Vastattu

PlayStation 4 virheviesti Project CARS 3 peliä tallentaessa

 • 8 July 2023
 • 6 kommenttia
 • 154 katselukerrat

Kunniamerkki +1

Olen aiemminkin saanut apua täältä, joten ajattelin kokeilla onneani taas. Tällä kertaa PS4 ja Project Cars 3 peli. Peli yrittää tallentaa ns. aaveautodatan, mutta ruutuun pukkaa virheviesti (ks. kuvat). Sama juttu autojen säätöjen kanssa, niitä ei voi tallentaa samasta syystä. PS4n kovolla on kyllä runsaasti tilaa.
Googlella en löytänyt mitään ja playstationin omat sivut tuotti saman lopputuloksen,

 

 

EDIT 10.7.2023 // muokattu otsikkoa kuvaavammaksi -draakki

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 10 July 2023, 18:55

Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8

Hmm… Onko kyse mahdollisesti siitä, että PlayStation Network -pelidatatallennustila on ilmaisena rajattu tuohon mainittuun enintään 1 gigatavuun? Maksua vastaanhan tuolta Sonyn PSN:stä saa 100 Gt asti tallennustilaa pelidatalle. (https://www.playstation.com/fi-fi/ps-plus/#essential)

Eräs vaihtoehto on sekin, mikäli mahdollista, että poistat joitain vanhemmista tallenteluista, raivaten siten tilaa uusille tallennuksille.

Muuna vaihtoehtona on puolestaan kenties se (jos mahdollista), että määrität asetuksista pelin datalle käyttöön pelikonsolin sisäisen, paikallisen tallennustilan, tuon verkkopalvelun sijaan.

[^ Jossittelut edellä ovat siksi, ettei itsellä ole omakohtaista täsmäkokemusta kysymyksen aihepiiristä, mutta tutustuin aihekokonaisuudesta löytämääni verkkoaineistoon.]

– Keskustelua aiheen tiimoilta Redditissä: https://www.reddit.com/r/truegaming/comments/3f197b/how_can_we_get_save_file_sizes_back_down/

Kunniamerkki +1

Kiitos vastauksesta. Nettitallennus ei ole lainkaan käytössä.

Käyttäjätaso 7

Kiitos vastauksesta. Nettitallennus ei ole lainkaan käytössä.

Tuolla päivitystä:

PS4-konsolin käyttöjärjestelmän päivitys - PlayStation

Parhaan PlayStation-kokemuksen saat varmistamalla, että PlayStation®4-konsolin käyttöjärjestelmä on aina päivitetty uusimpaan versioon.

Jos halua ja rohkeutta, niin

tiedä häntä, auttaisiko tuo:

PS5- ja PS4-konsolien käyttöjärjestelmän uudelleenasennus

Tärkeää

Konsolin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus poistaa kaikki konsolissa olevat tiedot. Toiminnon tulisi olla viimeinen vaihtoehto, kun yritetään ratkaista järjestelmän ongelmia.

 

Ehkä kannattaa kuitenkin kysäistä tuestakin:

Ota yhteyttä PlayStation-tukeen

Avoinna - 10.00 - 18.00
Aukioloaikamme sähköposteja varten ovat

maanantaista-perjantaihin.

Luulisi lutviutuvan.

 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Kokeilepa vaikka ihan välimuistin tyhjennystä. Eli sammuta konsoli kokonaan, ota virtajohto irti vähintään 30sek ajaksi ja laita sitten takaisin.

 

Yksittäisten pelien välimuistin saa kuulemma tyhjennettyä seuraavasti:

- Käynnistä peli.

- Odota, että peli hyppää latausruutuun.

- Kun olet latausruudussa, paina ’L1+R1’ samanaikaisesti ja pidä sitä painettuna 3 sekunnin ajan.

 

Välimuistissa olevat virheet saattavat joskus aiheuttaa hämminkiä peleissä, eivätkä ne välttämättä toimi kunnolla. Myös itse järjestelmä saattaa toimia hitaammin.

 

EDIT: Tuossa kun googlettelin peliä, näyttää siltä, että vastaavia bugeja on ollut muillakin. Kyseessä voi puhtaasti olla pelissä itsessään oleva bugi, jota ei ole korjattu. 

Käyttäjätaso 7

Tuollakin noista välimuistin tyhjennyksistä:

https://appuals-com.translate.goog/clear-ps4-cache/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=sc

Esim:

Tyhjennä PS4-välimuisti kokonaan noudattamalla alla mainittuja ohjeita:

 1. Pidä ohjaimen PlayStation-painiketta painettuna . 
 2. Valitse Sammuta PS4 . Varmistaaksesi, että prosessi toimii, varmista, että konsoli on sammutettu eikä lepotilassa.
 3. Kun PS4:n virran merkkivalo edessä lakkaa vilkkumasta, irrota PS4:n virtajohto. Välimuistin tyhjentämiseksi sinun on irrotettava virtajohto itse konsolista sekä pistorasiasta.
 4. Liitä virtajohto uudelleen vähintään 30 sekunnin kuluttua.
 5. Kytke nyt PS4 takaisin päälle. Nyt kun PS4:n välimuisti on tyhjennetty, voit yrittää käynnistää pelin nähdäksesi, toimiiko järjestelmä oikein.

Tietyn pelin välimuistin tyhjennyksestä

toisaalla mm. noin:

Jos haluat tyhjentää tiettyjen pelien PS4-välimuistin, sinun on odotettava vähintään 5 minuuttia virtajohdon irrottamisen jälkeen vaiheessa 2. Kytke sitten kaapeli takaisin ja käynnistä konsoli ja lataa peli, jonka haluat tyhjentää. välimuisti. Kun peli latautuu, pidä L1- ja R1- painikkeita painettuna.

 

 

 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Kokeilepa vaikka ihan välimuistin tyhjennystä. Eli sammuta konsoli kokonaan, ota virtajohto irti vähintään 30sek ajaksi ja laita sitten takaisin.

 

 

 

Tuollaista ohjetta:

Playstation 4.

Välimuistin tyhjentäminen

PlayStation 4:ssä ei ole erityistä valikkovaihtoehtoa välimuistin tyhjentämiseksi. Voit kuitenkin pakottaa välimuistin tyhjentämään seuraavasti:

 1. Sammuta PlayStation 4. Älä siirry lepotilaan .
 2. Kun PlayStation 4:n päällä oleva merkkivalo sammuu ja on lakannut vilkkumasta, irrota virtajohto konsolin takaosasta.
 3. Odota vähintään 30 sekuntia.
 4. Liitä virtajohto takaisin PlayStation 4:ään ja käynnistä se.

Eli virtajohto irroitetaan konsolista.

 

Enkös minä tuohon tapaan ohjeistanut tuossa aiemmin? 😉

 

Itselläni ei Pleikkaria ole ollut käytössä vuosiin, Xboxin leiriin kuulun itse ja ylpeä siitä. Eli tuosta kikasta tyhjentää yksittäisen pelin välimuistin, en uskalla mennä täysin takuuseen, mutta Googlella löytyy kuitenkin ihan kokeilemisen arvoisia vinkkejä.

 

Välimuistin kanssa kikkailu ei kuitenkaan tuota minkäänlaista tulosta, jos itse pelissä on bugi, joka aiheuttaa ongelmia. Project Cars 3 on kuitenkin jo kolme vuotta vanha peli. Lisäksi EA on ajanut alas koko pelisarjan viime marraskuussa, joten korjaavia päivityksiä on turha odottaa.

Osallistu keskusteluun