Vastattu

Liittymän kuuluvuuden katkeaminen

  • 25 November 2022
  • 4 kommenttia
  • 218 katselukerrat

Hei!

Kaatuileeko muillakin liittymät hetkittäin, pienin väliajoin?

Minulla kenttä häviää yhtäkkiä, aika useasti. Kyse ei ole siitä, että onko alueella mastoa lähettyvillä.

 

EDIT 28.11.2022: Muokattu otsikko kuvaavammaksi. //Burnett

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi olkitu 26 November 2022, 09:12

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Minullakin kaatuilee liittymä samalla tavalla ja satunnaisesti varsinkin iltapäivisin, vaikka on tällä hetkellä violetin kilpailijan liittymä (tällä hetkellä numeron siirto menossa Elisalle, kun kilpailijan liittymän tarjousaika päättymässä). 

 

Kaverini, joka tietää näistä asioista työnsä puolesta sanoi minulle, että 3g/4g/5g verkkojen katkot johtuvat Venäjän harjoittamasta häirinnästä, joka kohdistuu Suomen tietoverkkoihin. Onko Elisalla myös siis sama juttu kuin kilpailijalla? Luulisin, että kaikki operaattorit Suomessa tästä kärsivät, mutta tästä ei juuri puhuta. Mielestäni pitäisi asia olla esillä iltapäivälehtiä myöten, jotta kansa tulisi tästä tietoiseksi. 

Käyttäjätaso 7

Laite ehkä hyppii eri yhteyssolujen välillä ja jää välillä ihmettelemään mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

Minulla toinen puhelin tekee tuota tietyissä sijainneissa, joissa on monia lähettimiä ympärillä. Toinen puhelin saman operaattorin liittymällä ei tee. Eri merkkiset puhelimet, todennäköisesti erilaiset sisuskalut ja ainakin eri tavoin suunniteltu ja toteutettu toiminta tällaisessa tilanteessa.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +11

Mikäs päätelaite kyseessä? Käytössä 2G/3G/4G/5G -verkko? Joillakin päätelaitteilla olen huomannut ihan omia ongelmia että kaatuvat mm. 5G-verkossa kun modeemin firmware ei ymmärrä jotakin verkon signalointia ja kaataa sen. Näitä ollut yleisesti ensimmäisen ja jopa toisen sukupolven 5G-laitteilla satunnaisesti. 

Myös päätelaitteiden vastaanottokyvyissä on isoja eroja - niitä ei oikein ole vertailua kun se vaatisi jonkinlaisen labraolosuhteen että voisi oikein testata kunnolla mitä eroa on eri signaalin voimakkuuksissa. 

Ei kannata lähteä spekuloimaan Venäjän häiriötä jos siitä ei selvää näyttöä ole vaikka toki mahdollista. Enemmänkin niiden kannattaisi jo katkaista kokonaan yhteydet eikä aiheuttaa pientä pätkimistä? Tämä vaikuttaisi enemmän päätelaite / tukiasemaongelmalta kylläkin. Lisäksi häiriötä varmasti on eniten mm. raja-alueilla - aloittelija ei maininnut missäpäin Suomea ollaan. 

Voi olla SIM-kortin kosketushäiriöitäkin. Kortin ja korttipaikan putsaus tai kortin vaihto uuteen on mulla auttanut.

Osallistu keskusteluun