Miksi kotisivuni osoitteesta xxx on poistettu?

  • 23 March 2022
  • 5 kommenttia
  • 416 katselukerrat

Olen luonut kotisivuni jo 1990-luvun puolella ja maksanut kaikki niiden julkisesta esilläpitämisestä minulle lähetetyt laskut ajallaan. Olen myös mainostanut nettisivujani Facebook-profiilissani ja muissakin paikoissa, missä on kysytty käyttäjän nettisivuja. Viime vuosina lasku tuli vuosittain, kunnes Elisa alkoi lähettää kuukausittaista laskua sähköpostipalvelusta *sähköpostiosoite*, johon palveluun ymmärtääkseni kuului myös tuo kotisivutila.

Eilen sitten sain uuden Facebook-tutun, jolle halusin esittäytyä ja kertoa itsestäni sen, mitä muillekin tutuille olen kertonut ja ajattelin panna hänelle lähtevään viestiin kotisivujeni osoitteen. Onneksi tulin kokeilleeksi, että onko linkki oikea, eli aukeavatko sivut sen takaa. Ja yllätys oli paha, kun siltä tuleekin teksti “Access forbidden”

Tänään kävin Leppävaaran palvelupisteessänne ottamassa selvää, miksi tuo teksti minulle esitetään ja mistä osoitteesta sivut nykyään löytyvät.

Ja pettymys/suuttumus/ihmetys oli suuri kun Guru siellä kertoi, että sivut on poistettu 10.helmikuuta, koska niitä ei ollut päivitetty = käytetty pitkään aikaan.

Olen jyrkästi eri mieltä, etteikö sivuja oltu käytetty vaikkakin niiden sisältöön ei oltu tehty pitkään aikaan mitään muutosta. Sivujen sisältö oli minun omaelämäkerta, jonka tekemiseen käytin useita vuosia ennen kuin ryhdyin käyttämään Facebookia. Se on nyt tuhottu. Asiasta ei lähetetty minulle myöskään mitään ilmoitusta etukäteen, mitä en voi käsittää.

Guru sanoi, että hän pyysi viestillään teknistä tukeanne palauttamaan ko. sivut kuukaudeksi jotta voisin FTP-palvelun avulla imuroida ne omalle koneelleni ja tilata kotisivupalvelun jostain muusta firmasta ja siirtää ne sitten sinne. Neuvoi myös turvautumaan omaguruun ja etäyhteyteen, jos en osaa sitä itse tehdä. Siihen tarvitsisin kuitenkin Windows-tietokoneen ja FTP-ohjelman, jollaisia minulla ei oikeastaan enää ole ja muutenkin olen unohtanut kaiken miten Windows-XP-konettani käytettiin. (Siinä minulla näköjään oli FTP-ohjelma) En myöskään muista Unix-salasanaa, jonka tarvitsisin, jotta voisin kytkeytyä Saunalahden palvelimella olevaan mikolat-hakemistoon. OmaElisassa väitetään, että FTP-yhteyteen tarvittavan salasanan voi siellä vaihtaa. Yritin, mutta en silti saanut yhteyttä syntymään, vaikka OmaElisa vilautti tekstiä, että “Salasanan vaihto onnistui” 

 

Ihmettelen edelleen suuresti

  1. Miksi tulkitsitte, että sivut ovat palvelimellenne unohtunutta bittiroskaa. Kyllä niitä moni ihminen luki. Ja minä itse tarjosin monen ihmisen luettavaksi. Siellä oli paljon myös suomalaisen tietotekniikan historiaa eli tarinaa Strömberg-1000 prosessitietokoneesta.
    Tarkoituksenani ei ollut julkaista päivittäin muuttuvaa nettilehteä vaan tietoa, joka on pysyvää, mutta josta kovinkaan moni ei tiedä.
  2. Miksi että ilmoittanut minulle ETUKÄTEEN, että aiotte tuhota nuo sivut ja vapauttaa megatavut muuhun käyttöön. (Vai ilmoititteko siitä osoitteeseen *sähköpostiosoite*? Jos sen teitte, se meni harakoille. Sitä postilaatikkoa en koskaan viime vuosina enää lukenut, vaan käytin ja käytän kotiportti-sopimuksessamme olevaa sähköpostipalvelua ja sähköpostilaatikkoa.) 
  3. Miksi ette ennen tietojen tuhoamista siirtäneet niitä esim. Pilvilinna-järjestelmään, jollainen minulla on myös (näköjään ihan turhaan) käytössä ja josta kuukausittain maksan kohtalaisen maksun niin kuin tuosta saunalahden sähköpostipalvelusta, (johon kuului käytössä olleet kotisivutila ja kotisivut

 

EDIT:Piilotettu osa henkilökohtaisista tiedoista. /Error404


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Moikka @erkkim ja tervetuloa Omayhteisöön!

 

No onpa kyllä kertakaikkiaan harmillisen kuuloinen tapahtumasarja!

Ikävä kyllä, emme pääse tuota sopimuspuolta tutkimaan tätä kautta tarkemmin, niin on mahdoton sanoa, että mitä tuossa on oikeasti tapahtunut. Mikäli tilanne on edelleen ajankohtainen ja verkkosivut eivät toimi, niin suosittelen ottamaan yhteyden suoraan asiakaspalveluumme tilanteen tarkempaa selvitystä varten. Yhteystiedot asiakaspalveluumme löydät täältä: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/

Kiitoksia kovasti.

Nyt sivuni toimivat. Eli ovat luettavissa. 🙂

Toivoisin, että ne olisivat luettavissa pysyvästi eikä vain nyt sitä yhtä kuukautta, jonka gurunne Leppävaaran toimipisteessä minulle lupasi.

Minulla on edelleen se ongelma, että en muista sivujen UNIX-salasanaa. Eikä minulla ole tässä kännykässä tai käyttämässäni Chromebookissa edes FTP-ohjelmaa jolla voisin sivuja päivittää tai varmuuskopioida. Toisekseen haluan, että sivut ovat kaiken kansan luettavissa (jotka tietävät tai joille kerron niiden osoitteen. Enkä haluaisi etsiä niille uutta kotipaikkaa eli palvelinta jonkun muun firman tarjoamana.

Käyttäjätaso 7

Enkä haluaisi etsiä niille uutta kotipaikkaa eli palvelinta jonkun muun firman tarjoamana.

Jos et aio ylläpitää sivujasi , niin onhan tämä nykyinenkin jonkinlainen vaihtoehto. No sitä en tiedä kuinka kauan.

Elisa on jo ilmoittanut , että uusia kotisivupalveluja ei voi enää avata , vaikka olemassa olevat jatkavat ainakin toistaiseksi , mutta palvelu ilmeisesti on jo tappolistalla.

Toisekseen jos sivujen lataaminen palvelimelle ei enää onnistu , kun salasana on hukassa (ja sitähän ei tiedä kukaan muu kuin sinä itse) , niin taitaa edessä olla joka tapauksessa sivujen siirtäminen jonnekin muualle , mikäli haluat sivuja pitää jatkossakin.

Nyt ne kotisivuni on taas kadonneet eli ilmeisesti suljettu. En ymmärrä miksi ne avattiin vain kuukaudeksi eikä pysyvästi. Jos ne nyt todella suljettiin pysyvästi, minulla ei ole mitään syytä maksaa enää senttiäkään vanhoista DLC- ja Saunalahti-palveluistanne. Sähköpostiksi minulle hyvin riittää kotiportti-palvelunne. Toki tekee nyt mieli lopettaa kaikki Elisan palveluiden käyttö. Niin paljon harmittaa tuo kotisivujeni saama kohtelu.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Koita löytää sivustosi täältä https://archive.org/web/