Vastattu

Liittymä ei toimi Berliinissä

  • 18 July 2022
  • 6 kommenttia
  • 239 katselukerrat

Terve

Mikähän mahtaa olla vikana kun puhelut ei onnistu Berliinissä? Vaikka olenkin irtisanonut liittymän huonon kuuluvuuden vuoksi, niin tämä vetää kyllä hiljaiseksi. Sekä minut että näköjään puhelimen. Eihän tämä nyt näin voi mennä…

 

Yt

 

Vesku

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Lautturi 19 July 2022, 11:57

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Olet irtisanonut liittymän ja ihmettelet miksi se ei toimi ? Vai onko irtisanomisaika vielä juoksemassa ?

Onko Roaming yms. asetukset kunnossa ?

Jeps

Toinen yhtiö lupasi hoitaa kaiken ja sanoi, että uusi liittymä aukeaa 22. päivä klo xx:xx. Elän siinä luulossa, että vanha liittymä toimii siijen asti. Varsinkin kun Elisan laskun eräpäivä on sama 22.7. ja lasku maksettu 15.7. Vähän hankala hoitaa asioita kun asiakaspalvelu ei vastaa ja soittaa takaisin milloin sattuu ( ei siis noudata lupaamaa aikaikkunaa) Puhelimella kun ei voi vastata, ellei ole wifi:n ääressä. Enkä ajatellut hotellissa koko lomaa viettää. Ja kyllä. Roaming yms asetukset on kaikki kuten pitää. 

Täytyy sanoa, että Elisan asiakaspalvelu sopii tähän reissuun aika hyvin. Itä-Berliini tuntuu jotenkin kotoisalta...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Tervetuloa VoLTE:n ihmeelliseen maailmaan.

Koska VoLTE-verkkovierailu ei toimi kaikkien operaattoreiden kanssa, mene puhelimen asetukset-valikkoon, valitse verkko käsin ja käy yksitellen kaikki saatavilla olevat operaattorit läpi. Toivottavasti puhelut menevät läpi edes jossakin verkossa.

Elisa on perinteisesti tehnyt yhteistyötä Vodafonen kanssa, joten se lienee toimivin vaihtoehto.

Sekään ei ole mahdotonta, että puhelimesi VoLTE-ominaisuus toimii vain Suomessa. Pystytkö kokeilemaan sim-korttiasi eri mallia tai merkkiä olevalla puhelinlaitteella?

Voit myös pakottaa puhelimesi asetusvalikosta sen käyttämään ainoastaan 2G- eli GSM-verkkoa. Tällöin puheluiden tulisi toimia, mutta huomaa, että nettiyhteys on käyttökelvottoman hidas, eikä se toimi puhelun aikana lainkaan.

Ongelmasi juurisyy on 3G-verkon sulkemisessa, joka aloitettiin Saksassa kesäkuun 2021 lopussa. Suomessa 3G-verkon purkamista suunnitellaan vuoden 2023 loppuun, jolloin nämä samat ongelmat saadaan tännekin.

Jos saksalaiset tuttavasi tulevat käymään Suomessa 2024, muista kertoa heille lähimpien miehitettyjen paloasemien ja terveyskeskuspäivystysten osoitteet, jotta he voivat hätätilanteessa hakea apua paikan päältä. Tulevaisuudessa kun edes hätäpuhelun soittaminen ei ole varmaa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Puhelimella kun ei voi vastata, ellei ole wifi:n ääressä.

 

Eli VoWiFi kuitenkin toimii. Jos matkustat yhdessä muiden kanssa, pyydä, että joku jakaa puhelimestaan yhteyden sinulle, niin pääset WiFiin aina, kun olette samassa ryhmässä.

Jos matkustat yksin eivätkä puhelut onnistuneet edes 2G/GSM-verkossa, vihonviimeinen vaihtoehto on ostaa 4G WiFi-reititin, tabletti tai puhelin ja prepaid-liittymä.

Huomaa, että Saksassa myydään edelleenkin jonkin verran operaattorilukittuja kytkylaitteita, joten varmista, että saat vapaan laitteen.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Voi liittyä irrituksen mainitsemiin juttuihin, mutta voi olla myös tuosta itse numeronsiirtoprosessista johtuvaa. Suosittelen tässä tapauksessa olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme, että saadaan tuo selvitettyä.

Non ni, ongelma ratkaistu…

Kokeilin vielä vaihtaa vaimon ja oman sim-kortin paikkoja. Vaimon kortilla puhelimeni toimi ja minun kortilla vaimon puhelin ei taas toiminut... Eli ongelma oli liittymässä. Kaupungilla vaimon puhelin toimi mobiilitukiasemana, jotta pääsyliput yms sai esitettyä.

Asetuksista ei voinut hakea manuaalisesti verkko-operaattoria. Laite ilmoitti ettei tämä toiminto ole mahdollinen. Kokeilin vielä vaihtaa verkkotilan vain 2G:hen, mutta tämä ei auttanut. Kokeilu verkkotilasta jatkui ja kun tiputin 5G/4G/3G/2G oletuksesta 5G:n pois, niin avot. Puhelin siis Galaxy S22 plus eli sopii 5G:hen. Liittymä on vain 4G, joten tämä ilmeisesti aiheutti probleeman. Tämän jälkeen pystyi jakemaan manuaalisesti operaattoria ja yhteydet avautuivat…

Eli Irritus oli selkeästi ratkaisun jäljillä…

Erityiskiitoksen ja kunniamaininnan saa Elisan asiakaspalvelu. Jaksoivat kuunnella vanhan sedän murinoita ja purnausta. Sekä ottivat ongelman selvittämiseen aktiivisesti osaa.

Että näin...