Vastattu

Lähtevän postin palvelin

  • 13 June 2022
  • 4 kommenttia
  • 1100 katselukerrat

Mulla on Applen läppäri ja käytän Mail posti-ohjelmaa ja gmail postia. Kännykkä modeemina (Elisan liittymä) niin herjaa vaan lähtevänpostinpalvelinta. 
Onko Elisan lähtevänpostinpalvelimella jokin esto päällä kun postit ei lähde ? 
Muitten operaattorien liittymillä tämä toimii !!!

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Snouppi 23 June 2022, 15:56

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

1990-luvulla tuo vielä onnistui, mutta nykyään käyttäessäsi Gmailia, postit tulee lähettää Gmailin palvelinten kautta. Muutoin useimmat vastaanottajat luokittelevat viestit roskapostiksi.

Vaihda siis lähtevän postin palvelimeksi smtp.gmail.com, portti SSL/TLS-protokolla käytettäessä 465 sekä STARTTLS-protokollaa käytettäessä 587.

Huomioi myös, että Google poisti tavanomaisen salasanakirjautumisen käytöstä 30.5.2022. Muista siis valita kirjautumistavaksi OAuth2 tai kirjaudu Google-tilillä.

Mikäli sähköpostiohjelmasi ei tue OAuth2:sta, joudut ottamaan sovelluskohtaiset salasanat käyttöön, mitä ei Googlella voi tehdä ennen kuin olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön.

Kitos vinkistä mut tuo ei toimi Elisan liittymällä , muitten kylläkin. 
Tulee ihan sama herja.
1990-luvulla oli iMac:t ei ollut läppäriä, eikä gmailia, muuten hyvä. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Moikka @T3ro! Millä tavoin nuo sähköpostin asetukset on tällä hetkellä määritetty? Lisäsitkö alkujaan käsin palvelinasetukset? 🤔 Gmailin omilla asetuksilla tuon uskoisin toimivan ja menevän läpi parhaiten sekä näiden tulisi automaattisesti tunnistua tilin lisäämisen vaiheessa. Lisätietoa löydät täältä https://support.apple.com/fi-fi/HT204093

Mulla on MacMini + Mail + (yhtenä) postipalveluna Gmail. Ensin jouduin ottamaan käyttöön (30.5 jälkeen) Mac- & GMailiin sovelluskohtaisen salasanan voidakseni edelleen käyttää POP-protokollaa (kts irrituksen viesti). Nettiyhteytenä Elisan kaapelimodeemi ja MacMailiin määriteltynä lähtevän (SMTP) postin palvelimeksi kolumbus, kun mikään muu ei (aikoinaan) toimi(nut). Haittapuolena tästä oli, että jotkut sähköpostiohjelmat tulkitsivat lähettämät viestini roskapostiksi, kun sposti lähti “väärän” palvelutarjoajan SMTP-palvelimen kautta. Tästä ongelmasta pääsin eroon ensin poistamalla MacMailin (Tilit-alta) kaikki (käsin määritellyt) SMTP-palvelimat ja lisäämällä MacMailiin toisen Google-tilin, jolloin tilitietoihin tuli automaattisesti, ei pelkästään Gmailin, vaan myös olemassa oleviin Exchange- ja iCloud-sähköpostitileihin omat lähtevän postin palvelimensa (tilinsä). Aikaisemmin ne halusivat käyttää tuota kolumbusta.

SMTP-palvelimen luettelo on edelleen tyhjä eli niiden tietoja ei enää pääse muokkaamaan, ei tosin ole tarvettakaan, kun spostit lähtevät kunkin palveluntarjojan omien palvelimien kautta :-)