Kahden tukiaseman ongelmat Tesjoella

  • 14 July 2023
  • 1 kommentti
  • 81 katselukerrat

Tesjoella on kaksi tukiasemaa, yksi vähän kauempaa mutta tarpeeksi lähellä jossa on pelkästään käytössä 800 MHz 4G ja on hidas. Toinen joka on paljon nopeampi, 1800 ja 2100 MHz 4G ja 3500 MHz 5G. Tämä nopeampi tukari on lähempänä.

Ongelma on se että kun aika moni Tesjoella asuu vähän niinkuin molempien tukareiden keskellä ja 800 MHz kun kantaa pidemmälle niin voi antaa vahvemman signaalin ja siten puhelin yhdistää siihen kun luulee että on parempi tukari vaikka näin ei ole. Tämän takia netti pätkii usein kun puhelin vaihtelee molempien tukareiden välillä jatkuvasti ja kun puhelin jää siihen 800 MHz:n hitaampaan tukariin niin ärsyttää aivan järjettömästi kun lähempänä on nopeampi tukari.

Etenkin kun on 5G-liittymä käytössä niin tämä on erittäin ärsyttävää. Kun puhelin yhdistää parempaan tukariin niin saa sen 400 Mbps mutta sitten kun puhelin yhdistääkin siihen hitaampaan niin nopeus yhtäkkiä onkin sen 2-15 Mbps.

Eikö tässä ole mitään tekemisissä? SYV kun tuli Tesjoelle niin ottivat pois käytöstä tuon kaukana olevan tukarin ja panostivat tähän asuinalueeseen olevaan tukariin, ja tämän ansiosta kilpailijoilla hieman vakaampi käyttökokemus kun käyttää nettiä.


1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Ostamalla 5G reitittimen josta saat sen 800MHz taajuuden kytkettyä pois päältä jos niinkun haluaa kotio vaan parempaa nettiä, mut tämähän ei auta puhelinkäytössä. Tämmöisiä alueita missä 800MHz kuuluu paremmin mut on hitaampi on paljon.

 

 

 

Osallistu keskusteluun