Vastattu

Puhelinliittymä / sim modeemissa ei toimi

  • 15 August 2023
  • 3 kommenttia
  • 139 katselukerrat

Tuli ostettua 5G modeemi-reititin joka toimii sim kortin avulla. Ajattelin testata sitä puhelimen 5g sim kortin avulla mutta ei tahdo intternettiin yhdistää ollenkaan, masto 150m päässä joten siitä ei kyse.

Mietein että johtuisiko siitä että tuo puhelimen SIM kyselee sitä PIN koodia ja modeemissa ei saa sitä mitenkään laitettua niin ei toimi tämän takia?

 

Tuli mieleen kysäistä ennenkuin ostan mobiililaajakaistan SIM kortin joka kävisi varmaan tuohon.

Tämäkin olisi varmaan koska niissä ei varmaan ole sitä PIN koodi suojausta (en tiedä en ole omistanut)

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi JJJku 15 August 2023, 21:34

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Aika usein voi nykyään syöttää PIN-koodin myös modeemissa. Mutta helpoin on tietysti laittaa se kortti takaisin puhelimeen ja poistaa PIN-koodin kysely käytöstä.

(Puheliittymä toimii kyllä ihan täysin 5G-modeemissa ja sillä helppo kokeilla.)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Yleensä reitittimien käyttöliittymissä on mahdollisuus käydä syöttämässä pin-koodi. Oletko kirjautunut reitittimen hallintaan?

Helpoimmalla toki pääsee, kun kääntää pin-koodin kyselyn pois päältä laitteella, jonka valikot ovat valmiiksi tutut, kuten puhelimella.

Käytännöt pin-koodin kyselyn suhteen ovat vaihdelleet vuosien varrella. Näin mobiililaajakaistankin sim-kortti voi kysyä pin-koodia.

Joo, syynähän oli just se mitä aattelin, pin koodi suojaus. Kytkin sen pois, jotenkin jos saan tuon hallinnan toimimaan (nokia fastmile 5g cpe laitteena). Koitin sitä saada mutta saneli että ei saa yhteyttä siihen sivuun. Noh, nyt netti tuon kautta toimii hetken etsinnän jälkeen.

Osallistu keskusteluun