Skip to main content

Suosittele pelejä!


OmaYhteisöstä löytyy pelaajia ja pelaamisesta kiinnostuneita ihmisiä, joten laitetaanpa parhaat pelisuositukset kiertoon! 😎 Suosittele pelejä, olivat ne sitten mobiili- konsoli- tai PC-pelejä. Minäpä aloitan!

 

Frostpunk on kaupunginrakentamista ja selviytymistä yhdistelevä muutaman vuoden vanha peli, josta löytyy PC, Xbox ja PS4 versiot. Aivan loistavaa ajanvietettä ja jatkuvaa taistelua kylmää, nälkää ja resurssien loppumista vastaan, samalla pelin maailmaan tutustuen ja uusia paikkoja tutkien. Jo ihan genrenä tällainen post-apokalyptinen selviytymis-rakentelupeli on niin hämmentävä, että pakkohan se on kokeilla 😅 + pelissä on upea tarina ja tarpeeksi erilaisia pelimuotoja - kannattaa kokeilla!

Nyt kirjoitushetkellä Frostpunk on 80% alennuksessa ainakin Steamin puolella. Pelistä on tulossa myös kakkososa vuonna 2024, joten näinköhän tuolla alella jo sitäkin hieman ennakoidaan. 🤔

 

Minkä pelisuosituksen sinä haluat jakaa muille OmaYhteisön käyttäjille? Sana on vapaa!

7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15


Näin Pokémon -fanina Temtem osu ja uppos. Vaikka Pokémonin kaavalla mennään, niin tuo on ollu pitkään harmi, että Pokémon-pelejä ei ole PC, PS:llä, tai Xboxilla nähty. TemTem löytyy sen sijaan PC:lle, PS5, Xbox Series X/S, sekä Nintendo Switchille.
 

Käytännössä tuossa seikkaillaan tarinan läpi keräten Temejä ja samalla niitä kouluttaen. Haastettakin oli itse tarinassa sopivasti ja unohtamattakaan muita vaikeampia pelin aktiviteetteja. Armotonta on myös Luman metsästys, eli väritykseltään erilainen Tem, tiedän koska olen niitä yrittänyt metättää tunnista toiseen samassa paikassa, ei löyvvy ei!
 

Juuri nyt löytyy Steamissä Summer Salessa -33%, että kiinnostuneille hoxhox. Vielä joskus koulutetaan Temejä @roopeg kanssa ja siitä jos jostain tulee “eeppinen” matka. Eli tosiaan moninpeli tästä löytyy ja sehän tekee seikkailusta hauskempaa!

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

No sörkätääs ny omaa suositusta mukaan myös!

https://store.steampowered.com/app/648800/Raft/ (-33% tällä hetkellä eli alta 14 euroa)

Raft tarjoaa mukavaa ajanvietettä selviytymisen ja seikkailun parissa. Yksinpelinä ihan kiva, mutta parhaimmillaan kaverin tai useammankin kanssa pelaillessa. Headset päähän, keskusteluyhteys auki ja samalla kliksutellaan menemään ja vähän suunnitellaan minkälaista megalauttaa tällä kertaa luotaisiin. Omista peleistä suosikkina nostettava ehkä tolkuttoman pitkillä sivuilla tehty suorakulma jonka kulmaosassa oli mökkiä ja muuta ja pitkät sivut hoitivat resurssien keruuta merestä todella tehokkaasti. Puolimahdoton sillä oli mihinkään saarelle tai muualle pysäköidä, mutta merenkulku oli hauskaa 😂

Ehdottomasti siis tutustumisen arvoinen ja vaikka ostaisi täydellä hintaa niin kyllä tuo helposti kahdenkympin edestä antaa vastinetta rahalle pelitunteina ja hauskoina hetkinä!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

 

Tähän voi upottaa muutamia tunteja vapaa-ajastaan jos tykkää rakentaa ja suunnitella ja kun keksii tehokkaamman tehtaan niin voi aloittaa alusta.

https://www.satisfactorygame.com/

 

Yhdellä myyntialustalla kesäalessa

Early access peli, mutta silti hyvä sellainen. Yksin tai yhdessä.

 

Toinen rakentelupeli, mutta enemmän taistelua. Yksin tai yhdessä. Löytyy myös PVP servereitä ja todella suolaista menoa.

https://www.valheimgame.com/

 

 

4X genren parhaimmistoa. Mikäli Master of Orion 1 jälkeen on etsinyt sitä kunnollista avaruusstrategiaa missä on kaikki, niin tässähän sitä. Vaatii paljon että pääsee kunnolla sisään kuten useimmissa Paradoxin RTS peleissä.

 

https://www.paradoxinteractive.com/games/stellaris/about

Käyttäjätaso 1

 



Loistavaa ajanviettettä yksinpelaajille, jotka nauttivat esimerkiksi Stardew Valleyn pelaamisesta. Tähän saa upotettua kymmeniä tunteja kehittäen omaa hautausmaata, pitämällä seremonioita, tutkimalla karttaa ja tutustumalla kyläläisiin.

Tämäkin peli tällä hetkellä Steamin kesäalessa 6,82€ 


https://www.graveyardkeeper.com/

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9


Itselle tuli vähän yllätyksenä, että Netflix lähti pelibisnekseen mukaan ja ne on saanut haalittua kokoon aika mukiin meneviä Indie-pelejä palveluunsa. Into the Breach on yksi näistä. Peli on FTL:n tekijöiltä, jos tiedätte tuota peliä! 👍

https://subsetgames.com/itb.html

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Tällä hetkellä myllytettävänä on:

Assassins Creed: Mirage

8/10. Tuntuu vanhalta perinteiseltä AC:lta, mutta taisteluissa ja esim. tavaroissa on vähän liiankin yksinkertainen meininki.

Baldur’s Gate 3:

9/10. Itselle täysi uutuus tämänkaltaiset pelit, joten opeteltavaa löytyy ja virheitä tulee 😄 Mutta hyvää ajanvietettä ja todella hyvin tehty peli, vahva suositus.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Pelilistalla Xboxilla tällä hetkellä seuraavanlaista:

 

Starfield:

Onko Fallout -pelisarjan viimeisimmät osat tuttuja? Jos on, Starfieldin pariin on helppo päästä. Aika paljon samaa kaavaa noudatetaan. Loottaa, louhi/kerää, varasta (ei aina suositeltavaa), taistele ja siinä sivussa sitten esim. Outpostien rakentelua tai muuten vaan avaruuden ihmeellisessä maailmassa sekoilua.

 

Ärsyttävintä on dialogin määrä. Jutustelua riittää liiankin kanssa. Jos pelaat 3h session tehtävien parissa, menee siitä noin puolet jonkun kanssa rupatellessa. Myös mukana kulkevat tekoälyn pelaajat jäävät ajoittain seisomaan tielle.

 

Pisteitä kuitenkin ropisee 8/10.

 

Forza Motorsport:

Tässä vasta ihan alussa, mutta aika kivaa arcadea vaihteeksi. Onnistuu myös kavereiden kesken.

 

Positiivinen yllätys on ajoneuvokohtainen kehitys. Pisteitä tulee sitä mukaa, miten hyvin ajelee. Pisteiden myötä aukeaa ajoneuvoon osia ja viritysmahdollisuuksia. Toki myös kuljettajan oma taso kasvaa kisojen myötä.

 

Pisteitä 8/10

 

Warhammer 40000 Darktide:

Itseasiassa aiemmat pelisarjan osat jääneet vähemmälle huomiolle, mutta tämän kanssa on nyt mennyt jonkin verran aikaa.

 

Varsin viihdyttävää rymistelyä varsinkin kavereiden kanssa. Hahmot on tehty hyvin ja huumoria riittää. Kentät ovat pelattavia, ja vaikeustasoa nostettaessa aika haasteellisia. Siinä vaiheessa kun Horde pamahtaa päälle, kannattaa pysyä porukan kanssa kasassa.

 

Pisteitä 7/10.

Osallistu keskusteluun