Vastattu

Minkälainen modeemi tai reititin pelaamiseen?

  • 10 August 2023
  • 4 kommenttia
  • 940 katselukerrat

Hei, onko/millainen modeemi Tai reititin hyvä pelaamiseen jos haluan alhaisen Pingin? Tai oikeastaan miten saan alhaisen pingin?


EDIT 11.8.2023 // Muokattu otsikkoa kuvaamaan paremmin kysymystä. - Anspandeemus

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 11 August 2023, 10:48

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Valokuitu on paras. Tämän jälkeen tulisi vdsl/adsl, mutta elisalla taitaa tässä olla käytössä interleaving virheenkorjaus, joka nostaa latenssia, joten kaapelimodeemi taitaa viedä voiton. Viimeisenä tulevat 5G ja 4G.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Valokuitu on paras. Tämän jälkeen tulisi vdsl/adsl, mutta elisalla taitaa tässä olla käytössä interleaving virheenkorjaus, joka nostaa latenssia, joten kaapelimodeemi taitaa viedä voiton. Viimeisenä tulevat 5G ja 4G.

Valokuitu on aina paras vaihtoehto, etenkin, jos se tuodaan suoraan huoneistoon asti. Meillä valokuitu tulee talojakamoon ja siitä yhteys kaapeliverkkoa pitkin huoneistoon. Joissain toteutuksissa käytetään taas Ethernetiä talojakamon ja huoneiston välissä. Toteutuksia on erilaisia.

 

Sanotaanko kuitenkin näin, että mikä tahansa kiinteä laajakaista on hyvä. Peleissä todelliseen pingiin vaikuttaa myös se, missä peliä pyörittävä palvelin fyysisesti on ja mitä reittiä pitkin data palvelimelle kulkee. Speedtestin tms. antama ping ei ole sama kuin pelatessa. 

 

Elisalla ei ole enää uusmyynnissä VDSL/ADSL-liittymiä ja vanhojakin kuoritaan pois parasta aikaa.

 

5G ja 4G ovat sitten oma lukunsa. Jos yhteyden laatu on hyvä, niilläkin pelailee ihan ok. Heikommilla yhteyksillä pelaaminen ei välttämättä olekaan niin nautinnollista. Lisäksi konsoleilla (etenkin pleikkarit) NAT-ongelmat ovat tuttuja.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tai oikeastaan miten saan alhaisen pingin?

Hankkimalla valokuitu- tai Ethernet-liittymän.

Mikäli yhteydellä on iso viive, sitä ei pysty alentamaan minkäänlaisella reitittimellä.

Jos internet-yhteydellä ei samanaikaisesti tehdä muuta kuin pelata, reitittimen ominaisuuksillakaan ei ole mitään merkitystä.

Paremmissa reitittimissä voi olla kaistanhallintaominaisuuksia, joita säätämällä voi saada pelaamisen toimimaan paremmin, jos liittymää käytetään samanaikaisesti raskaaseen tiedonsiirtoon, esimerkiksi videoiden katseluun tai päivitysten lataamiseen.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Täältä löytyy kootusti Elisan tarjoamat nettilaitteet (modeemit, reitittimet ja mobiilireitittimet): Linkki. Asiakaspalvelusta saa myös tarpeen tullen apua, jos mietityttää nettiyhteydet tai laitehankinnat. Löydät yhteystiedot täältä: Linkki

Tuosta nettiyhteys tyypistä onkin muiden yhteisöläisten osalta jo käytykin läpi. Paras on se mikä kotiin on saatavilla. Jos kiinteän saatavuutta ei ole, niin mobiililaajakaista on aina myöskin vaihtoehtona. 👍

 

Tervetuloa OmaYhteisöön @Ak00 ! 😊

Osallistu keskusteluun