Hidas 4G-yhteys Hämeenlinnassa

  • 13 January 2021
  • 1 kommentti
  • 395 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +1
  • Avulias
  • 19 kommenttia

Mulla on kännykässä Elisan 300M liittymä, jonka hitaus ärsyttää. Toki luvattu vaihteluväli 4G-verkossa 5-300M, mutta parhaimmillaan olen tasan yhden ainoan kerran päässyt nopeusmittauksessa yli 60M, yleisesti pyöritään n. 10-15M nopeuksissa (download, upload vielä huonompi). Asumme 500m päässä isosta, korkeasta radiomastosta ja kuvittelin, että sinne mun puhelimeni yhdistyisi, mutta ladattuani Cellmapperin siellä näkyy olevan vain Telian tukiasema...? Puhelimeni yhdistyy kartan mukaan kilometrin päässä olevaan Elisan tukiasemaan ja arvot eivät kai ole kovin kaksiset, jos mitään osaan noista Cellmapperin luvuista tulkita? Mitä tuolle voi tehdä; valittaa Elisalle vai vaihtaa operaattoria?

 


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Moikka @EJR! Ikävä kuulla ongelmista. Cellmapper on käyttäjien ylläpitämä eli aivan kaikkia tukiasemia ei välttämättä sieltä löydy. Lähin tukiasema on hieman heikosti suunnattu, joten sen vuoksi yhteys saattaa tosiaan tulla hieman kauemmasta tukiasemasta. Kuvankaappausten lukemien perusteella tuo signaali jää kyllä heikonlaiseksi.Tuossa alueella on valitettavasti ruuhkaa, jonka vuoksi nuo nopeudet jäävät heikommaksi. 

Alueelle on myös tuotu 5G-verkko, mutta voi kyllä olla että vielä tällä hetkellä tuo 5G-verkon signaali jää liian heikoksi osoitteeseesi nähden, kuitenkin kun 4G-puolella nuo luvut näyttävät melkoisen heikoilta ja 5G-verkossa kantama on heikompi.

 

Vien asiasta ruuhkailmoituksen verkonsuunnitteluumme. Lähikuukausille ei valitettavasti ole parannuksia suunnitteilla, toivotaan että saataisiin alueelle parannusta tulevaisuudessa.