Skip to main content

Elisan ja Telian asiakkaat sekä internethaun perusteella monet kuluttajat ovat saaneet aiheettomia tekstiviestivelotuksia seuraavalta palveluntarjoajalta: NTH AG kohdenumero 173190. Useimmissa näyttää olleen verollisena kokonaishintana 9,90 euroa per viesti. Kyseinen firma tarjoaa maksullisia pelejä.

 

Elisan asiakaspalvelun mukaan teleoperaattori ei voi tehdä mitään. Tämä on outoa, jos useita ihmisten aiheettomiksi toteamia laskutuksia tulee yhdeltä ja samalta toimijalta. Tämän käsittely kuuluisi tieto-/kuluttajaturvan piiriin!

tarkoitus varmaan on keskustella yleisesti mobiilimaksamisesta. itse veikkaan, että jotkin nettisivustot tai mainokset onnistuu tekee tekaistuja maksuja ilman että käyttäjä huomaa. joku javascript tai vastaava onnistuu tekemään tekaistuja maksuja.

mobiilimaksamisella pitäisi olla pikkuvarmennus. esim 6-numeroinen koodi jonka saa esim oma palvelusta ja joka on syötettävä maksaessa. pelkkä klikki sivulla ei riittäisi.

toissijaisena ratkaisuna ehdotan estoja. maksulliset tekstiviesti estot on bundlattu mobiilmaksamisen kanssa. monille on varmaan hyväksi että maksulliset tekstiviestitkin lähtee. voihan olla jotain haittaohjelma app:eja jotka tekee jotain typerää.

dna:lla (telenor) estot joutuu tekemään asiakaspalvelussa. aktivointi maksuton, mutta poisto maksaa.

oma elisa on saattanut muuttua pikkuisen:

https://yhteiso.elisa.fi/muut-elisan-palvelut-29/lucentia-group-veloitukset-puhelinlaskulla-526156?postid=719147#post719147

yleisempää keskustelua:

https://yhteiso.telia.fi/ohjelmat-sovellukset-ja-nettipalvelut-15/1play-online-8-06-euroa-30028

 


Osallistu keskusteluun