Vastattu

Office Outlook kirjautuminen kotikone.fi ei onnistu

  • 24 May 2023
  • 9 kommenttia
  • 264 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 4 kommenttia

En pysty kirjautumaan Officen outlookilla spostiini.Huom. ei siis windowsin omalla.Muilla sovelluksilla onnistuu.Myös webmail toimii.Herjaa vain väärää käyttäjätunnusta tai salasanaa vaikka taatusti oikein.Asetukset olen tarkistanut moneen kertaan.Koittanut eri Windowsin käyttäjätunnuksella.vaihtanut salasanan.Asentanut jopa officen uudelleen.Yrittänyt eri koneella.Ei vain onnistu.Mikä avuksi?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Sokrates 3 June 2023, 10:21

Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Moikka @Tibe ja tervetuloa OmaYhteisöön! 🙂

Laitatko tänne vaikka kuvaa millaiset asetukset olet laittanut Officen Outlookille, että osataan auttaa parhaiten.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Kiitos @Tibe! Palvelinasetukset ovat jetsulleen niin kuin niiden pitääkin olla. 🤔 (Jos joku muu eksyy tähän ketjuun samantyyppisellä ongelmalla, tarvittavat palvelin- ja porttiasetukset löytyvät täältä.) 

Nyt kun tuo virhesanoma viittaa käyttäjätunnukseen tai salasanaan, ja kerroit kuitenkin salasanan olevan varmasti oikein, onko käyttäjätunnus kohdassa varmasti koko sähköpostiosoitteesi eikä vain osaa siitä? 🔍 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Saitko tämän korjattua @Tibe? 🤔

On varmasti oikein.Nyt sama tapahtuu lisäksi myös Windowsin omalla sähköpostiohjelmalla.Alkuperäisessä viestissä ei ole mainintaa mutta olen ammatiltani tietokoneasentaja ja ICT asiantuntia.Osaamisessa ei pitäisi olla vikaa.Osoiteitteen etu ja sukunimen välissä ei ole pistettä.Eikä siihen sellaista kuulukkaan.Ohjelmistot ovat aitoja.Olen myös asentanut myös windowsin ja officen kahdesti uudelleen.Ei apua.Koitin myös luoda outlook profiilin uudelleen.Vaihtanut salasanan.Ongelma koskee kotikone.fi päätteisiä sähköposteja,muunlainen toimii esim. kotiposti.net samoilla asetuksilla.Alkaa tuntua vahvasti siltä että ongelma on Elisan puolella.

Virheilmoitus on joko salasana tai käyttäjätunnus väärin tai  saapuvan postin palvelimeen ei saada yhteyttä.Ei kuitenkaan samalla yrityksellä molempia.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Varmistan vielä kertaalleen, että käytithän käyttäjätunnuksena varmasti koko sähköpostiosoitetta? Eikä vain esim. etunimisukunimi ilman @-merkin jälkeen tulevaa litaniaa? 🤔 

Jos tunnukset ja sähköposti toimii Elisan Webmailin kautta silloin sähköpostissa ei ole mitään ongelmaa Elisan puolelta, ja valitettavasti tämä ongelma jäänee kyllä sitten Elisan ulkopuolisten ohjelmien asetuksiin 😕 jos esim. palvelimet Elisan päässä olisivat jotenkin särki niin se olisi meillä kyllä jo tiedossa ja korjauksessa kissankokoisten kirjaimien prioriteetilla. 

Jos kellään muulla yhteisöläisellä ei syty lamppu tämän kanssa että mistä voisi kiikastaa, niin tarkempaa käytöntukea saa tottakai myös aina Elisan Omaguru-palvelusta. 👍🏼

Kyllä taatusti käytän.Niinkuin lähettästäni kuvasta myös näkyy.Huomauttausin vielä että kyseisellä ohjelmalla muut Elisan sähköpostini toimivat samoilla asetuksilla.Huomauttaisin myös vielä että elisanet.fi sekä kotiposti.net osoitteet toimivat niinkuin mainitsinkin.

Tuntuisi oudolta että oma ohjelmistoni hylkisi vain yhtä osoitetta mutta kaikkihan on tietysti mahdollista.En ole kyllä moiseen vikaan myös pitkänä harrastusaikani törmännyt.Commodore64:llä aloitin.

Ongelma ollut ajoittain jo ennenkin.Tällä hetkellä vain kotiposti.fi päätteiset osoiteeni eivät toimi enää edes Windowsin omalla sähköpostiohjelmallakaan.

Omaguru palvelu on törkeän kallis.Kuvitellaan puhelun kestävän vaikka vähän yli 12 minuuttia.Tällöin hinnaksi muodostuisi aloitus 2.50+11x2.50=27.50 euroa eli 30€ eikä tämä sisällä vielä matkapuhelinmaksua.Jos vaikka apua ei löydy,mistä tietenkään voi olla takeita.Hinta meni saamatta mitään.

Olen kyseisen kotiposti.fi päätteisen osoitteen luonut kun olen ensimmäisen Elisan palvelun ottanut noin ainakin 14 vuotta vuotta sitten.Siittä asti sitä myös käyttänyt Officen Outlookilla.Nyt en osaisi yhtäkkiä kirjoittaa sitä oikeassa asussa vai,mutta muut osoitteet kylläkin?

Terveisin: Elisan asiakas ainakin muistaaksi vuodesta 2009 kun Viihde palvelu aloitti.Taisi olla minulla olla Elisan adsl nettiliittymä jo aiemminkin.

Käyttäjätaso 7

 Jos kellään muulla yhteisöläisellä ei syty lamppu tämän kanssa että mistä voisi kiikastaa.

Tällainen vanha juttu tuli mieleen , että jos kyseisesstä osoitteessa on edelleenlähetys päällä Oma Elisassa , niin silloin tilille ei voi postiohjelmalla kirjautua , mikäli käyttäjätunnuksena on postiosoite muotoa xxxxx.yyyyy@kotiposti.net tai muu Elisan osoite.

Silloin käyttäjätunnuksen pitää olla postilaatikon nimi (yleensä muotoa xy1234).

Olisiko @Tibe tästä kyse?

Osallistu keskusteluun