Elisa Sähköpostipalvelu uudistuu ja kuukausimaksu nousee


Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Siis aivan järjetön nosto heti, eikä mitään valinta mahdollisuutta pienemmälle sähköpostille.

Se on 1Gt ja 5€ kk. Sitä on muutenkin kallista elää tänäpäivänä kun kaikki vaan kallistuu.

Minä meinaan ainakin irtisanoa netikka S-sähköposti sopimuksen.

 


103 kommenttia

Käyttäjätaso 4

Ensin Elisa lopetti kotisivutilan. Sitten se nosti sähköpostin hintaa. Saan kotisivutilan ja sähköpostin Zonerilta halvemmalla kuin Elisalta pelkän sähköpostin. 

Elisa mainostaa että sähköpostin hinta nousee ja sen takia voi irtisanoa sopimuksen. 
Tässä mättää se että sopimuksen voi joka tapauksessa irtisanoa ihan riippumatta siitä nostaako Elisa hintaa vai ei. Irtisanoin sen jo.

Toinen mikä mättää on se että nyt saadaan muka lisää postilaatikkotilaa uudistuksen myötä. Se on VALE, sillä lisätilaa on saanut ennekin rahalla. Kyse on itseasiassa lisätilan pakkomyynnistä.

 

Yksi syy irtisanomiseen on myös se että Elisa tunki aikoinaan pihapiirini lähelle maisemaa pilaavia luvattomia 5G-mainoskylttejä. (Kävin kaatamassa muutaman.) Elisan nettisivut ovat täynnä häirikkömainontaa joka häiritsee niillä asiointia. Elisan pitäisi ottaa oppia veroviraston nettisivuilta. Niillä on vain oleellinen asia, ei häirikkömainontaa. Häirikkömainonta pistää vihaksi ja siksi vähentää myyntiä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Viesti korotuksesta tuli minullekkin tänään. En kaipaa enempää tilaa spostiini, 200 mt on ollut ihan riittävä. Mitä seuraavaksi, 2000 mt ja 10 eur? Taatusti tiedetään,että spostin lopetus teettää aika paljon työtä, jos aiemmpi osoite ollut vuosia käytössä. osoite on levinnyt  moneen paikkaan terveydenhuoltoa ym.myöten, joten vaihtaminen ei ole yksinkertainen tapahtuma, vaan vie aikaa. Lisäksi roskapostin määrä kasvaa ja ei, minun ei pitäisi opetalla it sanastoa ja osata tehdä kaikki jippoja estääkeseni jt mitä en halua, vaan operttorin pitää poimia roskat pois,koska siitä maksetaan. Tästä ollut vuosia sitten jo puhetta. Kaikki kaadetaan asiakkaan vastuulle, VÄÄRIN. Lisäksi palvelua olisi,jos olisi muutama vaihtoehto laatikon koolle, mitä haluaa/tarvitsee, vaan ei.  Itselle tulee jos jonkinlaista seksiin liittyvää tarjontaa, vehkeen kasvatusta myöten ja tarjouksia miehille/naisille, vaikka en ole ko sivuilla vieraillu luurilla ikinä. Eivät tiedä kumpi olen itse,j oten molempia tarjotaan. En ole ko saiteilla käynyt,joten osoitteeni on ollut kaupan ja ties monetko yhteistyökumppanit(elisan) ovat osoitettani jakanu. Toisaalta kun suoni otsassa pullistuu,niin saattaa joku lopettaa koko lootan. Ahneella on …………………………………………..!

Käyttäjätaso 4

Sähköpostin vaihto on todellakin iso rumba. (Pankki, hammaslääkäri, Suomi.fi -viestit, hukatun salasanan palautusosoitteet jne jne jne. Linked In osoitteen vaihto oli erityisen hankalaa.) Mutta yksi hyvä puoli siinä on se että uusi sähköposti ei ole roskapostittajien tiedossa. Minulla on ollut Elisan postin kanssa sellainen ongelma, että asiallisiakin posteja on joutunut roskiin. Suodatusta tapahtuu sekä Elisan päässä että myös oma sähköpostiohjelmasi voi tehdä sitä.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Aivan tässä on edessä iso operaatio, pitää käydä kaikki Paikat läpi missä on tullu käytettyä elisan sähköpostia. Mutta se on varmaa etten 5€ maksa tuosta paketista.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

en oo teinityttö, mut eläkkeelläkin menee aikaa kaiken veivaamiseen. Pakko kai se totuus on joskus kohdata ja hiljalleen alkaa siirtää asioita gmailiin, sitä mukaan kun kohdalle osuu. Kaikkea ei edes muista mihin osote levinny parissakymmenessä vuodessa. Lisäks päälle aliakset,jota käyttäny esim.matkoja varatessa tm.. Jotenkin olis toivonu et olis edes mahdollisuus valita minkälaisen laatikon koon haluaa/tarvitsee,vaan ei. Ikävää et ns. pakkopullana syötetään jt mitä ei tarvitsr ja itä mainostetaan hyvänä. Ihan sama liittymien kanssa. Koton 50 mega laajakaista ja telkut,tietsikat ym toimii, ni mitä hittoo tekisin esim. 600 megan puh.liittymällä, no en hevon v….siis huttuu. Valintaa ei voi enää tehdä, ainut missä voi niin katsosoa onko muulla operaattorilla minkälaista ja mihin hintaan tarjolla. On maailma oudoks menny.

 

joo kyllä on kunnon rosvousta elisalta!! minä loin aikoinaan emailini wippies.fi palveluun joka oli ilmainen,viime vuonna elisa alkoi vaatia siitä 2.9e kk maksua. kyllä se alkoi tuntua siltä että tässä petetään ihmisiä,aina on ennen kuulunut internet ja puhelinliittymiin mukaan ilmainen email osoite.

ja tuo 4.9e kk on liikaa. just tein siirrot kaikkiin tunnuksiini ja maaliskuussa lähtee elisan s-posti palvelu kaatopaikalle. täytyy muutkin palvelut katsella muualta. itse olen ollut elisassa varmaan 15 vuotta asiakkaana yhtäjaksoisesti mutta he eivät tunnu kiittävän mitenkään muuten pitkää asiakkuutta kuin nostamalla hintoja, sitten kun vaihdan muualle liittymät niin kyllä aletaan sitten elisalta soitella mutta silloin se on jo myöhäistä. kannattaisi heidän vaan pitää ne asiakkaat tyytyväisinä jotta he pysyisivät asiakkaana. heillä on nyt peiliin katsomisen aika tullut.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Ite vaihdoin heti jo pois kun meni maksulliseksi. Onneksi ei ollut ihan hirveä urakka itsellä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Juu en ymmärrä mitä muutamadsa v uodessa on yapahtunut, nìin että pitää moista v rahastaa🤔. Vuosia oli kuitenkin liittymään kuuluva, ek erikseen laskutettava palvelu. "Ylhääĺlä" taitaa joku n haluta bonareita ja ei se tavis duunarin vika ole. Tavikset vaan yleensä kohtaa ekana sen kiukkusen asiakkaan(valitettavasti). Alan nyt itsekkin hiljalleen jakelee mailia aina kun kohdalle osuu. Kerrasta poikki ei voi. Toki spotin edelleen löhetys, mut se tuskin toimiinjos vanhan kokonaan lopettaa. Hiljaa hyvä tulee, kiireessä tulee.vaan k.

...…ä lapsia

Käyttäjätaso 7

Ei Elisa olisi Elisa , jos hinnat ei “uudistuksessa" nousisi. Olen ollut asiakkaana 80-luvulta asti ja en kyllä muista yhtään kertaa.

No vielä emme tiedä millainen se uusi posti on , mutta kyllä sen pitää toimia varsin hyvin , että on hintansa väärti.

No kaipa silläkin jokin arvo on , että palvelimet ainakin osittain ovat Suomessa ja palvelussa ei ole mainoksia. Noissa “ilmaisissa" eli mainosrahoitteisissa palveluissa tietoturva on kovin kyseenalaista.

Käyttäjätaso 7

Kaikki on suhteellista.

Eihän tuo hinnan korotus ole kuin

muutaman (pienen) tomaatin, parin desin (baari) oluen,

bensalitran hinnan verran, jne.

 

Käyttäjätaso 7

Taitaa olla taka-ajatuksena loppujenkin maksuhaluttomien savustaminen pihalle. Sen jälkeen maksukykyiset ja -haluiset asiakkaat on helpompi myydä jollekin taholle, jota tämmöisen palvelun tarjoaminen oikeasti kiinnostaa.

Ja jos nyt sattuisi käymään niin, että maksukykyisiä ja -haluisia asiakkaita ei ole lainkaan, säästyy myyntiprosessin vaiva ja voi suoraan laittaa lapun luukulle.

 

(sorry vaan, että menin paljastamaan tämän pitkäntähtäimen suunnitelman, jota tuskin on kovin alas komentoketjussa vielä kerrottukaan)

Käyttäjätaso 7

Taitaa olla taka-ajatuksena loppujenkin maksuhaluttomien savustaminen pihalle. Sen jälkeen maksukykyiset ja -haluiset asiakkaat on helpompi myydä jollekin taholle, jota tämmöisen palvelun tarjoaminen oikeasti kiinnostaa.

Ja jos nyt sattuisi käymään niin, että maksukykyisiä ja -haluisia asiakkaita ei ole lainkaan, säästyy myyntiprosessin vaiva ja voi suoraan laittaa lapun luukulle.

 

(sorry vaan, että menin paljastamaan tämän pitkäntähtäimen suunnitelman, jota tuskin on kovin alas komentoketjussa vielä kerrottukaan)

Voihan se PTS:ssä olla.😃

Telia taannoin ilmoitti lopettavansa postinsa , mutta sai asiakkailta sen verran kuraa silmilleen , että päätyi lopulta myymään koko roskan Fjordmail Technologies AS:lle.

No postitilit säilyivät , mutta palveluntarjoaja vaihtuu.

Nyt lähtee sähköpostit ym. elisalta. Sama juttu puhelinliittymässä, ei ole 4g tarjolla, surkeeta palvelua

Ei ei ei. 3€ oli vielä ok, nyt pitää urakoida lukuisia muutoksia ja vaihtaa gmailiin. 

Onhan tämä korotus aivan törkeä, varsinkin kun ei tee mitään sähköpostin lisätilalla. Ennemmin maksan 1,99€ Googlelle ja saan 100Gt lisätilaa jolla on käyttöä.

Käyttäjätaso 4

Koton 50 mega laajakaista ja telkut,tietsikat ym toimii, ni mitä hittoo tekisin esim. 600 megan puh.liittymällä, 

 

Ei mitään. Mulla YouTube ja Yle Areena takkuili aikoinaan. Syyksi paljastui se että nopeuteni oli 0,256 megaa! Nostin sen yhteen megaan, ja johan takkuilu loppui. Nykyään noin hitaita liittymiä ei ole edes saatavilla.

Liittymien nopeudet eivät ole todellisia nopeuksia, vaan teoreettisia maksiminopeuksia, jotka voi ehkä saavuttaa silloin kun kukaan muu ei ole netissä samaan aikaan.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +3

Mulla on toi maksullinen versio. Aikoinaan otin sen siksi että

palvelimet ja niiden hallinta on Suomessa. Hommasta putoaa pohja pois

jos maili-palvelimet ei olekaan enää tai joskus tulevaisuudessa Suomessa.

Hinta sinänsä ei ole kovin suuri, ainakaan itselleni. Tosin jäi epäselväksi, mitä

sillä uudella hinnalla saa. Säilyykö kaikki maili-laatikot vai onko tuo hinta

per maili-laatikko. Tarkoitan siis fyysisiä maililaatikoita. Tällä hetkellä on 

2 käytössä. Myöskään Telia tyylinen ratkaisu ei kiinnosta. Katselin myös aikanaan

omaa domainia ja siihen sähköpostia, mutta se tuntui silloin olevan rahan hukkaa.

Tarvetta kun ei ole kuin noille verkkokauppojen vahvistuksille, sun muille.

Ilmoitus muutoksesta oli vähän sekava ja siinä siinä oli hyvin vähän todellista

tietoa mikä säilyy mikä ei.

Käyttäjätaso 4

Ei se gmailkaan ole hyvä ratkaisu. Minulla on useita gmail tilejä käytössäni, muun muassa yksi yhdistyksen tili. Google on saanut jostain syystä päähänsä, että olen paha hakkeri. Se pyytää kovin usein minulta kaksivaiheista vahvistusta. Vahvistuspyyntö menee usein sen puhelimeen joka loi tilin.

Toinen ongelma: Minulla oli tabletissa kaksi tiliä, omani ja toinen. Siinä toisessa oli WhatsApp toiselle puhelinnumerolle kuin omani. (Tabletissa ei ole simmiä, käytän sitä WiFin kautta.) Varakopioin WhatsApp viestit tuolle toiselle google tilille ja laitoin tehdasasetuksiin koko tabletin.

Yritän kirjautua pöytäkoneella kakkostililleni. Se pyytää vahvistusta käyttäen tablettia jossa ei ole enää kakkostiliä. En voi edes luoda tablettiin tätä kakkostiliä, koska en pääse kakkostilieni. Muna/kana ongelma.

Myöhemmin yritän uudelleen pöytäkoneeltani. Google ilmoittaa näin:
 

Seuraavaksi saan tämän:

Puhelimessa ei ole kakkostiliä, joten en saa kyseiselle tilille tarkoitettua koodia.

Aiemmissa henkilöllisyyden varmistuksissa vaihtoehtoina on ollut se että koodi lähetetään sähköpostiin tai tekstiviestinä, mutta nyt ne ovat poissa ainakin tämän tilin kohdalla. Se ei kysy enää myöskään varmistusta bluetooth yhteydellä jota se on joskus ennen tehnyt.

Muiden tilien kohdalla puhelimella varmistus on toiminut siten, että puhelimeen ilmestyy tiedote jossa lukee "Joku yrittää kirjautua tilillesi, oletko se sinä. Valintana on kaksi nappia, Kyllä ja Ei. Nyt sitä ei ole kun puhelimessa ei ole kakkostiliä eikä sitä saa sinne koska tarvitsen tämän kakkostilin jotta voisin lisätä tämän kakkostilin puhelimeen. Siis muna/kana ongelma.

Pahaa pelkään että olen menettänyt tämän kakkostilin ja sille varakopioidut WhatsApp viestit lopullisesti. Siellä oli tavaraa myös Google drivessä ja paljon sähköposteja. Jostain syystä pääsen kumminkin kännykällä kakkostilin sähköposteihin, mutta en minnekään muualle. Pöytäkoneella en pääse edes sähköposteihin.

SIIS VAROITUS: Datasi ei ole tuvassa Googlella.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Kaikki on suhteellista.

Eihän tuo hinnan korotus ole kuin

muutaman (pienen) tomaatin, parin desin (baari) oluen,

bensalitran hinnan verran, jne.

 

Niin ei ehkä sulle tunnu missään,mutta meikäläisellä on pankkilainat, auto, sähkölaskut, puhelin, netti, ruoka .jne…. Ja lomautus tulossa viikonpäästä. Että kyllä sitä joutaa joka sentin laskemaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Kannattaa ehdottomasti katsoa, että miltä uudistunut sähköpostipalvelu näyttää. Positiivisena juttuna pidän tätä uudistumista, webmailin uudistusta on usein täällä OmaYhteisössäkin pyydetty vuosien varrella. 🙂 Jos uudistuksen jälkeen palvelu ei sitten täytä odotuksia, niin eroonhan siitä totta kai pääsee myöhemminkin.

Monesti Elisan sähköpostipalvelua verrataan Gmailiin, Hotmailiin yms. ulkomaisiin palveluihin ja toki itsekin näitä (osittain) käytän. Olen kuitenkin valmis hieman maksamaan myös palvelusta - jos (ja kun) ulkomaisen sähköpostipalvelun kanssa tulee joskus ongelmia, apua ei saa ihan noin vain (ainakaan oman kokemukseni mukaan). Elisan sähköpostipalvelun tapauksessa taas tiedot pysyvät visusti Suomessa ja selvää suomea/ruotsia/englantia puhuva asiakaspalvelukin löytyy.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Näillä hinnan korotuksilla häädetään maksukyvyttömät ilmaisen puolelle (Gmail, Hotmail, Yahoo tai Proton). Näissä on se hyvä puoli että näissä on paljon toimivampi roskapostin suodatus kuin Elisan sähköpostissa. Ja jos haluaa lisätilaa Gmailissa ja Hotmailissa niin se on paljon edullisempaa kuin Elisalla.

Vaikka Gmailin ja Hotmail on ulkomaalaisia niin molemmilla on palvelin Suomessa. Kun käytämme noiden palveluita niin liikenne menee heidän Suomi palvelimen kautta ja data tallentuu sinne. Googlella on palvelin Haminassa ja Microsoftin palvelin on Uudellamaalla ja juuri oli uutisissa juttu että ne rakentaa lisää datakeskuksia Suomeen. Toinen tulee Espooseen ja toinen Kirkkonummelle.

Siksihän ne on rakentanu palvelimet Suomeen että data pysyy lähellä ja samassa maassa ettei niitä tarvii kaukaa hakea jolloin tulisi turhan ylimääräistä liikennettä verkkoon.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

@Kribe, kokeile, pääsetkö kirjautumaan Googlen tilihallintaan. Jos pääset, poista Android-laite tililtäsi. Liekö hallinnoi Google tiliäsi → tietoturvalaitteesi.

Vastaisuuden varalle ohje kaikille:

Google tiliä ei saa syöttää yhteenkään Android-laitteeseen, tai se on syötettävä useaan Android-laitteeseen.

Mikäli Google-tili on syötetty vain yhteen Android-laitteeseen ja se menee rikki tai katoaa, riski Google-tilin menettämisestä on olemassa.

Itsekin olen kerran tapellut Googlen kanssa 42 minuuttia päästäkseni sisään, kun mikään muu kirjautumisvaihtoehto kuin Android-laite ei kelvannut. Kaiken lisäksi ensimmäinen Android-laite ei suostunut laskemaan kirjautumiskoodeja. Onneksi tili sattui olemaan toisellakin Android-laitteella käytössä, jonka kautta loppujen lopuksi pääsin sisään.

Nykyään en enää pidä lainkaan Android-laitteita kytkettynä Google-tiliin. Jos play-kaupasta täytyy asentaa jotakin, kirjaudun tarvittaessa Googleen. Asennuksen jälkeen käyn heti poistamassa laitteen tilihallinnasta.

Käyttäjätaso 7
 

Hommasta putoaa pohja pois jos maili-palvelimet ei olekaan enää tai joskus tulevaisuudessa Suomessa. Hinta sinänsä ei ole kovin suuri, ainakaan itselleni. Tosin jäi epäselväksi, mitä sillä uudella hinnalla saa. Säilyykö kaikki maili-laatikot vai onko tuo hinta per maili-laatikko. Tarkoitan siis fyysisiä maililaatikoita. Tällä hetkellä on 2 käytössä.

 

Tässä tiedote:
 
Elisa Sähköpostipalvelu uudistuu ja kuukausimaksu nousee 
 
Elisa Sähköpostipalvelusi uudistuu huhtikuusta alkaen. Palvelu sisältää jatkossa reilusti enemmän sähköpostitilaa – 1000Mt aiemman 200Mt sijaan. Myös Webmailin käyttöominaisuudet tietokoneella, tabletilla ja puhelimella paranevat.
Muutos ei edellytä sinulta toimenpiteitä. Muutoksen myötä Elisa Sähköpostipalvelusi hinta on 1.4.2023 alkaen 4,99 €/kk. Nykyinen hinta 2,90 €/kk on voimassa 31.3.2023 asti. Muutoksen johdosta sinulla on oikeus irtisanoa palvelusi. Irtisanomisen voi tehdä osoitteessa omaelisa.fi kohdassa Elisa Sähköpostipalvelu tai asiakaspalvelussamme kahden viikon irtisanomisajalla.
 
Näin palvelusi uudistuu
 
Sähköpostitila 1000Mt (1Gt) on automaattisesti käytössäsi 1.4.2023 alkaen.

Alla kerrotut webmail.elisa.fi-palvelun uudistukset tulevat voimaan huhti-toukokuussa.
Saat vielä sähköpostiviestin muutamaa päivää tätä ennen. Muutos tapahtuu automaattisesti, joten voit käyttää sähköpostiasi normaalisti. Käyttäjätunnuksesi, salasanasi, viestisi ja asetuksesi säilyvät ennallaan.
  • Käyttöliittymä ja ulkoasu paranevat.
  • Roskapostisuodattimen asetukset, Lomavastaaja ja Automaattinen edelleenlähetys löytyvät jatkossa kätevästi Webmailista. Ominaisuudet poistuvat OmaElisasta.
  • Roskakoriin viedyt viestit saa takaisin vielä 90 päivää roskakorin tyhjentämisestä.
  • Itse määritellyistä osoitteista saapuvat tai määriteltyjä sanoja sisältävät viestit voi ohjata suoraan roskakoriin.
     
Turvalliseen ja kotimaiseen Elisa Sähköpostipalveluun kuuluu edelleenkin viisi sähköpostiosoitetta, roskapostisuodatin ja virusturva. Palvelimet sijaitsevat Suomessa ja EU-alueella.
 
Hintaan kuuluu käsittääkseni laatikoita edelleen 5 kpl kuten ennenkin , vaikka edellä puhutaan osoitteista ja palvelimet ovat Suomessa ja osin EU:n alueella.
Käyttäjätaso 7

Vaikka Gmailin ja Hotmail on ulkomaalaisia niin molemmilla on palvelin Suomessa. Kun käytämme noiden palveluita niin liikenne menee heidän Suomi palvelimen kautta ja data tallentuu sinne. Googlella on palvelin Haminassa ja Microsoftin palvelin on Uudellamaalla ja juuri oli uutisissa juttu että ne rakentaa lisää datakeskuksia Suomeen. Toinen tulee Espooseen ja toinen Kirkkonummelle.

Google ja Microsoft ovat jo pitkään riidelleet EU:n kanssa GDPR-direktiivistä , joka edellyttää , että EU-kansalaisten tietoja ei saa siirtää EU:n ulkopuolisiin palvelimiin mm. Yhdysvaltoihin.

Se , että em. yhtiöillä on palvelimia Suomessa ei takaa vielä yhtään mitään , kun niiden tietoja replikoidaan ympäri maailmaa oleviin palvelimiin. Sitä en tiedä joko EU ja Google sekä Microsoft ovat päässeet yhteisymmärrykseen asiasta ja suomalaisia palvelimia ei enää replikoida EU:n ulkopuolelle.

Käyttäjätaso 7
Turvalliseen ja kotimaiseen Elisa Sähköpostipalveluun kuuluu edelleenkin viisi sähköpostiosoitetta, roskapostisuodatin ja virusturva. Palvelimet sijaitsevat Suomessa ja EU-alueella.
 
Hintaan kuuluu käsittääkseni laatikoita edelleen 5 kpl kuten ennenkin , vaikka edellä puhutaan osoitteista ja palvelimet ovat Suomessa ja osin EU:n alueella.

 

Voisiko elisalaset kommentoida tuota yllä olevaa. Onko erillisiä laatikoita jatkossa edelleenkin viisi (5) ja niihin saa myös aliasosoitteita???

Osallistu keskusteluun