Vastattu

Mozilla Thunderbird lähtevän palvelimen asetukset

  • 12 May 2023
  • 5 kommenttia
  • 265 katselukerrat

Hei, piti asentaa windows ja Mozilla Thunderbird uudelleen. Thunderbird-sovellus oli uusiutunut vuoden vaihteesta. Vaikea asentaa sähköpostitilejä eivätkä Elisan ohjeet tilien asetuksista näytä riittävän. Saapuvan boksin saan asennettua, kun kantapään kautta opin, että EN käytä IMAP vaan POP. Sitä piti tahkota tunnin verran ennenkuin tajusin. Mutta mitkä ovat lähtevän sähköpostin asetukset? Vielä jouluna Elisan ohjeet riittivät, mutta nyt kyselee lisää vaikeita. Mitä pitää kirjoittaa mihinkin ruutuun mutta ei näytä antavan laittaa kuvakaappauksia liitteeksi.

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 12 May 2023, 18:53

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Thunderbird yrittää arpoa asetukset automaattisesti sähköpostiosoitteen perusteella. Se menee kyllä pieleen, joten Thunderbirdiä joutuu todellakin tahkoamaan, ennen kuin sen saa ymmärtämään, että haluan todellakin naputella asetukset kuntoon itse ilman automatiikkaa.

Uutta tiliä lisättäessä kannattaa siis klikata saman tien Määritä manuaalisesti. Jos sekään ei tehoa, jatka klikkaamalla Lisäasetukset.

IMAP toimii kyllä, liekö Thunderbirdin automatiikka tässäkin tapauksessa keksinyt väärät asetukset automaattisesti?

Oikeat asetukset ovat siis:

saapuvan postin asetukset Thunderbirdille
lähtevän postin asetukset Thunderbirdille

Huomaa, että postipalvelin on aina kolumbus, vaikka sähköpostiosoitteesi loppuosa olisi joku muu, kuten @saunalahti.fi tai @elisanet.fi.

Kiitos, jotenkin tuohon tapaan yritin. Sent items ei vain näy missään, puhumattakaan että sen sisältävät viestit tulisivat näkyviin. En jaksa tahkota enempää. Tein ratkaisun poistaa koko Thunderbird ja kun nyt olen hankkinut Office 365 family-version niin otin käyttöön Outlookin. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

POP hakee ainoastaan saapuneet viestit. Se ei näe kansiorakenteita. Ne toimivat ainoastaan, kun postilaatikkoa käyttää IMAP-protokollalla.

Käytettäessä IMAP:pia, kansioiden tilausta voi hallita etsimällä laatikon nimen kansioluettelosta, klikkaamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla Tilaa...

Kiitos, siitä se varmaan johtuu. Tosin IMAP-vaihtoehdossa en millään saanut tilin asennusta viimeisteltyä. Jäi vaiheeseen ja kun en muuta keksinyt. niin vaihtelin asetuksia POP-puolelle. 

Kiitos, siitä se varmaan johtuu. Tosin IMAP-vaihtoehdossa en millään saanut tilin asennusta viimeisteltyä. Jäi vaiheeseen ja kun en muuta keksinyt. niin vaihtelin asetuksia POP-puolelle. 

Vaihdoin sittenkin takaisin Thunderbirdiin, koska pidän sen ulkoasusta ja käytettävyydestä. Yllä annetuilla ohjeilla sähköpostitilien asetuksilla homma nyt onnistui moitteettomasti. Kiitos!

Osallistu keskusteluun