Vastattu

Elisa sähköpostipalvelun irtisanominen

  • 3 March 2023
  • 3 kommenttia
  • 542 katselukerrat

Käyttäjätaso 1

Olen aikeissa irtisanoa Elisa sähköpostipalvelun kuukausimaksun nousun takia. Minulla on Gmail-sähköposti, mutta en ole käyttänyt sitä juurikaan. Mitä kaikkia toimia minun täytyy tehdä irtisanoessani Elisan sähköpostipalvelun? Kaikissa viranomaispalveluissa minulla on tällä hetkellä Elisan sähköpostiosoitteeni. Miten menettelen niiden suhteen? Myös kaikissa  muiden eri palveluiden tunnistautumiseen on Elisan sähköposti. Täytyykö kaikki nekin muuttaa? Mitä tapahtuu sähköposteille, jotka lähetetään minulle lopettamaani Elisan sähköpostiin? Mikä olisi hyvä (ilmainen) sähköpostipalvelu, mikä korvaisi Elisan sähköpostipalvelun?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Tonttu66 4 March 2023, 05:42

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Pitää vaihtaa postiosoite ennen kun vanha sulkee. Jossain tapauksissa voi muuten ilmetä ongelmia.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +2

Sinun pitää päivittää kaikissa palveluissa Elisan sähköpostiosoite Gmail-osoitteeksi. Lähes kaikista palveluista löytyy mahdollisuus vaihtaa sähköpostiosoite. Palveluun kirjaudutaan Elisan sähköpostiosoitteella, palvelun tiliasetuksissa vaihdetaan uusi Gmail-osoite, ja palvelu lähettää vahvistusviestin Gmail-osoitteeseen. Gmail-osoitteeseen tulevassa viestissä on linkki, jota napsauttamalla uusi osoite aktivoituu.

Itse tein tämän toimenpiteen pari vuotta sitten. Palveluita, joissa vaihdoin osoitteen, oli varmaankin 100 kpl, joten se oli aika iso työ, ja ihan kaikkia palveluita ei edes heti muistanut. Samalla kannattaa ottaa käyttöön Googlen Password Manager, ja vaihtaa jokaiseen palveluun yksilöllinen salasana tietoturvan parantamiseksi (jos asia ei ole muuten kunnossa).

Itse irtisanoin Elisan sähköpostipalvelun päättymään nyt hinnankorotuksen takia. Palvelun päättymisen jälkeen vanhaan osoitteeseen lähetetyistä viesteistä tulee lähettäjälle ilmoitus, että sähköpostiosoitetta ei ole olemassa ja viesti ei luonnollisestikaan mene perille.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Itsellä tuli yhdestä palvelusta vahvistusviesti vanhaan osoitteeseen. En muistanut koko palvelua ensin ja olin Elisan postikin jo sulkenut. Onneksi sen sai vielä sähköposti jumpalla korjattua.

Osallistu keskusteluun