Skip to main content

sellanen tuli mieleen olen miettinyt mulla 5g+sa verkossa mobiili netti siellä näkyy taajuudet modeemissa n28 ja n78 voiko puhelimessa olla kans tuollainen yhdistelmä kun on vaan yhdellä taajuudella sitä vaihtaa n28 ja n78 välillä tai joku muu yhdistelmä tietoa oikein netistä löydä onko siihen joku tietty puhelin malli vai eikö sitä ole vaan vielä

Se riippuu puhelimesta että voiko se käyttää 2CA:ta itsenäisessä 5G SA verkossa, puhelimen pitää tietysti olla vain SA tilassa (NR only). Esim. Samsung Galaxy A34 5G osaa käyttää 2CA itsenäisessä 5G verkossa.


Mulla on elisa 5g+ sa tilassa puhelin oneplus 12r 


Mulla on elisa 5g+ sa tilassa puhelin oneplus 12r 

Kyllä tuossa mitä suuremmalla todennäköisyydellä on käytössä kaksi taajuutta. Voi olla vain vaikea todentaa sitä ilman roottia, koska ei oikein mikään normaali verkkotestisofta kerro sitä, nimittäin Androidin rajapinta ei oikein kerro kunnolla kuin päätaajuuden.


Ainakin mulla näkee 5G SA tilassa Cellmapperistakin et käyttää 2CA:ta kun siinä näkyy “2CC: 10,100 MHz” (RIL Reported Bandwiths). Ja ServiceMode:sta näkee myös milloin CA on käytössä.


Tähän viitaten, voisi kysyä, että miksi 5g+ tuki on Samsungin malleista A34:ssa, muttei esim. A54:ssa,  onko tarjonnan tarkoitus laajeta?


Osallistu keskusteluun