Skip to main content
Vastattu

Outlookin synkronisointi pois

  • 10 February 2024
  • 4 kommenttia
  • 84 katselukerrat

Otin käyttöön uuden läppärin asentaen siihen myös Outlookin. Aiemmin kun luin vahalla koneellani sähköposteja niin postit joita en poistanut jäivät outlookin saapuneiden kansioon, vaikka Elisa webmailista samaiset postit poistin. Nyt jos poistan postin Elisan webmailista katoaa se myös oman koneeni Outlookin kansiosta automaattisesti, vaikka en näin haluaisi tapahtuvan. Miten saan asetukset niin, että tällaista synkronisointia ei tapahjdu, eli postit jäisivät omaehtoiseen poistamiseen asti koneeni Outlookin kansioon, vaikka webmailin siivoaisin aina jo luetuista posteista? 

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Jos käytät POP3-protokollaa, Outlook hakee palvelimen saapuneet-kansiosta viestit paikalliseen saapuneet-kansioon. Silloin viestien muutokset Elisan postipalvelimella eivät enää vaikuta noudon jälkeen tilanteeseen.

Huomioi, että POP3-asetuksissa on valinta, poistetaanko viestit palvelimelta noudon jälkeen vai ei. Mikäli tämä asetus on päällä, palvelimen saapuneet-kansioon ei jää noudon jälkeen mitään viestejä.

POP3 ei näe palvelimelta muita kansioita kuin saapuneet.

 

Jos käytät IMAP-protokollaa, viestit sijaisevat Elisan postipalvelimella ja niin Outlook kuin Webmail tarjoavat ainoastaan näkymän palvelimella oleville viesteille. Kun IMAP-käytössä poistat viestin palvelimelta, teit sen sitten Outlookissa tai Webmailissa, viesti katoaa palvelimelta. Näin kumpikaan ei pysty sitä poiston jälkeen enää näyttämään.

Mikäli haluat käyttää IMAP:ppia ja arkistoida vanhat viestit Outlookiin, selvitä, voiko Outlookilla kopioida kaikki saapuneet uudet viestit automaattisesti johonkin paikalliseen kansioon. Toiminnon nimi voi olla esimerkiksi suodattimet, filters.

IMAP:han siellä näytti olevan tässä uudessa Outlookissa. Kuinka saisin sen palautettua tuohon POP3-protokollaan?

Käyttäjätaso 7

IMAP:han siellä näytti olevan tässä uudessa Outlookissa. Kuinka saisin sen palautettua tuohon POP3-protokollaan?

Vanha tili pitää poistaa Outlookista ja luoda uusi POP3-tili samoilla käyttäjätiedoilla.

Homma pelitti - kiitos!

 

Osallistu keskusteluun