F.A.Q.

Mikä on Elisa Sähköpostipalvelu?

 • 28 July 2021
 • 8 kommenttia
 • 3179 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +8
 • OmaYhteisön yhteisömanageri
 • 271 kommenttia

Edit 28.6.2023: Elisa Sähköpostipalvelu uudistuu syyskuun 2023 loppuun mennessä.

Lue lisää Elisa Sähköpostin uudistuksesta 


_____________________________________________________________________

Elisa tarjoaa kotimaisen ratkaisun sähköpostin käyttöön. Elisa Sähköpostipalvelu on kk-maksullinen palvelu, ja sen voi tilata uutena osoitteesta elisa.fi/sahkopostipalvelu.
 

Mitä maksullinen sähköpostipalvelu sisältää?

 • 1-5 sähköpostiosoitetta (koko 200 Mt per sähköposti), joita voit luoda OmaElisassa
 • Roskapostisuodatuksen, jonka tallennusasetuksia ja käsittelysääntöjä voit hallinnoida OmaElisassa
 • Virusten skannauksen sähköpostiliikenteestä, joka poistaa viruksia sisältävät viestit ennen kuin ne saapuvat sähköpostiisi

Mistä voin käyttää sähköpostia?

Sähköpostin käyttö onnistuu mobiililaitteella, työpöytäsovelluksella tai selaimessa
:point_right:Sähköpostiasetukset tietokoneelle, puhelimeen tai tabletille

Mitä muotoa sähköpostiosoitteet ovat?

Uusille sähköpostiosoitteille voit ottaa käyttöösi jonkun näistä neljästä vaihtoehdosta:
elisanet.fi, kotikone.fi, kotiposti.net tai saunalahti.fi 

Olemassa olevat vanhoilla domaineilla toimivat sähköpostit säilyvät käytössä niillä jotka ovat sellaisen aikoinaan rekisteröineet. Näitä voivat olla esim. rokki.net tai nic.fi.

Sähköpostilaatikkoni koko on liian pieni, miten saan lisätilaa?

Sähköpostilaatikkosi täyttöasteen näet OmaElisassa tai osoitteessa webmail.elisa.fi. Lisätilan tilaus onnistuu myös OmaElisassa. :point_right:Katso ohjeet tilaukseen

Miten roskapostisuodatin toimii?

Roskapostisuodatin yrittää tunnistaa roskapostit ja käsittelee ne valitsemallasi tavalla. Voit sähköpostin asetuksista valita OmaElisassa jonkun näistä kolmesta tallennustavasta: 

 • tallennus suoraan roskapostikansioon, jossa viestit säilyvät 14 päivää ennen kuin poistuvat automaattisesti (oletuksena päällä)
 • tallennus saapuneet-kansioon valitulla etuliitteellä, esim. ***SPAM***
 • automaattinen tuhoaminen eli roskapostiksi tunnistetut viestit tuhotaan automaattisesti

Roskapostin käsittelysääntöjä (mm. estetyt/sallitut lähettäjät, estetyt/sallitut sanat sähköpostin otsikossa) voit hallinnoida myös OmaElisassa.

:point_right:Lue lisää roskapostin käsittelysäännöistä 

 

:question:Kysymyksiä Elisa Sähköpostipalvelun käytöstä? Kysy kommenteissa!
:bulb:Ideoita miten voimme kehittää palvelua? Jaa ideasi Ideapajassa!


8 kommenttia

Käyttäjätaso 1

Jutusta ei aivan varmasti selvinnyt, onko maksullinen Elisa postipalvelu riippumaton verkkopalvelun tuottajasta. Voinko jatkaa Elisan sähköpostin käyttöä edelleenkin, jos taloyhtiö vaihtaa toisen operaattorin verkkopalveluun ja huoneistoon tulee toisen operaattorin reititin? En haluaisi vaihtaa postipalveluani.

Käyttäjätaso 7

Jutusta ei aivan varmasti selvinnyt, onko maksullinen Elisa postipalvelu riippumaton verkkopalvelun tuottajasta. Voinko jatkaa Elisan sähköpostin käyttöä edelleenkin, jos taloyhtiö vaihtaa toisen operaattorin verkkopalveluun ja huoneistoon tulee toisen operaattorin reititin? En haluaisi vaihtaa postipalveluani.

Elisan sähköposti on nykyään itsenäinen tuote ja voit sitä käyttää millä tahansa nettiyhteydellä eikä sen tarvitse olla Elisan netti.

Edellinen webmail oli huomattavasti parempi kuin tämä nykymuotoinen malli. Tää on kertakaikkiaan EPIC FAIL  !!!!   Onneksi sain tämän Thunderbirdissä toimimaan. Pitäkää tunkkinne. En tykkää. 

Käsittämätöntä että roskapostit täyttää spostini ja minua laskutetaan tallennustilasta ja vaikka en edes voi käyttää postiani . Elisa on aivan rosvo firma .

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

vaikka en edes voi käyttää postiani.

Pääsetkö kirjautumaan sähköpostiin ollenkaan? Jos et, niin koitatko vaihtaa sähköpostin salasanan OmaElisasta. Mikäli tämä ei auta, niin olethan yhteydessä meidän asiakaspalveluun. 🙏 Laatikkoa kannattaa tyhjentää välillä Elisa Webmailin kautta.

En nyt yleensä ihan kädetön näiden kanssa ole, mutta eipä löydy spostiuudistuksen jälkeen mistään kohtaa uudesta käyttöliittymästä asetusta, jolla saisi tuon viestien automaattisen merkitsemisen luetuksi pois päältä. Eikä löydy ohjeestakaan mtn.

Äärimmäisen ärsyttävää, kun viestit muuttuvat itsekseen luetuiksi, jos vaan on valittuna esikatseluruutuun. Sen vielä voisi sietää, että muuttuu luetuksi, jos avaa ikkunaan, mutta ei näin. Ei millään viitsisi vaihtaa johonkin tylsään geemeiliin, kun on vakiintunut osoite tämä, mutta hermot menee tämän kanssa nykyään.

Onko kukaan keksinyt miten tuon saa pois päältä? Tai Elisalaiset tuohon jotain ratkaisua?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Tuota ei valitettavasti saa pois päältä! 😥 Viedään kuitenkin palautetta eteenpäin. Jos tämä on isokin riesa, niin Thunderbird voisi olla hyvä apu tähän hätään. Tähänhän saisi laiteltua useammankin sähköpostin (mikäli on käytössä). Mukava saada sinut myös mukaan OmaYhteisöön @reinvent! 🔥

Joo kiits, eipä vaan ainakaan tälle työkoneelle voi mtn muuta laittaa kun tämän Chromen. Palautetta asianosaisille vaan, tuo on ihan vihoviimeinen ominaisuus.

Osallistu keskusteluun