Vastattu

Taskupuheluja tuntemattomiin numeroihin

  • 1 August 2023
  • 5 kommenttia
  • 243 katselukerrat

parina viimeisenä päivinä puhelimeni on soittanut haamupuheluja satunnaisesti vieraille ihmisille joiden numeroja minulla ei ole puhelimessa. Onko jonkun kohdalle sattunut samaa ja miten voi korjata vian ?

 

EDIT: 1.8.2023 // Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi. -Burnett

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 3 August 2023, 15:07

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7

parina viimeisenä päivinä puhelimeni on soittanut haamupuheluja satunnaisesti vieraille ihmisille joiden numeroja minulla ei ole puhelimessa. Onko jonkun kohdalle sattunut samaa ja miten voi korjata vian ?

 

EDIT: 1.8.2023 // Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi. -Burnett

Onhan se vähän outoa, että tuntemattomiin numeroihin menee.

Kokeile vaikka puhelimen uudelleenkäynnistystä.

Kannattaisikohan ihan palauttaa tehdasasetukset.

 

Samsungissa ainakin voi estää taskupuhelut.

Ohjetta tuolla:

Vahinkokosketusten estäminen Galaxy-älypuhelimessa

 

Tuoltakin voi kokeilla:

Haittaohjelmien tai vaarantuneiden ohjelmistojen poistaminen

Esim:

“Tarkista Android-laitteen ja tietosuojan päivitykset”

 

“Jos haluat poistaa laitteellasi olevia haittaohjelmia, sinun kannattaa palauttaa Android-laitteen tehdasasetukset.”

Voipi olla kyse tuollakin kerrottavasta ikävästä ilmiöstä:

Rikolliset voivat kaapata kenen tahansa numeron

“Puhelinnumeron väärinkäytöstä kannattaa ilmoittaa omalle operaattorille.”

 

 

 

 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Puhelimen voisi jättää pöydälle tai jonnekin “ei-taskuun”, jossa se ei vahingossa pääse soittelemaan. Jos soittelut jatkuvat, on kenties jokin softaongelma.

Aika outo sattuma olisi, että puhelin “taskussa” ollessaan onnistuisi virhekosketuksella valitsemaan jonkin olemassaolevan numeron ja puhelu yhdistyisi. Saattaa olla jokin haittaohjelmakin.

Joskus olen tahattomasti soittanut tuntemattomalle, kun puhelin on taskussa avannut selaimen ja onnistunut valisemaan sivulla olevan puhelinnumeron.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Näkyykö nämä soitetut puhelut oman puhelimesi soittosovelluksen lokissa? Vai onko niin, että oman puhelimesi loki väittää ettei puheluja olisi tehty, mutta saat soittoja tai viestejä takaisin näiden “haamusoittojen” kohteilta mistä käy sitten ilmi että olisit heille mukamas soittanut? 🤔 Mietin että tässä olisi @DaniN hyvä tarkennus siihen, että saadaan rajattua onko kyse esim. huijaussoitoista jossa onnettomasti vain satutaan käyttämään sinun numeroasi, vai ihan oikeastiko puhelimesi soittelee vieraille.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Eräällä tutulla käynyt niin, että hänen numeronsa on epäonnisesti valittu "huijaussoittojen" numeroksi. Eli vastaanottaja näkee, että tuttu olisi soittanut, vaikka näin ei todellisuudessa ole. Puhelimen lokiin ei jää mitään jälkeä ja puhelin on puhdas haittaohjelmista.

 

Tässä voisi olla samanlainen tilanne. Kannattaa tosiaan pitää puhelin näkyvillä asian kartoittamiseksi. Jos joku soittaa takaisin, kysy milloin puhelu on tullut hänelle. Tällä pystyy myös rajaamaan sitä, onko puhelimesi oikeasti voinut soittaa itsestään näitä puheluja.

Osallistu keskusteluun