Vastattu

Lähtevän postin palvelin smtpa.kolumbus.fi

  • 5 April 2021
  • 1 kommentti
  • 334 katselukerrat

Hei. Onkohan kyse ominaisuudesta vai käyttäjän virheestä, kun en keksi, mistä voisi lukea kaikkia eri laitteilla lähetettyjä viestejä.

Nyt viestit on etsittävissä vain käytetyn laitteen lähetetyt -kansiosta (vaikkapa Outlook tai wepmail.elisa.fi). Ongelmana on se, että tietää esimerkiksi pari vuotta sitten lähettäneensä viestin, muttei jaksa muistaa millä laitteella.

Eli kysymys, tallennetaanko kaikki palvelin kautta lähetetyt viestit johonkin niin, että ne on käyttäjän haettavissa kootusti?

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 5 April 2021, 20:35

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

SMTP-palvelin ei tallenna viestejä pysyvästi. Ne poistetaan heti, kun viesti on saatu välitettyä eteenpäin seuraavalle postipalvelimelle.

Mikäli haluat kerätä lähetetyt viestit talteen useilta laitteilta, määrittele jokaisen laitteen postiohjelman asetuksiin, että lähetetyistä viesteistä tallennetaan kopio IMAP-palvelimella sijaitsevaan kansioon. Tämä toki auttaa ainostaan uusiin lähettämiisi viesteihin. Ne mitä olet jo lähettänyt, ovat hujan hajan joka laitteessa.

Muista myös tarkkailla IMAP-laatikkosi täyttymistä ja tarvittaessa arkistoi vanhat viestit esimerkiksi tietyille tietokoneelle. Jatkossa löydät vanhat viestisi tuolta arkistokoneelta.