kotisohvalla? Vaihtoehtoja riittää!
 


Elisa Nettiyhteydet

Tämän päivän konsolit tarvitsevat verkkoyhteyden mikäli mielii saada kaikki sen ominaisuudet käyttöön ja pysyä päivityksissä ajan tasalla. Kaikki pelit eivät toimi suoraan fyysisellä kopiolla ja saattavat vaatia lopun sisällön lataamista netin kautta. Erityisen vakaata nettiyhteyttä vaaditaan myös moninpeleissä mitä pelataan muiden pelaajien kanssa yhdessä omilta kotisohvilta käsin. Elisa tarjoaa nopeat ja luotettavat yhteydet sekä laitteet vaativaankin käyttöön. Voit tarkistaa millainen yhteys Elisalla on tarjolla sinun kotiosoitteesi Elisan verkkosivujen kautta.
 


Satuitko huomaamaan  että useimmat pelisuositukset ovat myös Game Awardsin Game of the Year ehdokkaat? Yhtenä näistä on myös suomalaisen Remedy -peliyhtiön tekemä Alan Wake 2! Kyseinen peli on saatavilla PlayStationille ja Xboxille.

 

Millä konsolilla sinä aiot pelata tulevaisuudessa? Allekirjoittanut on Nintendo-miehiä.


2 kommenttia

Oma suosikkini on Xbox. Kaikkia merkkejä omistettu ja aina palattu Xboxiin takaisin. Makuasia mielestäni. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

733 Mhz:n tehoinen alkuperäinen Xbox (2001) toimii tarvittaessa linuxillakin.

Osallistu keskusteluun