Vastattu

Huono verkko

  • 6 April 2024
  • 5 kommenttia
  • 113 katselukerrat

Näköjään puhelimessa tuo “Vianselvitys “ ei edes toimi kun taas kerran Saunalahden liittymässä ei saa kuin Edge yhteyden… toki eipä siitä mitää apuakaan olisi kun varsin hyvinhän on tiedossa että alueella nuo Elisan yhteydet ovat mitä ovat eikä parannusta ole luvassa ilman uusia mastoja eikä niitä taida olla luvassa, maaston muodot mastojen sijoitukseen nähden sellaiset , toki se merkitsee myös sitä että puhelutkin ovat epävarmoja ja niissä on katkoja, toki sama ongelma koskee myös Yhteisverkkoa niin operaattoreilla ei ole kiinnostusta asian parantamiseen, ainakin sellainen kuva on tullut, varmaa yhteyttä ei ole ollut saatavilla 450-verkon alasajon jälkeen. :-( joskus tuota vianselvitystä testatessa, mielestäni se päätyi väärään diagnoosiin, epäillen että “liikaa käyttäjiä linjoilla” sillä vaikka olisin ainoa käyttäjä niin tulos olisi sama kun yhteyden laatu on mikä on .. Tilanne näkyy hyvin esim. Cellmapperin kartoilla...

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kv36 6 April 2024, 16:28

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Hieman vaikea saada kiinni tuon vuodatuksen ideaa, mutta… Nuo vianselvitykset on mitä on, helpommalla taitaa päästä parempaan lopputulokseen kun selvittää itse.

Onhan sinulla vähintään 4g-liittymä ja vähintään 4g-yhteyteen kykenevä laite?

Jos Elisan verkko on kroonisesti liian heikko, olethan testannut muiden (DNA, Telia) verkkojen toimivuuden?

Toki käytössä 4G liittymä ja laite, niistä vain ei ole apua kun kattavan verkon sijaan saatavilla on kovasti puhutun kattavan verkon sijaan, kovasti reikäinen verkko, tilanne vielä huononi paikoin Elisan osalla kun 3G ajettiin alas ilman riittävää panostusta 4G:n. Tilanne koskee yhtälailla Elisan kuin Yhteisverkonkin  verkkoa, eikä kummallakaan ole vuosien mittaan ole ollut alueella kiinostusta verkon todelliseen paikkaukseen!! Käyttäjät jopa turhautuneet vikailmoitusten antamiseen, koska tekojen sijaan tulosena vain puheita että tekoja...  Toki tosiasihan on että se vaatisi asiaan paneutumista ja rahaa… Eteenkin kun sellaisina haasteina siellä taustalla on tuo raja ja sen aiheuttamat haasteet sekä alueen maaston muodot, aikoinaan kun mastot sijoitettu pikku nyppylöille tai mäkien juureen, niihin kun on ollut valmiina helposti saatavat yhteydet ja edullinen sijoitus muutenkin.. ;-)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Korkeimpien mstojen pystyttäminen ei ole pelkästään halusta kiinni, luvatkin pitää saada ja sepä ei olekaan itsestäänselvyys, että luvan saa.

Onko 5G-saatavuutta tai onko kaikki kuitutoimijat käyty kyselemässä läpi ?

Eipä 5G taida olla edes luvassa, kun raja on alle 10 kilometrin päässä ja yleensä sen todelliset käytännön kantamat vielä lyhyitä. Valokuidun osaltakin jokin hanke selvitti että asiakkailla kyllä kiinnostusta muttei operaattoreilla..

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Eipä 5G taida olla edes luvassa, kun raja on alle 10 kilometrin päässä ja yleensä sen todelliset käytännön kantamat vielä lyhyitä. Valokuidun osaltakin jokin hanke selvitti että asiakkailla kyllä kiinnostusta muttei operaattoreilla..

Se kiinnostus kannattaa kanavoida yhdelle toimijalle, muutoin käy niin että kellekään toimijalle ei tule riittävästi kysyntää rakentamispäätöksen tekemiseksi. 

Osallistu keskusteluun