Hintojen nousu puheliittymissä

  • 12 January 2023
  • 31 kommenttia
  • 2182 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 1042 kommenttia

Mistä tietää että kevät on ovella? No siitä että puheliittymien hinnat, etenkin kk-maksut, nousevat. Jokaikinen kevät!

Sain juuri sähköpostia että Tarkka Perus-liittymä poistuu kokonaan ja liittymät muutetaan Tarkka 5M-liittymiksi ja kk-maksu nousee 3 euroa, puhelut yritys- ja palvelunumeroihin nousee 0,09 eurosta 0,169 euroon minuutilta. Tämä kaikki siis maaliskuun 1.päivästä lähtien.

Että sellainen tapaus. Eikö olisi sitten parempi lopettaa nuo Tarkka-liittymät kokonaan ja pakottaa asiakkaat kalleimpiin liittymiin suoraan? Tämä oli pikku piruilua operaattorin suuntaan. Hinnat on muutenkin nousussa ihan jokapuolella, sähkö, asuminen, ruoka jne. ja tällainen perushyödyke kuin puheliittymä kyllä pitäisi olla kohtuuhintainen. Miksi pitää tarjota sitä nopeampaa nettiä ja enemmän ETA-dataa kun kaikki ei niitä tarvitse, lisäksi tuo palvelunumeroihin ja yritysnumeroihin soittaminen kallistuu!

Prepaidit ja Latausliittymät alkaa tuntumaan entistä houkuttelevammalta.


31 kommenttia

Jep, minulle tuli sama tarjous!

Jännä että oikein nopeus nousee 5M, kun minulla on nopsa+ lisäpalvelulla nopeampi netti ja kahdessa eri laitteessa. Ottaessani liittymän se maksoi noin 0,60€/kk + tuo lisäpavelu 13,90€, nyt liittymän hinta on nousemassa 15,99€/kk + tuo lisäpalvelu (joka sekin noussut vissiin eurolla).

Yritin chatissa kysellä edullisempaa perusliittymää lisäpalveluni kaveriksi, vaan ei löytynyt. Kaikenmaailman muita tarjouksia kyllä sateli, viihteestä alkaen.

Tämmöinen päällekkäispalvelujen pakkomyynti harmittaa ja alkaa Moi kiinnostaa.

Käyttäjätaso 7

Yritin chatissa kysellä edullisempaa perusliittymää lisäpalveluni kaveriksi, vaan ei löytynyt.

Ei onnistu noin suoraan.

Laita numeronsiirto toisaalle, sen jälkeen saatat saada Elisaltakin vähän järkevämpiä hintoja, kun ensin riittävän monta kertaa huomautat, että et ole kiinnostunut kaikenkattavista superhyperliittymistä.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

elisa ja eikä myöskään se telenor tuonut esim ilmaisia tekstiviestejä tuohon 5M liittymään. pieni lohtu olisi se silti ollut.

yksi puhelinnumero tiettyihin asioihin alkaa olla puolivälttämättömyys ja sillä on hyvä rahastaa. 15.99€/kk hinta alkaa olla välttämättömyydestä älytön.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Tervetuloa teatteriin.

Tehkää niin kuin ite tein eli pankaa ahneudelle stoppi. Lukuisia korotuksia vuosissa. Aina vaan lisää pitäis maksaa vaikka puhelinta ei käytä kuin max. 10 min vuodessa ja 12 sms vuodessa. Siirsin kuukausimaksuttomaan Elisa latausliittymään €0 KK. 20 tekstiviestiä ILMAISEKSI OmaElisa.

Tällä säästän paljon, jos joskus täytyy soittaa, niin muutaman sentin juttu.

Loppupeleissä 2 v aikana täytyy saldoa kuluttaa kun ei mene viesteihin eikä puheeseen, eli menen Helsinkiin ja maksan kertyneellä saldolla ennen kuin pitää panna lisää bussilippuja sillä :)

Nettiä ei ole kun se on niin kallista Elisalla. Mutta on.

MOI Mobile tarjoaa SIM2-korttipaikkaan 0.5 Mbps Laitenetin IOT 4 € hintaan sis. verot.

Puhelimesta määrittelen puhe, viestit SIM1 ELISA ja netti SIM2 MOI.

Liittymän kustannus puhe ja viestit huomioituna 4,00 kk. 2 v välein 10 euron lataus.

Vuodelle jaettuna käyttökustannus 53 e. 5 euroa voi käyttää muuhunkin jos ei ehdi puhua.

Ilmaiset viestit 20 kpl riittävät täysin. Panin ahneudelle stopin, ei ole tullut hetkeen kirjettä!

Kun netti pimeänä, elisan talokaista, perusnopeus niin tuosta saa kätsästi 66 snt päivänetin 50 Mb. Ennen maksoin tarjouksessakin 15-20e kk kaiken kattavasta jota en tarvinnut.

En tarvinnut 100 Mb nettiä, en 5 000 puheluita enkä 5 000 viestejä…

NYT SÄÄSTÄN AINAKIN 20E kk nykyhinnoilla ja sainkin vihdoin uudet kuulokkeet kaupasta:)

Ennen ei ollut oikein varaa kun kaikki meni noille liittymä voroille.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Hintojen nousu puheluissa ja tekstiviesteissä ajaa ihmisiä pikaviestintäsovelluksiin koska siellä on lähettää viestejä ja soittaa ilmaiseksi. Operaattorit ampuu itseään jalkaan sillä tällä tavoin ne pelaa pikaviestintäsovellusten pussiin ja samalla ne menettää tuloja.

Silloin kun pikaviestintä alkoi yleistymään niin operaattorit vastusti noita sen takia että ne menettää tuloja mutta ei se estänyt yleistymistä ja tänä päivänä enemmistö käyttää pikaviestintäsovelluksia ja operaattorit on joutunut etsiä toisen tavan saada tuloja.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Hintojen nousu puheluissa ja tekstiviesteissä ajaa ihmisiä pikaviestintäsovelluksiin koska siellä on lähettää viestejä ja soittaa ilmaiseksi. Operaattorit ampuu itseään jalkaan sillä tällä tavoin ne pelaa pikaviestintäsovellusten pussiin ja samalla ne menettää tuloja.

Silloin kun pikaviestintä alkoi yleistymään niin operaattorit vastusti noita sen takia että ne menettää tuloja mutta ei se estänyt yleistymistä ja tänä päivänä enemmistö käyttää pikaviestintäsovelluksia ja operaattorit on joutunut etsiä toisen tavan saada tuloja.

Se on vaan sellainen juttu että pikaviestinsovelluksilla ei voi soitella virallisia puheluita eikä sitäpaitsi kaikilla yksityisilläkään ole pikaviestinsovelluksia, kun ei kaikilla edes ole vielä älyluuriakaan. Siksi toisekseen aika moinen joukko vierastaa Whatsappia, ainakin ne jotka on tietoturvastaan ja yksityisyydensuojastaan kiinnostuneita, tämä siksi että se on nykyisin Facebookin/Metan omistuksessa ja itse kierrän kaukaa kaiken mikä on Metaan kytköksissä.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Valitettavasti tilastot sanoo kyllä muuta että kyllä enemmistö käyttää Whatsapp sovelllusta ja muita Metan palveluita mut sun kaltaiset vähemmistöläiset on äänekäs ryhmä. Ja tietysti oma ryhmänsä on nää joilla on foliohattu syvässä päässä jotka pelkää internetin palveluita. 

Jotenkin musta tuntuu että ajattelet kuin muita viestintäsovelluksia ei oo olemassa kuin Metalla tai Googlella vaikka oikeasti onhan niitä muita kuten Telegram, Discord, Signal, Skype, Microsoft Teams, Snapchat jne. kun keskityt vain Metan mustamaalaamiseen ja dissaamiseen.

Onko sulla tueksi lähteitä väittämällesi että moni joukko välttelee Whatsapp muut kuin foliohatut? Tämän mukaan aika moni käyttää Metan palveluita https://www.messengerpeople.com/global-messenger-usage-statistics/#Finland Tilastot on viime vuodelta. Sen mukaan Whatsapp sovellusta käyttää 82 % suomalaisista eli enemmisö eli tuo sun sanoma on puhdasta mutuilua.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Team_Finland  Ai sun mielestä jos kertoo totuuden tietoturvan ja yksityisyyden suojan puutteista Metasta, niin se on mustamaalaamista? Ja että Metasta kieltäytyminen tarkoittaa että on foliohattu syvällä päässä? No, ajattele mitä ajattelet, ei tästä asiasta voi näköjään kanssasi keskustella asialinjalla pysyen kun menet henkilökohtaisuuksiin!

Signal voisi olla hyvä mutta noi muut luettelemasi on ihan yhtä turvattomia ja yksityisyyden suojaltaan puutteellisia kuin Metakin! Varsinkin Microsoftin ja Googlen tuotteet sekä Telegram, ei niissä ole mitään yksityisyyden suojaa tai tietoturvaa!

Minä en sen sijaan oikein jaksa uskoa sun tilastoihisi, tai sitten suurin osa on tietoturvasta ja yksityisyyden suojasta piittaamattomia laumasieluja.

Sori nyt vaan mutta minä aidosti tiedostan, ja olen huolissani tietoturvasta ja yksityisyyden suojasta josta Mark Zuckerberg viis veisaa, saahan hän mainostuloilla ja tietoja keräämällä ja edelleenmyymällä tulonsa jolla kustannetaan nämä ns. “ilmaiset” palvelut.

Ja minä oikeasti myös tiedän ihmisiä jotka kieltäytyy näistä Metan palveluista!

 

Ja lisäksi: kuten jo yllä sanoin, ei noilla Whatsapeilla voi soitella esim. terveysasemalle tms. muihinkaan julkisiin palveluihin tai esim. yrityksiin.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Onhan se totta että niitä puutteita on mutta on myös ratkaisuja kuten EU:n palvelu (https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/digital-services-act-ensuring-safe-and-accountable-online-environment_fi) sekä digimakkina (https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/digital-markets-act-ensuring-fair-and-open-digital-markets_fi) säädökset. EU:han kokoajan yrittää puuttua Metan ja Googlen valta-asemaan.

Jos mennään tolle sun linjalle niin internetissä ei ole semmoista mikä EI keräisi käyttäjien tietoja eikä palvelut toimi ilman rahaa. Jos haluat mainoksettoman niin silloin ainut mistä palvelu saisi tuloja on kk tai vuosimaksullinen tilaus. Vaikka Microsoft kerää tietoja niin se ei myy niitä mainostajalle kuten Google tai Meta tekee, ne käyttää sen palvelun kehittämiseen.

Noi tilastot kumoaa sun mutupuheesi että moni välttelee vaikka tilasto sanoo että 82 % käyttää Whatsapp viestintäsovellusta. Typerää sivuuttaa toi tilasto koska uskoo omaan mutupuheeseen.

Uutisissahan on ollut uutisia että Meta on alkanut jakelee potkuja työntekijöille kun mainostulot on pienentyny. Kilpailu on kiristynyt kun sosiaalisen median palveluita on tullut lisää ja kaikki kilpailee käyttäjistä ja mainostajista.

Se on tota että julkisiin palveluihin ei voi soittaa viestintäsovelluksella mutta noi julkiset palvelut toimii myös internetissä jossa voit varata ajan ettei tarvitse soittaa. Aika monessa yrityksessä käytetään asiakaspalvelu chattia joka toimii täällä internetissä, moni on valinnut sen kuin että soittaa maksulliseen palvelunumeroon.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

WhatsAppia en käytä.
Miksi? No juurikin siksi, kun Meta omistaa sen. Sitä paitsi puhelimissa on jo tapa viestiä ja soittaa. Siitä vaan tulee niin kallis tuolla hinnankorotuksella. Onneksi sain kierrätettyä Elisan laskutusliittymän Moin laitenetin kautta (1 kk pidin ja siirsin takaisin). Maksoi avausmaksuineen 9e. Nyt kuukausissa säästänyt moninkertaisesti, se toinen laitenetti jäi siihen yhtiöön. Elisan latausliittymä on tosi hyvä, koska kun ennen maksoin 20 euroa tarjous, niin nykyään tarjous olisi 24 euroa tarjous, aivan liian kallista kun puhuu 1 min ja 10 sms kuukausi. Elisa on hukannut realiteetit. Ja vaikka olisi What’sapp niin miksi maksaisin silti 24 e kk, kun saman hoitaa 4 e kk laitenetti.

Se hyvä tuossa, että sain tiedon jo hyvissä ajoin ennen pommia, niin kerkesin reagoimaan tässä juuri, niin ei mennyt uutta 24e kk hintaa. Kaverin Tarkka nousisi tuohon, ja siitäkin tuli kirje ajoissa, vaikkakin roskapostikansioon mutta huomasi. Niin tekee aivan samat, eli moi moi kierrätys ja takaisin Elisalle. Miksi Elisa yhtiö ei tee helpommaksi vaihtoa laskusta lataukseen? Vai pelätäänkö että tulovirta loppuu, samoin tuokaa latausliittymään TAKAISIN €5 kk Mini mobiilikaista niin ei tarvitse toisille yhtiöille maksaa samasta €4 kk vai eikö raha kelpaa kotimaiselle firmalle?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Operaattorit ampuu itseään jalkaan sillä tällä tavoin ne pelaa pikaviestintäsovellusten pussiin ja samalla ne menettää tuloja.

kun katselee noita hinnankorotuksia niin taitaa operaattorit käydä ahkerasti asiakkaiden kukkarolla.

Tämän mukaan aika moni käyttää Metan palveluita https://www.messengerpeople.com/global-messenger-usage-statistics/#Finland Tilastot on viime vuodelta. Sen mukaan Whatsapp sovellusta käyttää 82 % suomalaisista eli enemmisö eli tuo sun sanoma on puhdasta mutuilua.

kun luin tuota lähdettä niin se EI sano etä 82% suomalaisista käyttää whatspp:ia. se sanoo että 82% suomalaisista käyttää jotain pikaviestinsovellusta tai alustaa. lähteen takana on statista joka perustuu kyselyyn ja vastauksiin. siinäkin voi olla tarkkuus ongelmia.

itse pysyisin kaukana meta:sta, facebook:sta ja whatsapp;sta. whatsapp lähettää oleelliset oheistiedot meta:lle. viestien sisältö voi olla salattua mutta yksityisyys on kadonnut.

Käyttäjätaso 7

Matkapuhelinverkko on aikoinaan perustettu juurikin parantamaan ihmisten viestintää , kun lankapuhelimen rajoitukset kävi ilmeisiksi. Sittemmin tekniikan kehittyessä mukaan on tullut internet ja paljon muutakin.

Minusta olisi sääli , että 3G:n sulkeutuessa matkapuhelimen ydintehtävä unohtuisi ja jäätäisiin 2G:n sekä huonosti toimivien VoLTE:n ja VoNR:n varaan. Nuo pikaviestimet eivät kokonaan korvaa puhelinverkkoja ja eivät täytä edes valtiovallan edellyttämää kriisiaikojen viestintätarvetta eikä riippumattomuutta.

Viimeistään nyt operaattoreiden ja laitevalmistajien tulee ottaa tosissaan VoLTE:n ja VoNR:n ongelmat ja ratkaistava ne pikaisesti (mieluusti globaalilla IMS-profiililla). Ulkomaiset kaupalliset yhtiöt ovat vain täydentävä osa , joiden varaan ei voi perustaa yhteiskunnan viestintää. Ne kun voivat mennä konkurssiin ja lopettaa toimintansa , tietosuojasta puhumattakaan.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Niin, ei ne vielä korvaa puhelinverkkoa eikä täytä valtiovallan edellyttämää kriisiaikojen viestintätarvetta tai riippumattomuutta mutta tulevaisuudessa se saattaa muuttua kun teknologia kehittyy niin se saattaa korvata ja täyttää kriisiaikojen viestintätarvetta mutta luultavasti sen pitäisi olla eurooppalainen palveluntarjoaja jolla korvataan ja mahdollistetaan kriisiaikojen viestintätarve.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Vaikka olisi ziljoona erilaista pikaviestipalvelua, ja vaikka niillä voisikin soittaa yritysnumeroihin ja julkisten palveluiden numeroihin, ei se silti tee tyhjäksi sitä että puh.liittymien, joilla niitä sitten käytettäisiin, kk-maksut vaan nousee koko ajan ja on jo kipurajalla! Jossain kohtaa tulee lopullinen raja vastaan. Toisaalta mobiilinettien hinnatkin on korkeita, ainoa siedettävä on Tablet-nettiliittymä jossa velotaan käytön mukaan, tosin muistaakseni vain max. 0,99 euroa/pv. jos nettiä käyttää.

Tiedän ettei tämä koske vain Elisaa vaan kaikkia operaattoreita. Eli nyt olisi peiliin katsomisen paikka operaattorit hoi! Haluatteko todella pelkäksi bittiputkeksi ja entäs ne joilla ei ole älyluuria? Tiedän nimittäin paljon sellasia joilla ei ole eikä tule älyluuria. Pitäisi ajatella myös heitäkin ja heidän kk- ja puh.maksujansa! Ei niitä saa nostaa rajattomasti.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

usa:ssa on ns. kalliit hinnat, katsotaampa muutamia virtuaalioperaattoreita. vertailu ei ole tosin täysin rehellinen johtuen pikkupräntesitä, erityisesti rajattomien suhteen.

 

https://tello.com/buy/custom_plans

https://www.redpocket.com/plans

https://www.usmobile.com/plans

 

lähdetään noin 5$/kk jos ei ole datarohmu. rajattomia löytyy jo 30$:ssa. hmmm….hmmmm.

 

mutta elisahan on halvempi kuin esim bell candassa.

https://www.bell.ca/Mobility/Cell_phone_plans/Unlimited-plans

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

USA ei ole kallis hinta.

 

https://www.mintmobile.com/

 

Alkaen 15 $ kuukaudessa.

 

5G • 4G LTE DATA

4GB/MO

$15/MO

  • Unlimited talk & text
  • Nationwide coverage
  • Uses 5G or 4G LTE,
    whichever is strongest

45 dollaria 3 kk tilauksella.

 

Rajatonkin kaikki 30 dollaria, ovatko ottaneet mallia missionaareista, mutta järkevämmin.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Tänään tuli sähköpostia, että Sisäverkko+ hinta nousee kanssa 1.3 alkaen ja on jatkossa 17,99€/kk. Netti nousee 5 megaan (edellisestä 1 megasta), muita muutoksia en huomannut (Paitsi EU dataa saa 16Gt/kk edellisen 14Gt sijaan :) )

Itselleni oli taas täysin luokaton hinnannosto, kun maksan tuohon päälle 50 megasesta lisäpalvelusta 19,96€/kk, eli mikään muu ei omallakohdalla muuttunut paitsi hinta, joka on jatkossa jo 37,95€/kk. Aika kalliiksi tulee tuo MultiSIMien pitäminen, kun se ainoa syy ollut roikuttaa tätä liittymää voimissaan.

Tuo 5 meganen nettikin on siinä rajoilla, että pärjäisikö sillä ja irtisanoisi lisänopeuden. Puhelimilla varmaan sillä voisi juuri pärjätä, mutta mökillä se ei kyllä mene kaikenkattavana nettiliittymänä sitten enää...

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +3

Ensimmäinen liittymäni oli 0,69 e/kk, 6,9 senttiä minuutissa puhelut ja 6,9 senttiä tekstiviestit kappaleelta.

Tällä liittymällä maksoi sähköposti viestin lukeminenkin kymmeniä euroja. Menin Elisan liikkeesen ja sanoin tästä kymmenien eurojen hinnoittelusta. Sanoivat, että tyyristä on tuolla liittymällä, vaihda tämmöiseen 9,90 e/kk, rajaton netti, 100 min ilmaisia puheluita ja 100 kpl ilmaisia tekstiviestejä kuukaudessa, puhelut 6,9 senttiä min ja tekstarit 6,9 senttiä kappale.

Meni jonkin aikaa ja hinta muuttui 11,90e ja ilmaiset puhelut ja tekstarit lähti pois. Vaihdoin 7,5 euron liittymään, jossa pieni netti ja maksulliset puhelut ja viestit.

Meni vähän aikaa ja taas nostettiin hinta 11,90 kuussa. Vaihdoin nyt 7,5 euron liittymään jossa ei ole nettiä ollenkaan. Nyt saman liittymän hinta on korotuksen jälkeen se 16 euroa kuussa, puhelut 6,9 senttiä min ja tekstarit 6,9 senttiä kpl. Puhelin on tällä liittymällä ollut monta vuotta peruspuhelin, jolla ei pääse edes nettiä käyttämään.

Älypuhelimeen Elisa tarjosi 150 mbs yhteyttä, rajattomat puhelut ja netit baltiat ym. pohjolat, kotimaat hintaan 17,90 euroa.

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Jep, hinta pelkästään siitä että on puhelinliitymä olemassa nousee taas. Kun ei ole aikaisemminkaan käyttänyt peruspuhelimella nettiä, niin ei milläänlailla lohduta että sen nopeus nousee samalla.

Puhe-liittymä sanaa ei vissiin pitäisi enää käyttää, koska sellaisia ei enää ole - kaikissa on joku netti.

Voin maksaa kohtuullisesti siitä, että minulla on liittymä ja siitä, mitä liittymällä teen eli puheluista ja tekstiviesteistä. Mutta tuntuu niin hölmölle maksaa siitä, mitä ei käytä ja siitä, että se mitä ei käytä “paranee”.

Minullakin on Eliitti 3G, jonka nimeksi on myöhemmin muutettu Saunalahti Sisäverkko+. Liittymän kuukausimaksua on vuosien varrella nostettu roimasti. Alun perin liittymä oli muistaakseni kokonaan kuukausimaksuton (0 euroa kuukaudessa), muta nyt hinta kipuaa siis jo 17,99 euroon!

Mitä operaattoria suosittelette Elisan tilalle nyt kun vaihto tulee 1.3.2023 ajankohtaiseksi?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Se on vaan karu fakta että kehitys kehittyy eikä siinä vähemmistöläisiä kuunnella vaikka kuinka nuristaan ja valitetaan. Ei kehitystä pidä pysäyttää tai hidastaa.

Se on vain asenteesta kiinni kokeilla uutta mutta tää Suomi on tunnetusti junttila että vierastetaan kaikkea uutta ja on hirveä ennakkoluulo uutuuksia kohtaan. Ja aina kaikkea uutta pitää vastustaa vastustamisen ilosta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Team_Finland Kehitys kehittyy mutta pitäisi ottaa huomioon tasavertaisesti kaikki eikä vaan se joukko jotka ryntää aina uusimman uuden mukana! Sitäpaitsi tuossa on se pointti että ei nuo puhelinlaskun kk-maksut siitä alene vaikka olisi ziljoona erilaista appsia joilla soittaa ilmaiseksi!

Ja niin kauan kun Whatsapp on enemmistö, en aio kokeilla uutta! Sinulle on kerrottu karut faktat miksi moni hylkää Whatsappin ja Facebookin, mutta et tunnu tajuavan asiaa. Eikä tosiaan kyse ole mistään foliopipo-jutuista vaan huoli omasta yksityisyyden suojasta!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Luulen että tuohon on teoria miksi vähemmistöön kuuluville ei tehdä omaa palvelua. Se luultavasti johtuu siitä, että ne on laskenut silleen, että ei ole kannattavaa palvella vähemmistöläisiä vs enemmistö koska vähemmistöläisiltä palveluntarjoaja saa vähemmän tuloja kuin ememmistöläisiltä. Siksi enemmistöläisiä palvellaan paremmin koska se on kannattavaa ja sieltä ne suuret tulot tulee. Rahan takia palvellaan enemmistöä. Ja sanotaan että yrityksellä on oikeus valita asiakkaansa kunhan se ei ole syrjintää joka on muutenkin Suomen laissa kielletty.

Kyllä uskon että tulevaisuudessa tulee semmoinen kehitys joka puolestaan syrjäyttää Whatsapp sovelluksen jollain paljon kehittyneemällä viestintäsovelluksella ja sama juttu koko some yleisesti. Mikään ei ole ikuista ja kyllä varmasti aika ajaa ohi jossain vaiheessa mutta ei vielä koska kehitys ei ole vielä siinä pisteessä.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +3

Kun nämä palvelujen tarjoajat saavat tiedot vähemmistöltä “vakoilemalla”. Whatsapp:kin vakoilee niiden numeroiden tiedot, jotka ovat whatsapp sovelluksen käyttäjien puhelimissa.

Ei enää tarvita vähemmistöjen ääniä, kun ne saa ronkittua enemmistön puhelimista.

Netfliksikin vakoilee nettitelevisioista yksittäisten käyttäjien tiedot ja mitä katselee. Sellaisienkin katsojien, joilla ei ole mitään tekoa Netfliksin kanssa.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Tuolla logiikalla sun pitäs ihan suosiolla luopua kokonaan netin käytöstä ja siirtyä niihin vanhanaikaisiin tapoihin kun vakoilu noin pelottaa. Ei ole olemassa semmoista missä EI kerättäisi käyttäjien tietoja mutta on niitä jotka kerää vähemmän niin niitä kannattaa käyttää. Tää on valintojen maailma.

Osallistu keskusteluun