Vastattu

Miten saada puhelimen netin NAT-tyyppi avoimeksi?

  • 23 February 2019
  • 3 kommenttia
  • 3053 katselukerrat

Käytän puhelimen nettiä konsolilla. Onko mahdollista saada NAT-tyyppi avoimeksi kun se on nyt tiukka. Muuten netti toimii pelaamiseen hyvin.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Sokrates 23 February 2019, 14:28

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Käytän puhelimen nettiä konsolilla. Onko mahdollista saada NAT-tyyppi avoimeksi kun se on nyt tiukka. Muuten netti toimii pelaamiseen hyvin.
Tuskin onnistuu , koska puhelinliittymien netti on pakkonatattu. Vain mobiililaajakaistaan saa julkisen IP:n , mutta sillä ei voi käyttää puhepalveluita.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Käytän puhelimen nettiä konsolilla. Onko mahdollista saada NAT-tyyppi avoimeksi kun se on nyt tiukka. Muuten netti toimii pelaamiseen hyvin.Tuskin onnistuu , koska puhelinliittymien netti on pakkonatattu. Vain mobiililaajakaistaan saa julkisen IP:n , mutta sillä ei voi käyttää puhepalveluita.


Juuri näin. Elisalta ei saa puheliittymiin julkista IP-osoitetta lainkaan, ainoastaan pelkkään mobiililaajakaistaan.

Eli joko pelkkä mobiililaajakaista + sopiva reititin tai sitten kiinteä laajakaista tilaukseen. Kiinteä olisi verkkopelaamista ajatellen se parempi vaihtoehto.

Jos hankit kuitenkin pelkän mobiililaajakaistan, kannattaa siihen hankkia myös verkkovirralla toimiva mobiilireititin. Puhelimella jakaminen on ok vain satunnaisesti, jatkuvassa käytössä saatat tappaa puhelimen akun hyvinkin nopeasti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Ja vaikka liittymän vaihtaisi operaattorille, jolta julkisen ip-osoitteen saa, sekään ei paljoa auttaisi.

Useimmissa puhelimissa ei ole mahdollisuutta määritellä portinohjauksia. Joutuisit siis joka tapauksessa luopumaan puhelimesta ja laittamaan sim-kortin reitittimeen. Ei siis kovin kätevää, jos kotoa lähtiessä pitää ottaa reititin, pöytäpuhelin ja akusto mukaan, tai joka kerta pelatessa siirtää sim-korttia puhelimen ja reitittimen välillä.