AT&T ongelmat jenkilässä

  • 5 March 2024
  • 2 kommenttia
  • 103 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Tuossa kun juutuubia sela sin niin Jenkkilässä oli AT&T päivän mittainen verkkokatkos puhe teksti ja internet. Rupesin miettimään minulla on tuo vdsl purkki upsattu ja tiedän että sähkökatkoksen aikana toimii netti. Minulla on tuo 5€ puhe parkki liittymä (jos elisa toimnittas vähän halvempia puhe) ja mietin että jos wifi yhteydellä tuolla pystyy soittamaan, Näinku olen varautuja. ja edelleen kannatan kiinteitä yhteyksiä näin jenkilän tilanteen vuoksi


2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +11

AT&T:n ongelma oli laaja mutta sellaista tapahtuu meilläkin. Elisallakin ollut valtakunnallinen katko joku 10 vuotta sitten. Telialla muutama vuosi sitten. Japanissa oli KDDI:llä myös valtakunnallinen katko eli näitä tapahtuu. 

Varautuminen on hyvä, mutta jos sinulla on pelkästään Elisan puhelin ja kiinteä laajakaista niin on se valtakunnalliselle häiriölle altis. Toki se on harvinaista mutta mahdollista.  Jos puhelimesi ja liittymäsi tukee VoWIFI-palvelua voi soittaa sen kautta WIFI-puheluita. Jos vielä haluaa varautua suosittelen toisen operaattorin liittymää, Prepaidit käy myös niin voi soittaa ja käytää nettiä vaikka sitten oma verkko olisi nurin valtakunnallisesti. Useimmiten myös paikallisestikin voi auttaa kun tukiasemat voivat olla eri mastoissa. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Etkö voi kokeilla tuota itse? Varmista, että VoWiFi-puhelut ovat päällä. Aseta puhelin lentotilaan ja sen jälkeen kytke pelkkä WiFi päälle. Odota noin minuutti VoWiFi-symbolia.

Latausliittymällä ainakin voi soittaa VoWiFi-puheluita ilman matkapuhelinverkon radiorajapintaa.

Tosi varautuja tarvitsee liittymät useammalta operaattorilta. Jos operaattorin runkoverkko tai puhelinkeskus tilttaa, niin heillä ei toimi mikään – ei myöskään VoWiFi.

Osallistu keskusteluun